Szklane wloty i wyloty do filtra OD LIPCA

Awatar użytkownika
Zafira

Post autor: Zafira »

Ja doceniam bardzo jak ktoś cokolwiek robi sam i się stara i też uważam, że niesprawiedliwie jest wydawać takie osądy na podstawie jednego zdjęcia. Wiem jak ciężko jest zrobić coś samemu, opracować i wprowadzić w życie jakiś pomysł, sama cały czas pracuję i rozwijam się w tym hobby, dlatego doceniam, to, co zrobił Tomek i uważam, że pierwsze koty za płoty,a ten się śmieje, kto się śmieje ostatni ;-).
Ostatnio zmieniony 2012-04-17, 21:10 przez Zafira, łącznie zmieniany 1 raz.
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

Lukiki

Post autor: Lukiki »

Nie ma co się ciskać.
Z mojej strony była,to podpowiedź,że za taką cenę oczekuje się zupełnie czegoś innego i dobrze byłoby dalej nad tym popracować.
Nawiasem mówiąc takie produkty nie są wykonywane ręcznie,dlatego mają swój odpowiedni i dopracowany wygląd.
Na sprzedaż,według mnie można dmuchać balony :-P
Stawanie za kimś tylko dla tego ,że się stara jest absurdalnie nie logiczne.
Bez przesady zdjęcia są na tyle dobrej jakości,by można było coś na ten temat powiedzieć.
No,ale jak ktoś uważa,że mu się podoba i odpowiada,to nikt nie zabrania.

Tego nie trzeba macać,by stwierdzić jakie jest.

Gosia,każdy klient oczekuje produktu,który ma albo dobrze wyglądać lub jak inny, dobrze działać.
Produkujesz nawozy i je sprzedajesz,klient oczekuje wyników.
Jeśli ich nie dostanie z tego produktu,to nie potraktuje Cię ulgowo,tylko dlatego,że może Cię doceniać.

To jest interes i nie ma taryfy ulgowej.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
krzych0062

Post autor: krzych0062 »

Lukiki pisze:Bez przesady zdjęcia są na tyle dobrej jakości
I kto to mówi? :shock: A tło, kąt "uchwycenia" ekspozycji, refleksy świetlne? To wszystko działa in minus dla rurek...Zdjęcie zamontowanych już w akwa przedstawiają je o wiele lepiej, prawdziwiej oddają ich faktyczną jakość.
Ostatnio zmieniony 2012-04-17, 21:42 przez krzych0062, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Zafira

Lukiki pisze:Nie ma co się ciskać.
Ale ja nikogo nie ciskam, tylko uważam,że często nie masz racji, mas swoje spojrzenie i nikt Ci tego nie zabroni,ale daj też innym szansę na rozwój we własnym kierunku, nie spłaszczaj wszystkiego pod swój deseń i swoje wizje.
Lukiki pisze:i dobrze byłoby dalej nad tym popracować.
Być może tak jest, ale zawsze trzeba od czegoś zacząć, choćby od zera.
Lukiki pisze:Nawiasem mówiąc takie produkty nie są wykonywane ręcznie,dlatego mają swój odpowiedni i dopracowany wygląd.
Ale to są produkty ręcznie wykonywane i one mają inny wygląd, jestem pewna, że wielu osobom by odpowiadały takowe.
Lukiki pisze:Na sprzedaż,według mnie można dmuchać balony :-P
E tam, gadasz ;-)
Lukiki pisze:Stawanie za kimś tylko dla tego ,że się stara jest absurdalnie nie logiczne.
Stara się i coś robi, jeśli wydmuchasz lepsze rurki, to się pochwal :-)
Lukiki pisze:No,ale jak ktoś uważa,że mu się podoba i odpowiada,to nikt nie zabrania.
No właśnie, nikt nie zabrania,ale Ty musiałeś już objechać chłopaka, który coś zrobił sam.
Lukiki pisze:Gosia,każdy klient oczekuje produktu,który ma albo dobrze wyglądać lub jak inny, dobrze działać.
Daj ocenić innym, może dla innych wystarczy ręcznie dmuchana rurka o podobnym działaniu, co oryginał.
Lukiki pisze:Produkujesz nawozy i je sprzedajesz,klient oczekuje wyników.
Ale co tu mają moje nawozy do tego? :-D.
Edit:Tomek nikogo nie oszukuje, nie napisał,że rurki są z ADY, robi coś sam, każdy ma prawo wyboru.
Ostatnio zmieniony 2012-04-17, 21:57 przez Zafira, łącznie zmieniany 2 razy.
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

Toomus

Post autor: Toomus »

dziekuję że ktoś zechciał sie jeszcze wypowiedziec. rurki idealne nie sa, przyznaje to i pisałem o tym, ale to ma byc alternatywa dla tych co nie musza miec wszystkiego OW i wykonanego z super dokladnoscią. sam nie kupie rurek za 300zl, ale za 80zl owszem,nawet jesli ma byc gdzies zgrubienie,czy zalamane swiatlo. na aukcjach sa zdjecia glownie na białym tle, gdzie nie widac dokladnie zalaman swiatla ani ksztaltow. ja chce sprzedawac glownie w lodzi,zatem bez przesylki ,ktora znacznie zwieksza cenę tych rurek w przedziale 130zl. do tego plusem miala byc dowolnosci dlugoci ramion w zakresie tej samej ceny, ktos chce 36cm a inny 14, tak samo z zakrzywieniem konców i dziobkiem w bance. Lukikki jak bedziesz gdzies przejazdem kolo ronda lotnikow to zapraszam, wejdz zobacz,moze sie jednak mylisz co do tego "powichrowanego badziewia"

Lukiki

krzych0062 pisze:Lukiki napisał/a:
Bez przesady zdjęcia są na tyle dobrej jakości

I kto to mówi?
No nie rozumiem,no kto?
Zafira pisze:Lukiki napisał/a:
Nie ma co się ciskać.

Ale ja nikogo nie ciskam, tylko uważam,że często nie masz racji, mas swoje spojrzenie i nikt Ci tego nie zabroni,ale daj też innym szansę na rozwój we własnym kierunku, nie spłaszczaj wszystkiego pod swój deseń i swoje wizje.
Ale ja nie powiedziałem,że się ciskasz.
Nic nie spłaszczyłem,czy takie tam.
Wyraziłem swoją opinię na temat danego produktu względem ceny,to mi wolno chyba.
Nawiasem mówiąc takie produkty nie są wykonywane ręcznie,dlatego mają swój odpowiedni i dopracowany wygląd.

Ale to są produkty ręcznie wykonywane i one mają inny wygląd, jestem pewna, że wielu osobom by odpowiadały takowe.
No pewnie,że tak.
Przecież moja opinia nie ma prawa wpłynąć na,to czy ktoś,to kupi czy nie.
Stawanie za kimś tylko dla tego ,że się stara jest absurdalnie nie logiczne.

Stara się i coś robi, jeśli wydmuchasz lepsze rurki, to się pochwal :-)
E nie jara mnie dmuchanie baniek ,z resztą od strony technicznej jest mi,to obce,więc nie będę dmuchał ;-)
No,ale jak ktoś uważa,że mu się podoba i odpowiada,to nikt nie zabrania.

No właśnie, nikt nie zabrania,ale Ty musiałeś już objechać chłopaka, który coś zrobił sam.
Tak,tak zniszczyłem mu całe życie,marzenia i plany.
Kurcze bez przesady na tym forum nie można wydawać już negatywnych opini,bo zaraz Cię podepną pod ''wożącego się'' ''chama'' itd.
Wypowiedzi muszą być zawsze posmarowane wazeliną chyba.
Gosia,każdy klient oczekuje produktu,który ma albo dobrze wyglądać lub jak inny, dobrze działać.

Daj ocenić innym, może dla innych wystarczy ręcznie dmuchana rurka o podobnym działaniu, co oryginał.
To bardzo nie obiektywne i nie sprawiedliwe co piszesz.
Powiedz,czy ja komuś zabroniłem oceny i wypowiedzi dla produktu,że tak piszesz?

Z mojej strony była,to tylko podpowiedź dla autora tematu,co inteligentniejsi za pewne zrozumieli.
Produkujesz nawozy i je sprzedajesz,klient oczekuje wyników.

Ale co tu mają moje nawozy do tego? :-D
Nawozy z rurkami bezpośrednio nic nie mają i dobrze o tym wiesz.
Podałem,to jako przykład po prostu produktu i też o tym wiesz.
Więc po co ,to pytanie.
Filmy

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
Zafira

Lukiki pisze:Wyraziłem swoją opinię na temat danego produktu względem ceny,to mi wolno chyba.
Tak, wolno, bo to wolny kraj, ale nie dostrzegasz pewnych spraw, chodzi o sposób przekazu myśli,a już na to zwracano Ci niejednokrotnie uwagę na tym forum Łukasz.
Jest takie przysłowie:jeśli Ci ktoś powie,że jesteś wielbłądem, to puść to płazem, jeśli Ci druga osoba powie, to też nie zwracaj uwagi, jeśli Ci to samo powie 10 i 15-ta osoba, to kup sobie siodło.
Lukiki pisze:Przecież moja opinia nie ma prawa wpłynąć na,to czy ktoś,to kupi czy nie.
A skąd to wiesz?.. znasz myśli innych?..
Lukiki pisze:Tak,tak zniszczyłem mu całe życie,marzenia i plany.
No nie ironizuj, ale może coś tam mu popsułeś, przylepiłeś do niego?
Lukiki pisze:Kurcze bez przesady na tym forum nie można wydawać już negatywnych opini,bo zaraz Cię podepną pod ''wożącego się'' ''chama'' itd.
Negatywne opinie często są wydawane na forum, ale w Twoim wykonaniu ta negacja jest bardzo specyficzna, mocna, często sama w sobie ma na celu zwrócenie uwagi na najważniejszą personę na tym forum.
Lukiki pisze:Wypowiedzi muszą być zawsze posmarowane wazeliną chyba.
Zafira napisał/a:
Wcale nie muszą, wypowiedzi powinny być na poziomie.
Lukiki pisze:Powiedz,czy ja komuś zabroniłem oceny i wypowiedzi dla produktu,że tak piszesz?
Nie zabroniłeś oceny,ale wydałeś ocenę w sposób specyficzny dla siebie.
Lukiki pisze:co inteligentniejsi za pewne zrozumieli.
Zapewne tak ;-)
Lukiki pisze:Nawozy z rurkami bezpośrednio nic nie mają i dobrze o tym wiesz.
Podałem,to jako przykład po prostu produktu i też o tym wiesz.
Więc po co ,to pytanie.
Dobrze o tym wiem,ale nie wiem dlaczego przytaczasz przykłady powiązane ze mną?.
Ostatnio zmieniony 2012-04-17, 22:28 przez Zafira, łącznie zmieniany 1 raz.
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

Lukiki

Wyraziłem swoją opinię na temat danego produktu względem ceny,to mi wolno chyba.

Tak, wolno, bo to wolny kraj, ale nie dostrzegasz pewnych spraw, chodzi o sposób przekazu myśli,a już na to zwracano Ci niejednokrotnie uwagę na tym forum Łukasz.
Gdzie tu w tym temacie napisałem coś nie tak,słucham.
Tak,tak zniszczyłem mu całe życie,marzenia i plany.

No nie ironizuj, ale może coś tam mu popsułeś, przylepiłeś do niego?
Czyli jednak na forum mogą pojawiać się tylko pozytywne opinie.
Kurcze bez przesady na tym forum nie można wydawać już negatywnych opini,bo zaraz Cię podepną pod ''wożącego się'' ''chama'' itd.

Negatywne opinie często są wydawane na forum, ale w Twoim wykonaniu ta negacja jest bardzo specyficzna, mocna, często sama w sobie ma na celu zwrócenie uwagi na najważniejszą personę na tym forum.
Za pewne jakś specyfika jest,ale zauważam,że w jaki sposób bym nie napisał,to i tak następny ''dotarty'' dyskutant dostrzeże tylko zło.
Zafira napisał/a:

Wcale nie muszą, wypowiedzi powinny być na poziomie.
Więc znajdź tu coś z mojej strony nie na poziomie.
Poziom,to nawet za mocne określenie,bo dla jednego poziom,to dostateczny,a dla drugiego bardzo dobry,lub celujący.
Zafira pisze:Nie zabroniłeś oceny,ale wydałeś ocenę w sposób specyficzny dla siebie.
Ponoć wolny kraj.
Jesteś następną osobą,która chce mnie zmienić czy jak?
Zafira pisze:Dobrze o tym wiem,ale nie wiem dlaczego przytaczasz przykłady powiązane ze mną?.
Jeśli zabrałaś głos w dyskusji i również coś produkujesz,to jaki miałem lepszy dać przykład powiązania?

Ech dobra bo byśmy sobie tak tłumaczyli bez końca.

Toomus, nie będziemy się fatygować co do oględzin,co miałem zobaczyć,to zobaczyłem.
Jeśli ktoś jest estetą,to też pewnie plasuje tą estetykę na różnym poziomie.
Z mojej strony życzę Ci najlepszego,nie gniewaj się i nie musisz brać do siebie mojego punktu odniesienia co do sprawy.
Filmy

Awatar użytkownika
blue3003

Post autor: blue3003 »

Tak czytam te Wasze dywagacje i jak widzę to lepiej nie chwalić się niczym ciekawym na tym forum bo to od razu bee, bo nie ada, bo akwa ze startu a nie do RA.
A podłoże to jakieś kamienie i od razu wywal bo nie dałeś Amazonii.

Zamiast powiedzieć no fajnie zrobiłeś ale popraw to i to, następne będą lepsze to Lukiki od razu zgnoi wszystkich , zresztą jak zawsze...
Cenie Twoją wiedzę , ja jestem malutki przy Twoim doświadczeniu z akwarystyką, ale Twój sposób bycia na tym forum mnie irytuje. I mam wrażenie po wypowiedziach innych osób w innych wątkach że nie tylko mnie.

TosiaiTymek

Post autor: TosiaiTymek »

blue3003 pisze:Tak czytam te Wasze dywagacje i jak widzę to lepiej nie chwalić się niczym ciekawym na tym forum bo to od razu bee, bo nie ada, bo akwa ze startu a nie do RA.
A podłoże to jakieś kamienie i od razu wywal bo nie dałeś Amazonii.

Zamiast powiedzieć no fajnie zrobiłeś ale popraw to i to, następne będą lepsze to Lukiki od razu zgnoi wszystkich , zresztą jak zawsze...
Cenie Twoją wiedzę , ja jestem malutki przy Twoim doświadczeniu z akwarystyką, ale Twój sposób bycia na tym forum mnie irytuje. I mam wrażenie po wypowiedziach innych osób w innych wątkach że nie tylko mnie.

Popieram niestety to forum jest dość specyficzne . Na innych forach nie ma tak kontrowersyjnych wypowiedzi. Każde akwarium ma coś w sobie pozytywnego i milego dla oka . Tutaj jak nie ma podłoża ADA dwudziestu kilogramów kamienia i korzeni to kiepa . Zastanawiające jet to że wyżej wymieniony forumoiwicz jest na kilku forach i jakoś tam dziwnie udziela mało irytujących wypowiedzi. Może patriotyzm lokalny. :-P
Pozdrowionka....

Awatar użytkownika
wwwampir

Post autor: wwwampir »

Wymyśliłem dobre rozwiązanie dla wszystkich. Zanim wyślecie posta prześlijcie najpierw do Lukikiego, jeśli powie że ładne to dopiero umieszczajcie na forum :)

Lukiki

blue3003 pisze:Zamiast powiedzieć no fajnie zrobiłeś ale popraw to i to, następne będą lepsze to Lukiki od razu zgnoi wszystkich , zresztą jak zawsze...
No,to stwierdzenie jest mocno przesadzone i ubrane w nieprawdę.

Dlaczego mam powiedzieć,że fajnie,kiedy w moim przekonaniu nie fajnie?
Lubicie jak się was okłamuje czy jak?

Sami sobie na mnie śrubę podkręcacie i po przez,to uprawiacie na sobie masochizm.
TosiaiTymek pisze:Zastanawiające jet to że wyżej wymieniony forumoiwicz jest na kilku forach i jakoś tam dziwnie udziela mało irytujących wypowiedzi. Może patriotyzm lokalny. :-P
Zapewniam Cię,że odpowiedzi są takie same,tylko ludzie inni.
Ludzie nie szukający zwady,potrafiący czytać między wierszami.
Filmy

Awatar użytkownika
pszemoo

Post autor: pszemoo »

Toomus nie przejmuj się, zawsze się znajdą "czepialscy". Moim zdaniem doskonała alterantywa dla produktów "markowych" i do tego z możliwością odbioru w Łodzi. Ostatnio bardzo ciężko o wyroby wykonane ręcznie, więc myślę, że jak dojdziesz do wprawy to spokojnie będziesz mógł podnieść cenę, znajdą się chętni do kupienia wyrobu wykonanego ręcznie (pod konkrente oczekiwanie klienta) i to docenią ;)

Toomus

Post autor: Toomus »

dzieki pszemoo za slowa wsparcia, produkcja ruszy na pewno, moze uda sie nawet wcześniej niz w lipcu. w produkcji będą także szklane deszczownice 30cm z wylotem poza akwarium.

baq
Kontakt:

Post autor: baq »

coz biorac pod uwage ze tluke takie rurki w tempie 1 na czyszczenie filtra to pewnie sie skusze :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Filtracja”