zalałem baniak
to w takim razie kupić muszę -ceramikę ,węgiel ,torf ,i żwirek,i wsypać w kosze ,tak to mam zrozumieć to wtedy będzie dobrze
Jedni podpowiadaj że te wkłady w zupełności wystarczą inni ,co innego ? sam zgłupiałem, na starość
Może coś złe zrobiłem na starcie ,sam tracę cierpliwość nie mogę kupić rybek no ,bo jak jak jest taki stan jak jest
Jedni podpowiadaj że te wkłady w zupełności wystarczą inni ,co innego ? sam zgłupiałem, na starość
Może coś złe zrobiłem na starcie ,sam tracę cierpliwość nie mogę kupić rybek no ,bo jak jak jest taki stan jak jest
Miałam dokladnie tak jak pisze 3runer. Na drugi dzień od zalania (baniak bez roślin z wypłukanym akcesorium) i woda była prawie jak mleko. Byłam w szoku! ale po nastepnych 2 dniach pracy filtra (jeszcze wtedy wewnętrznego) i zrobiła się czyściutka i klarowna. "zieleni" jednak nie zaliczyłam... może faktycznie zamieść jakieś zdjątko.3runer pisze:jak filtr zacznie pracować normalnie to woda się sklaruje
-
I tu jest trafiony zatopiony nikt mi nie powiedział ,bym nie używał oświetlenia u mnie chodzi 13godz na dobę 4x18W i jak doczytałem to to jest przyczyną ,tego problemu teraz podmienię 50%wody i nie załączę oświetlenia już na 13 godz tylko na 4godz powinno być ok ,z tego co wyczytałem jak nie to jeszcze raz wystartuję ,zleje wszystko i wygotuję żwir i zaleję nową wodąfurious tomash pisze:Stanisław, wygoogluj "zakwit wody w akwarium" i porównaj fotki z tym co masz u siebie
-
podałeś mi zakwit wody w google przeczytałem uważnie i postępowałem zgodnie z opisemfurious tomash pisze:Stanisław, a jak się zakwitu pozbyłes?
mocne napowietrzanie+ograniczenie karmienia+zaciemnienie?
ale zrobiłem tak na baniak zarzuciłem koce i po trzech dniach podejrzałem były znaczne poprawy woda zaczęła się klarować pozostawiłem jeszcze na jeden dzień ,po tym dniu podmieniłem wodę 50%i pozostawiłem zakryty baniak bez oświetlenia na drugi dzień było super ,ale ograniczyłem oświetlenie ,zapalam je na dwie godziny rano i na dwie godziny od 18-20 narażie jest ok ale u mnie oświetlenie jest 4x18 i było włączane na 13godz z niewiedzy jak już opisywałem ,i doprowadziło do tego że w baniaku woda zakwitła ,było zielono-mi ale teraz jest ok
niestety lucypper, ma racjęlucypper pisze:Paletki w 112?! może do kuli albo shrimp setów zaczniemy wpuszczać te piękne ryby....
Ostatnio zmieniony 2012-11-21, 10:55 przez jacek7110, łącznie zmieniany 2 razy.
lucypper pisze:Podaj mi adres na pw to jutro podjadę. A najlepsze to , ze z tego co widziałem to chciałeś nawet dokupić do tego zbiornika ;] chyba ze masz większy zbiornik wtedy się nie będę przyp...Stanisław pisze: podjedz na myjnię koło szpitala to zobaczysz a nie krytykuj
Zgierz Parzęczewska MYJNIA