Dalsze informacje na jego temat będę uzupełniał.
Krewetkarium założone na ziemi JBL'a Manado wraz z substratem.
Roślinki wszystkie żywe i zdrowe. Krewetki z wielkim wigorem.
A oto zdjęcie:

Ale kreweci nie przedstawiłeśdjlazy pisze:Witam. Mam do zaprezentowania dziś moje pierwsze krewetkarium.
Manado jest nie za dobre dla krewetek, zwłaszcza o czerwonym pigmencie, już to przerabiałam u siebie-słabo na nim widać krewecie,a przecież chodzi nam raczej o coś odwrotnegodjlazy pisze:Krewetkarium założone na ziemi JBL'a Manado wraz z substratem.
I niektóre za duże do tego zbiornika i niezbyt pasujące tutaj np. subulata, h.leucocephala, rogatek, a rzęsa zarośnie Ci całą taflę wody, blokując dostęp światła.Dodatkowo ciężko jest wybierać rzęsę z kreweciarni, bo przesiadują na niej młodziutkie krewetki, które wyjmujesz razem z rzęsą..żmudna robota i nie polecam. Póki nie masz jeszcze dużej populacji kreweci, wyjmij rzęsę z akwarium, bo później będzie trudno oddzielać ziarno od plewdjlazy pisze:Roślinki wszystkie żywe i zdrowe
Jak na pierwsze krewetkarium to nie jest źle,a jeszcze może być tylko lepiejdjlazy pisze: Ogolnie narazie mnie nie stać na jakieś konkretne roślinki do tego małęgo baniaczka. Nie wiem co by pasowało na 3 plan...? (planuje zrobić cały w mchu. wziąść siatkę taką jak do styropianu i przymocować do niej mech. Nastepnie to przylepić na przylepce do szyby.
Spraw sobie je dobrej jakości.djlazy pisze:Nastepnie to przylepić na przylepce do szyby.
Lukiki pisze: najlepsze są permanentne
...które często chodzi szlakiem spraw prywatnychkrzych0062 pisze:"weto" niesprawiedliwości
Nie,no u mnie bez tych rzeczydjlazy pisze:wiemy o co chodzi ;]
Łukasz...kolejny raz wywlekasz coś, co nie powinno ujrzeć światła dziennego...Co chcesz tym osiągnąć? Jakieś wsparcie, współczucie i poklask innych forumowiczów, że jesteś przeze mnie napiętnowany? Że chcę Ci z tego powodu jakoś dyskredytować? Zauważ, że jeśli mówisz sensownie to przyklaskuję i, jeśli mówisz bzdety to napiętnuję to...potrafię przyznać się do błędów w mej niewiedzy, nieuważnym czytaniu postów...Więc po co to? Zostaw to sferze prywatnej i już nie rozdrapuj zabliźnionych ran...Proszę Cię o to kolejny raz...daj już temu spokój... DziękujęLukiki pisze:..które często chodzi szlakiem spraw prywatnych
w małych sklepikach kupisz bez problemu; z sieciówek na sztuki, do wyboru do koloru masz w m1djlazy pisze:teraz przyssawki sprzedają tylko w kompletach pełnych np do filtra danego... Więc nie mają "otworków" w sobie.
:)
Jestem także chetny :P Ale co z tego mchu można zrobić? Bo narazie pomysłów nie mam.Lukiki pisze:A co do mchów,to jak byś chciał christmassa ,to coś można uciąć i tak na dniach,tygodniach aranżacja idzie na śmieci.