Przepaliła się świetlówka- gdzie kupić najtaniej??
Przepaliła się świetlówka- gdzie kupić najtaniej??
Przepaliła mi się dziś świetlówka (Narva special 18 w ) , przez internet można spokojnie Narvę dostać za 20-25 zł tej wielkości i mocy (chociaż speciala akurat nie widziałam) - jako że w sklepach łódzkich akwarystycznych ceny są chore, czy możecie zaproponować miejsce, gdzie można 18w do akwarium kupić w zdrowej cenie??
I jaki model ( ten miał grubo ponad 5 lat, wiec już go pewnie nie produkują).
I jaki model ( ten miał grubo ponad 5 lat, wiec już go pewnie nie produkują).
-
Witam ja mam nowa kupiona w ATTI nie używana, odsprzedam z checia, sprzedam ja chetnie bo weszla inna koncepcja oświetlenia, jak cos to moge tez dowieźć
---------->>>KREWETKOWA ODSKOCZNIA SIWEGO !!! <<<---------
-->> Yellow, Yellow Neon, Super Yellow, Blue Tigery, Deep Blue Tiger,<<--
-->>Blue Velvet, Dream blue rili, Blue Jelly<<--
-->> Yellow, Yellow Neon, Super Yellow, Blue Tigery, Deep Blue Tiger,<<--
-->>Blue Velvet, Dream blue rili, Blue Jelly<<--
- krzych0062
To nie jest tak do końca prawdą...bo są oznaczenia...np. 830, 840 lub 865... pierwsza cyfra oznacza współczynnik oddawania barw a dwie pozostałe "skróconą" temp. barwową, czyli 30=3000K, 40=4000K a 65=6500K...owszem są też opisy słowne, czyli daylight, warm light, czy cool light...po nich również można określić temp. jaką posiada dana świetlówkalukaszLDZ pisze:hmm, jak nie ma żadnych oznaczeń

- krzych0062
Nic a nickrzych0062 pisze:Nawet na jakimś opakowaniu nic nie było wydrukowane?W handlu rafiają się również świetlówki ze starym, dwucyfrowym oznaczeniem...np. 33, 54, 74...

Łukasz
Dlaczego nie nadające się? Chyba, ze nie podoba Ci sie barwa
U mnie w kurduplu na takim świetle ładnie rosły meszki i mikrozoria, super. Czy to jedyna świetlówka w akwarium?

Ostatnio zmieniony 2012-11-13, 19:30 przez lukaszLDZ, łącznie zmieniany 1 raz.
Łukasz