Jaki filtr do akwarium 120l
Jaki filtr do akwarium 120l
Witam, jakie filtry polecacie do akwarium 120l. Akwarium roślinne jak na razie bez ryb ale planuje coś kupić;) Wysokość akwarium nietypowa bo 50cm. Ogólnie posiadam filtr fluval 105 ale sam sobie słabo radzi. Kupując go od znajomego nie poinformował mnie ze filtr nadaje się ale do akwarium max 100l. Wymieniłem wszystkie wkłady i woda nie jest krystaliczna a co bdzie gdy dojdą ryby. Myślałem nad kupnem kaskady ale znowusz kroić pokrywę to potem ciężko będzie akwa sprzedać no i nie wiem czy samo pokrojenie pokrywy wystarczy bo oświetlenie może przeszkadzać. Więc jakie filtry polecacie do mojego akwarium i gdzie najtaniej kupię owakie filtry;) Za odp dziękuje:)
-
Ja ostatnio nabyłem taką "chińszczyznę" i póki co jestem bardzo zadowolony. Jakość wykonania zaskakująco dobra jak na "chińskie badziewie", ewentualnie rurki plastikowe mogłyby być z twardszego plastiku. Jeśli chodzi o "moc" to mocno musiałem go skręcić bo robił pralkę w 112l. Moim zdaniem rewelacja za tą cenę ;)
Dokładnie jedynie te rurki ale za tą cene.pszemoo pisze: Jakość wykonania zaskakująco dobra jak na "chińskie badziewie", ewentualnie rurki plastikowe mogłyby być z twardszego plastiku.
Ja już używam go bez problemów przez półtora roku <model 303 to kawał wiadra gdzie wchodzi sporo mediów filtracyjnych>
Panele, Podbitki - Solidnie
Pozdrawiam
Romek
Pozdrawiam
Romek
Hmm.. Czy ja wiem... porównując z JBL 900 (taki brałem pod uwagę) to wychodzi prawie na to samo: JBL 900l/h potrzebuje 15W, natomiast "chińczyk" 1000l/h potrzebuje 18W, róznica zadna.
Oczywiście, nie ma co porównywać z filtrami "eco".
Kazdy kupi to co uzna za stosowne i to na co go stać. To jest trochę jak z autami, jak kogoś stac to jeździ "gwiazdą", ale bez "gwiazdy" tez mozna jezdzić wygodnie i niezawodnie ;)
Oczywiście, nie ma co porównywać z filtrami "eco".
Kazdy kupi to co uzna za stosowne i to na co go stać. To jest trochę jak z autami, jak kogoś stac to jeździ "gwiazdą", ale bez "gwiazdy" tez mozna jezdzić wygodnie i niezawodnie ;)