Aquastar czy grolux do 865 ?
Aquastar czy grolux do 865 ?
Witam
Zmieniam świetlówki w akwarium bo już troche mają. Pytanie na jakie ? Do wyboru mam Aquastar (10 000 K) Grolux (8 500 K) oraz 865(6 500 K). Narazie mam dwa 865 i dwa Aquastary. Pytanie na co zmienić ? Jakieś sugestie ? Akwarium ma być roślinne więc pod tym kątem będę wybierał świetlówki.
Może dla odmiany wezmę Groluxa i 865 ?
Zmieniam świetlówki w akwarium bo już troche mają. Pytanie na jakie ? Do wyboru mam Aquastar (10 000 K) Grolux (8 500 K) oraz 865(6 500 K). Narazie mam dwa 865 i dwa Aquastary. Pytanie na co zmienić ? Jakieś sugestie ? Akwarium ma być roślinne więc pod tym kątem będę wybierał świetlówki.
Może dla odmiany wezmę Groluxa i 865 ?
Ostatnio zmieniony 2012-08-08, 21:07 przez Alchemik, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
Piotr
Piotr
jeśli dasz groluxa to radzę go odpalać na góra 3-4 godziny dziennie jest glonotwórczy
z aquastarami nie miałem takich problemów
dąłbym aquastara, groluxa i 2x 6500 - ja przy takim zestawie nie miałem problemów, a rośliny ładnie rosły, nawet te bardziej wymagające choć heńkowi się nie podobało
z aquastarami nie miałem takich problemów
dąłbym aquastara, groluxa i 2x 6500 - ja przy takim zestawie nie miałem problemów, a rośliny ładnie rosły, nawet te bardziej wymagające choć heńkowi się nie podobało
Co by tu napisać... 

6000 i bez dalszej,zbednej dyskusji.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL
Zdarza siĂÂŞ,ĂÂże piszĂÂŞ z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiĂÂŞc proszĂÂŞ o wyrozumiaĂÂłoĂÂśĂÂŚ.
- krzych0062
Nie ma za co...jak pisałem i mówiłem była u mnie przez nadgorliwość kolegi...hehe 
A powiem, że jest to jedna z moich najbardziej ulubionych świetlówek

A powiem, że jest to jedna z moich najbardziej ulubionych świetlówek

Ostatnio zmieniony 2012-09-30, 18:18 przez krzych0062, łącznie zmieniany 1 raz.