Czekaj, czekaj... a to nie jest w tym wypadku bardziej opłacalne niż kupować własne RO i dodatkowo płacić za wodę?krzych0062 pisze: kupowałem wodę RO właśnie na litry i płaciłem 0,06PLN
woda RO
- krzych0062
Nie wiem, czy w tej cenie jest osiągalna w Łodzi...kiedyś już pisałem tu na forum, że kupowałem ją w OPECu w Grudziądzu...Być może i miejscowa firma sprzedaje takową wodę w podobnej cenie? Tego nie wiem. Koszt takiej wody kupowanej w tej cenie był mimo wszystko ciut większy aniżeli z domowego filtra RO...dochodzi do tego transport no i w moim przypadku taszczenie na 4 piętro...Zdecydowanie wolałem drugie rozwiązanie, czyli RO za pralką...hehe 

Wiecie, pozostaje jeszcze kwestia ewentualnej możliwosci podłączenia RO
nie kazdy taką posiada
Stąd moje pytanie o zakup, cena 0,50gr jest dośc wysoka, ale do zniesienia , 5 zł tygodniowo za 10 litrów ( tyle ile potrzebuje do podmianki plus kranówka ), ujdzie jeszcze. Tak sie składa, że Szczecińska to na rzut beretem odemnie, jak cos nemrod - zapodaj adres dokładny
. Moze ktos wie gdzie jeszcze mozna ja dostac taniej , zakładam że cena 0,08gr to smiech na sali
abstrakcja przynajniej na chwilę obecna w Łodzi, może gdzies indziej tak. Apropos - jak mieszacie RO co dodajecie do niej aby mozna ja wlac do akwa. Niektózy stosują czyste RO i dodaja jedynie podstawowe cztery sole a co z mikro???

Łukasz
Luksemburska 5, tel. 612 32 32. W godzinach od 8.00 do 16.00, bez wcześniejszego zgłaszania, ilości jakie potrzebujesz od ręki z dużym zapasem. Natomiast źle pamiętałem cenę, ta właściwa to 25 gr za litr.lukaszLDZ pisze:Szczecińska to na rzut beretem odemnie, jak cos nemrod - zapodaj adres dokładny.
Jeśli będziesz brał dość regularnie, potraktują Cię jako stałego klienta. Wtedy płacisz okrągłą złotówkę za napełnienie pięciolitrowego baniaczka.
To cena za wodę, do własnych zbiorników. Inne wyjście to zakup na miejscu w kanisterku o pojemności 5 litrów. Taki zestaw - kanister + woda - kosztuje 3,10 zł.lukaszLDZ pisze:... trzeba brac ze soba cos czy mają na miejscu ...
Dodatkowa informacja: woda o jakości niemożliwej do osiągnięcia w instalacji domowej. Z domowej RO wyciągnięcie przewodności 8 mmS to sukces, tam kupujesz wodę o przewodności między 1 a 2. Do przeliczenia na twardość ogólną: przewodność dzielisz przez 28.
- mario150375
Sprzętu i warunków oraz jak zawsze pieniędzy. Ja mam w pracy stację demineralizacji wody - wszystkie urządzenia zajmują pomieszczenie ok 3x5 m. Więc w warunkach domowych, nie rozważając nawet kosztów inwestycyjnych i eksploatacyjnych, trudno sobie to wyobrazić.lukaszLDZ pisze:jak sie domyslam, jest to kwestia sprzętu którym dysponuja