[250L] Paletki

Awatar użytkownika
Stanisław
Kontakt:

[250L] Paletki

Post autor: Stanisław »

Obsada na dziś to:

Apistogramma Bitaeniata WF- 2m+3f
Nannostomus Mortenthaleri 10 sztuk
Nannostomus Marginatus 10 sztuk- tymczasowo
Otocinclus Affinis 10 sztuk
Corydoras Panda 5 sztuk
Krewetki- na pożywienie :D

Parametry wody:
pH- 6,0
twardości- niemierzalne
NO3- 0,5

Całość:

Samiec Bitaeniata nr. 1:

Samiec Bitaeniata nr. 2- ten strasznie nieuchwytny i ciężko mu zrobić zdjęcie- tu jak robi zapędy do samiczki, ale niewiele widać:
http://img688.imageshack.us/img688/3990/a5samiec2.jpg
http://imageshack.us/a/img837/5697/img2 ... 410.th.jpg[/IMG][/URL]
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

na tą chwilę na razie tyle proszę o opinię Stanisław
Ostatnio zmieniony 2012-11-25, 12:37 przez Stanisław, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
syjon

Post autor: syjon »

no placki ładne a ile ich tam jest?
Malawi

Awatar użytkownika
Stanisław
Kontakt:

6 szt paletek i faetony czarne 25szt 6glonojadów 5kirysków

krzysiek8117

Post autor: krzysiek8117 »

Akwa spoko jak i rybcie tyko wydaje mi się troche za małe na paletki :-| . Jakie akwa ma wymiary ? Pewnie standardowe 100x5ox50 to jednak mało jak na placie.
Ostatnio zmieniony 2012-11-17, 17:06 przez krzysiek8117, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Stanisław
Kontakt:

Myślę że na razie musi być takie ale rozmyślam już nad 450l może wkrótce sam bym chciał zmienić ale nie ma gdzie postawić trzeba trochę po przestawiać graty by stanęło 450l

krzysiek8117

Post autor: krzysiek8117 »

No to juz konkrety zbiorniczek wiec trzymamy kciuki i czekamy ;-) , bo czego się nie robi dla swojego hobby :mrgreen:

ziemian

Post autor: ziemian »

Akwarium zdecydowanie za małe na placki, nawet tymczasowo. Druga sprawa zdjęcia tragiczne... ;-)

Awatar użytkownika
Stanisław
Kontakt:

ziemian pisze:Akwarium zdecydowanie za małe na placki, nawet tymczasowo. Druga sprawa zdjęcia tragiczne... ;-)
Po pierwsze że jest za małe to nowości nie odkryłeś -ale chcę ci napisać że ludzie z forum dysków jak i z naszego forum trzymali w baniaku 150l dorosłe pary jak i młode tych par które były w baniaku tarliskowym a jak podrosły trafili do baniaka ogólnego właśnie 150l a było ich około 100szt i zapewniam cię że nic się nie działo bo sam widziałem i brałem od kolegi z forum paletki bo wydawał darmo bo w baniaku była tak zwana zupa . Wydaje mi się że 6szt na 250 l to nie jest źle jak na początek.
Co do zdjęć nie jestem fotografem nie mam aparatu z lustrzanką więc robię telefonem nokia i nie narzekam to nie wystawa ,ale obejrzeć można wszystko widać to co pływa
pozdrawiam i dziękuję za post

Po pacz na to Tragedia ale komuś to potrafisz łatkę przyszyć kolorową nie pasującą do Aksamitu

A więc- foty może nie są tak jak obiecałem, ale udało się coś zrobić chodź nie jestem z tych zdjęć zadowolony- ale tym aparatem chyba nigdy nie będę zadowolony ze zdjęć.
Ostatnio zmieniony 2012-11-18, 17:46 przez Stanisław, łącznie zmieniany 3 razy.

ziemian

Kolego nie napisałem Ci tego żeby Ci cokolwiek wytykać tylko takie jest moje zdanie i mam do niego prawo. Droga sprawa doświadczenie w Ameryce Południowej mam dość duże, hoduję i hodowałem ryby z odłowu i obecnie tylko takimi się zajmuję z bardzo dobrymi efektami dlatego powiem Ci tak szczerze że troszeczkę Ci się to porównanie nie udało... ;-)

Awatar użytkownika
Stanisław
Kontakt:

Dzięki że opisujesz że masz doświadczenie ja też je mam

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Stanisław, patrzac na Twoje paletki w tym akwarium,stwierdzam ze jednak mozna miec welony w kuli i bojowniki w szklankach.
Bardzo Ci zycze 450-tki i tych paletek w tym szkle,ale boje sie troche Twojego ilosciowego ukierunkowania sztuk tych ryb w akwarium,bo moze sie okazac,ze 450-tka rowniez moze okazac sie za mala ;-)

Nie chodzi o jakas definicje ile duzych paletek na 200 litrow wody,bo takowej nie ma,ale chodzi o gust,smak i umiejetnosc stworzenia pewnego rodzaju harmoni,czego w Twoim zbiorniku brak.
W takim akwarium jak Twoje litrarzowo mialem cztery 17cm paletki z roslinami i na logike sobie pozniej wzialem,ze wyglada,to jak slon w klatce.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
michalpolak5

Post autor: michalpolak5 »

Akwarium przyjemne,paletki ładnie się prezentują i nie przejmuj się komentarzami ludzi co w 250l trzymali by 20 neonków i mówili że nic innego nie dołożą bo bedzie przerybienie :lol:

Awatar użytkownika
Stanisław
Kontakt:

Za bardzo się tym nie przejmuję ale kolega Lukiki ma rację przyznaje to i przyjmuje uwagi jego z pokorą tylko może będzie tak miły i podpowie co mam zrobić jak obsadzi roślinami by nie był słoń w klatce ja nie mam może takich umiejętności artystycznych by to pięknie wyglądało może i jestem za stary -bo swój wiek już mam ale cieszę się ze rybcie są zdrowe nigdy nie chorowały opiekuję się nimi zgodnie z wiedzą jaką wyczytałem i wiozłem do serca sobie bo to piękna ryba i dość wymagająca parametrów wody częstych podmian ,ale jeszcze trochę muszę poczekać i znaleźć jakie miejsce na 450tkę jak ją kupię to na pewno wstawię fotki ze nastąpiła zmiana u Stanisława :roll: :roll: :roll:

ziemian

Czekam z niecierpliwością na nowy baniak ;-) Jeżeli tak jak mówisz nie masz estetycznej ręki do akwarium tak jak z resztą i ja :lol: to może spróbujesz swoich sił w akwariach biotopowych.
Zapraszam na fora, może akurat Ci się coś spodoba i przypadnie do gustu...

http://www.apisto.pl/fa/index.php
http://cichlidae.pl/index.php

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Stanisław
Kontakt:

ziemian pisze:Czekam z niecierpliwością na nowy baniak ;-) Jeżeli tak jak mówisz nie masz estetycznej ręki do akwarium tak jak z resztą i ja :lol: to może spróbujesz swoich sił w akwariach biotopowych.
Zapraszam na fora, może akurat Ci się coś spodoba i przypadnie do gustu...

http://www.apisto.pl/fa/index.php
http://cichlidae.pl/index.php

pozdrawiam
nie dzięki za propozycję zostanę przy tym co jest -mi się podoba a zmiany będą może nie na tą chwilę ale 450l na pewno zagości ;-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „200 - 299 litrów”