[112] The Amazon Basin in South America

ziemian

Post autor: ziemian »

Wieści z baniaka o młodych:

Mają już ok. 2 miesiące, wielkość ok. 2cm, zaczynają się wybarwiać.
Pomiędzy samcami zaczynają się małe bójki tworzyć.

Obrazek

Obrazek

A tu mała walka tych większych mieszkańców :-D :

Obrazek

pozdrawiam ;-)

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Super.
Ile mlodych odchowalo sie?
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

ziemian

Nie jestem w stanie wszystkich policzyć ale ok 10. Przy takiej obsadzie uważam to i tak za sukces. We wrześniu A. Gibbiceps pójdą wraz z młodzieżą do nowego baniaka, a do tego dojdą A. sp. Tefe. Wtedy powinny mieć więcej miejsca na harce.

lukaszLDZ

Post autor: lukaszLDZ »

Ładny baniak mroczny klimacik, skąd brałes rybki z odłowu, masz sprawdzone źródło? Sam bede niedługo zainteresowany dziką odmiana agasizy lub trifasciaty, nie moge sie do końca zdecydować. Swoja droga jak zgadzały sie w jednym baniaczku te dwa apisto które masz? Ps gratuluje młodych ;-)
Łukasz

ziemian

Ryby brałem od kumpla z forum apisto- sprawdzone źródło, z resztą we wrześniu powstanie drugi baniak i ryby już mam zamówione z odłowu z Peru, nie tylko apisto, ale również Nannostomus Mortenthaleri.

Co do porozumienia między apisto to jakiś większych problemów nie ma, czasem mała sprzeczka samców ale o to mi chodziło żeby zobaczyć jak się będą dogadywały. Mają obrane swoje terytoria i tu nie widzę problemu, zwłaszcza że akwa jest bardzo zagrocone.

W październiku A. Gibbiceps sprzedam razem z młodymi i planuję A. sp. Kelleri WF lub
A. cf. Huascar (Rio Galvez) F1- ale to jeszcze zobaczymy.

Co do A. Agassizi Tefe to najprawdopodobniej również jest sprzedam i w ich miejsce trafią A. sp. Tefe Peruwianki WF lub A. Agassizi "Flamenco" WF.

pozdrawiam

lukaszLDZ

Wstaw no jakieś wyraźniejsze fotki tych rybek jak mozesz, jestem ciekaw ich kolorków i jak sie prezentuja, tyle że w Bw trudno cyknac takie fotki. Ja bede szukał trifek lub agazis, tez chciałbym z odłowu, ale najpierw przygotuje baniak i niech on dojrzeje. Planuje parke bo akwa niewielkie o dlugosci jedynie 60cm
Ostatnio zmieniony 2012-07-18, 15:42 przez lukaszLDZ, łącznie zmieniany 1 raz.
Łukasz

ziemian

Foto wstawię później, jeżeli uda mi się coś fajnego pstryknąć, a jak nie to coś wybiorę z tego co mam ;-)

ziemian

Obecnie najlepsze foto jakie mam:

Samiec Agassizi:

Obrazek

Samiec Gibbiceps:

Obrazek

Później jak się zrobi ciemno, bo na razie mam bardzo duże odbicia- postaram się im wstawić na chwilę lusterko do akwa to mam nadzieję, że da się uchwycić ich prawdziwe piękno i dzikość :mrgreen: ;-)

Ps. Oba samce mają fajną czerwoną obwódkę na obrzeżach płetwy grzbietowej- czego tu nie udało się uchwycić.
Ostatnio zmieniony 2012-07-18, 17:26 przez ziemian, łącznie zmieniany 1 raz.

lukaszLDZ

Super rybcie, szkoda, że nie jestes z Łodzi z chęcia bym odkupił ;-) powodzenia w prowadzeniu baniaczka tego jak i kolejnego z apisto
Łukasz

ziemian

Dzięki.
Jeżeli chodzi o ryby to odległość nie jest przeszkodą, ryby bez problemu mogę podać autobusem który jeździ bezpośrednio z Krosna do Łodzi. Mam znajomego także przesyłka bałaby darmowa. Ale to sprzedaż będzie możliwa dopiero po połowie września. Pozdrawiam

ziemian

Witam po dłuższej przerwie, wczoraj nastąpiła zmiana aranżu, nie jest to jeszcze tak jak bym chciał do końca bo dojdzie więcej liści i szeroko pojętego syfu :-D

Osprzęt ten sam
Rośliny- Echinodorus Tropica , Pistia, Peacock Moss, Microsorium mini, Microsorium pteropus narrow.

Obsada jeszcze nie jest skompletowana, czekam aż warunki w akwarium się całkiem ustabilizują.

Póki co podstawowe parametry mają się następująco:

pH- 5,5
twardości- niemierzalne

W końcu mam torf pod piaskiem który mi nie podnosi parametrów !!! :-D
Foto akwa:

Obrazek

pozdrawiam

ziemian

A więc- foty może nie są tak jak obiecałem, ale udało się coś zrobić chodź nie jestem z tych zdjęć zadowolony- ale tym aparatem chyba nigdy nie będę zadowolony ze zdjęć.

Obsada na dziś to:

Apistogramma Bitaeniata WF- 2m+3f
Nannostomus Mortenthaleri 10 sztuk
Nannostomus Marginatus 10 sztuk- tymczasowo
Otocinclus Affinis 10 sztuk
Corydoras Panda 5 sztuk
Krewetki- na pożywienie :D

Parametry wody:
pH- 6,0
twardości- niemierzalne
NO3- 0,5

Całość:

Obrazek

Samiec Bitaeniata nr. 1:

Obrazek

Samiec Bitaeniata nr. 2- ten strasznie nieuchwytny i ciężko mu zrobić zdjęcie- tu jak robi zapędy do samiczki, ale niewiele widać:

Obrazek

Nannostomus'y Morthenthaleri i Marginatus:

Obrazek

Obrazek

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2012-11-01, 17:57 przez ziemian, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

konkretny baniaczek, bardzo mi się podoba
Co by tu napisać... :-P

pstrag222

Post autor: pstrag222 »

Jest klimat i mrok .
Idealny baniak dla Apisto
144L-Herotilapia multispinosa,Poecilia sphenops,Agamyxis pectinifrons
38L- Azja(Colisa lalia)

lukaszLDZ

Super :mrgreen: , jedyna wada takiego typowego BW, że prawie w ogóle nie widać rybek :-| pomijam fakt, że nie lubią pozować. To jest jedyny powód dla którego nigdy nie założe BW, natomiast uwielbiam je oglądać i podziwiać u innych.
Łukasz

ODPOWIEDZ

Wróć do „100 - 199 litrów”