Przeczytałem jeszcze raz cały temat i zaintrygowały mnie te słowa:
lukaszLDZ pisze:maly07071989 pisze:Kupilem od Bolka1984 i Zafiry roslinki mysle ze jest ich wystarczająco. Jak pierwszy raz zakladalem 200l akwa mialem 1/4 roslin i wystartowalem z rybami :)
No to super... bez komentarza... Pisałem Ci zapytaj kolegi 3 runner ma rogatka odsprzeda ci za grosze, albo wymieni. Do tego pistia moczarka itp. Biomasa jest dośc istotna, na poczatku
Nie rozumiem
lukaszLDZ co to jest zarzut jakiś, czy coś innego? To, że rośliny kupił od kogoś innego niż od osoby, którą poleciłeś to będzie miało wpływ na wygląd akwa, kłopot z jego prowadzeniem?

I jeszcze to podsumowanie...
"no to super, bez komentarza". Nie rozumiem Twej postawy

Co chcesz przez to powiedziec, co insynuujesz tą wypowiedzią?
_____________edit_____________
mały... z pomiarem żelaza daj sobie spokój, jest Ci on absolutnie niepotrzebny i co gorsza niewiarygodny

Hmm...sądziłem, że azotu będzie znacznie więcej. Oznacza to, że substrat jest już dość mocno wyjałowiony. Dlatego moim zdaniem powinieneś podnieść stężenie NO3 do poziomu 10ppm a fosfor do wielkości 1ppm. Oczywiście wykorzystaj do tego celu kalkulator z linka, który Ci podałem... A co z NO2? Wszak woda w znacznej ilości świeża a i kubełek trochę stał wyłączony...chyba?