zalałem baniak

Awatar użytkownika
Stanisław
Kontakt:

Post autor: Stanisław »

to w takim razie kupić muszę -ceramikę ,węgiel ,torf ,i żwirek,i wsypać w kosze ,tak to mam zrozumieć to wtedy będzie dobrze
Jedni podpowiadaj że te wkłady w zupełności wystarczą inni ,co innego ? sam zgłupiałem, na starość
Może coś złe zrobiłem na starcie ,sam tracę cierpliwość nie mogę kupić rybek no ,bo jak jak jest taki stan jak jest

Gryka3

Post autor: Gryka3 »

3runer pisze:jak filtr zacznie pracować normalnie to woda się sklaruje
Miałam dokladnie tak jak pisze 3runer. Na drugi dzień od zalania (baniak bez roślin z wypłukanym akcesorium) i woda była prawie jak mleko. Byłam w szoku! ale po nastepnych 2 dniach pracy filtra (jeszcze wtedy wewnętrznego) i zrobiła się czyściutka i klarowna. "zieleni" jednak nie zaliczyłam... może faktycznie zamieść jakieś zdjątko.

Nairams

Post autor: Nairams »

Wkłady to wg mnie gąbki + ceramika + węgiel.

Ale zielenina to nie koniecznie jest problem samego filtra,filtracja to pewnie problem pośredni.
Wstaw zdjęcia.

Awatar użytkownika
Stanisław
Kontakt:

Ona nie jest całkiem zielona tylko bardzo mętna mam tło w tyle akwarium niebieską folię ,i takie wrażenie jak by była zielonkawa ,natomiast ściąłem głowicę z kubełka i nabrałem w literatkę,wody z filtra to jest czysta ,może coś z tym żwirkiem który dostałem

furious tomash

Post autor: furious tomash »

Stanisław, wygoogluj "zakwit wody w akwarium" i porównaj fotki z tym co masz u siebie
bla bla bla...

Awatar użytkownika
Stanisław
Kontakt:

furious tomash pisze:Stanisław, wygoogluj "zakwit wody w akwarium" i porównaj fotki z tym co masz u siebie
I tu jest trafiony zatopiony nikt mi nie powiedział ,bym nie używał oświetlenia u mnie chodzi 13godz na dobę 4x18W i jak doczytałem to to jest przyczyną ,tego problemu teraz podmienię 50%wody i nie załączę oświetlenia już na 13 godz tylko na 4godz powinno być ok ,z tego co wyczytałem jak nie to jeszcze raz wystartuję ,zleje wszystko i wygotuję żwir i zaleję nową wodą

Awatar użytkownika
Stanisław
Kontakt:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 2012-02-04, 18:37 przez Stanisław, łącznie zmieniany 2 razy.

furious tomash

Post autor: furious tomash »

Stanisław, a jak się zakwitu pozbyłes?
mocne napowietrzanie+ograniczenie karmienia+zaciemnienie?
bla bla bla...

Awatar użytkownika
Stanisław
Kontakt:

furious tomash pisze:Stanisław, a jak się zakwitu pozbyłes?
mocne napowietrzanie+ograniczenie karmienia+zaciemnienie?
podałeś mi zakwit wody w google przeczytałem uważnie i postępowałem zgodnie z opisem
ale zrobiłem tak na baniak zarzuciłem koce i po trzech dniach podejrzałem były znaczne poprawy woda zaczęła się klarować pozostawiłem jeszcze na jeden dzień ,po tym dniu podmieniłem wodę 50%i pozostawiłem zakryty baniak bez oświetlenia na drugi dzień było super ,ale ograniczyłem oświetlenie ,zapalam je na dwie godziny rano i na dwie godziny od 18-20 narażie jest ok ale u mnie oświetlenie jest 4x18 i było włączane na 13godz z niewiedzy jak już opisywałem ,i doprowadziło do tego że w baniaku woda zakwitła ,było zielono-mi ale teraz jest ok

Awatar użytkownika
lucypper

Post autor: lucypper »

Paletki w 112?! może do kuli albo shrimp setów zaczniemy wpuszczać te piękne ryby....

Awatar użytkownika
Stanisław
Kontakt:

lucypper pisze:Paletki w 112?! może do kuli albo shrimp setów zaczniemy wpuszczać te piękne ryby....

podjedz na myjnię koło szpitala to zobaczysz a nie krytykuj

jacek7110

Post autor: jacek7110 »

Stanisław pisze:Wyczytałem na forum, że Rojna 52lub 56
dzięki za podpowiedz odnośnie torfu
52...dobry sklep, polecam...

jacek7110

Post autor: jacek7110 »

lucypper pisze:Paletki w 112?! może do kuli albo shrimp setów zaczniemy wpuszczać te piękne ryby....
niestety lucypper, ma rację
Ostatnio zmieniony 2012-11-21, 10:55 przez jacek7110, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
lucypper

Post autor: lucypper »

Stanisław pisze: podjedz na myjnię koło szpitala to zobaczysz a nie krytykuj
Podaj mi adres na pw to jutro podjadę. A najlepsze to , ze z tego co widziałem to chciałeś nawet dokupić do tego zbiornika ;] chyba ze masz większy zbiornik wtedy się nie będę przyp...

Awatar użytkownika
Stanisław
Kontakt:

lucypper pisze:
Stanisław pisze: podjedz na myjnię koło szpitala to zobaczysz a nie krytykuj
Podaj mi adres na pw to jutro podjadę. A najlepsze to , ze z tego co widziałem to chciałeś nawet dokupić do tego zbiornika ;] chyba ze masz większy zbiornik wtedy się nie będę przyp...

Zgierz Parzęczewska MYJNIA

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”