dodatkowe oswietlenie

padrem

Post autor: padrem »

to ze mnie sie cos podoba nie koniecznie moze sie podobac roslinkom ;)
wiec chcialbym zakupic cos raz a pozadnie i nie zalowac pozniej zakupu jesli bedzie taka potrzeba to zakupie juz ten statecznik, tylko nadal nie wiem co za swietlowke zakupic ;) wiem ze napewno o dosc jasnym swietle zblizona do dziennego ;) ale jak pojde gdziekolwiek i powiem w ten sposob to albo mnie wysmieja albo wcisna mi cos co mi nie bedzie wogle potrzebne.

Awatar użytkownika
krzych0062

Post autor: krzych0062 »

padrem pisze: nadal nie wiem co za swietlowke zakupic
Ale dlaczego nie wiesz? Cały czas namawiamy Cię na 965, np. Osram...równie dobrze może być innej firmy. Taka świetlówka z pewnością świeci światłem, jakim powinna...ma najwyższe RA, więc sprawa jest prosta. Tylko kup nowy ballast :-P

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

ja ci mogę polecić połączenie groluxa i aquastara, z tym, że to dwie świetlówki
Co by tu napisać... :-P

Awatar użytkownika
krzych0062

Post autor: krzych0062 »

3ranner wydaje mi się, że "straciłeś wątek" ;-) Przecież tematem tej naszej pisaniny jest co dodać do wspomnianych przez Ciebie świetlówek :mrgreen: O to przecież prosił nas padrem I dlatego większość zaproponowała świetlówki o symbolu 865 lub 965. Są to niby te same świetlówki-mają 6500K, jednak ta druga ma lepsze RA co bardziej "rajcuje" oko akwarysty :-P

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

po prostu przeczytałem kilka ostatnich postów, za dużo for i czasem człowiek się gubi :P ja przy swoich mam dwa razy 4000K jak już z resztą pisałem, zastanawiam się właśnie nad zmianą choć jednej na 6500K, ale bardziej z ciekawości, bo kolorki mi odpowiadają, rośliny zapier... glonów brak więc narzekać nie mogę :)
Co by tu napisać... :-P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie”