Giełda na Równej

ODPOWIEDZ
discus6

Post autor: discus6 »

Widzę że grzeczność nie jest twoją najmocniejszą stroną.Mój post miał tylko wykazać,iż twoje "megapromocje" mają się nijak do cen na Równej.Myśłę że jakbym chciał kupić 1000 otosów to też ich cena by była inna aczkolwiek pewnie wyższa od tej jaką byś wytargował Ty-król megapromocji i autopromocji w jednym.Mimo wszystko pozdrawiam.
discus6

nemrod

Post autor: nemrod »

discus6 - gratuluję opanowania.

TosiaiTymek

Post autor: TosiaiTymek »

as ja bm go nie pozdrowil tylko ......... za dupę wolową . :-x
Ostatnio zmieniony 2011-08-21, 19:18 przez TosiaiTymek, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrowionka....

discus6

Post autor: discus6 »

Myślę że gdyby King zamiast widzieć w swoich zbiornikach tylko pływające pieniądze od czasu do czasu usiadł i w spokoju na nie popatrzył chociaż przez chwilę /zapominając przy tym o matematyce/to też nabrał by pewnej życiowej pokory.Ja w każdym razie polecam ten "patent" wszystkim nerwusom :-) .
discus6

michallodz

Post autor: michallodz »

Panowie i Panie ponawiam pytanko czy giełdę otwierają o 14 czy później? :)
Chcę kupić jakieś pielęgniczki, może Panduki, jest ktoś chętny na parkę?

Lukiki

Post autor: Lukiki »

O 13 mozesz juz byc,zaczynaja sie rozkladac.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

atomero

Post autor: atomero »

Czy jest sens jechać na Równą po akwarium 112 l (może ktoś zna cenę prostego lub profilowanego akwarium o podobnym litrarzu na giełdzie)

Awatar użytkownika
blue3003

Post autor: blue3003 »

Pamiętaj że nie mając karty za wstęp musisz zapłacić 10zł. Za to kupisz w niższych cenach pozostałe wyposażenie do akwa jeśli go nie masz (żwirek, filtr, grzałka itp.). Ja na giełdzie zaoszczędziłem ok 70zł.

tomaszu

Post autor: tomaszu »

Może wiecie czy mają tam i po ile filtry HW-302 (i inne) i odmiany serpentynitów - opłaca się tam czy w zwykłych ogrodniczych taniej?
Ostatnio zmieniony 2011-10-18, 23:56 przez tomaszu, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
ANDRZEJ1977ŁÓDŹ

Równa giełda

Post autor: ANDRZEJ1977ŁÓDŹ »

Powiem tak...wjazd 10zł czego pilnują by nie wchodzić na lewo itd ,opyla się tam jechać jak ktoś zakłada nową obsadę to może sobie kupić rybki i akwarium oraz osprzęt z tym że trzeba się nad tym zastanowić bo trzeba do całości doliczyć tą dychę za wjazd a rybki kupuje się w paczkach po 30,50,100 szt itd z tym że jeśli ktoś chce mieć na przykład 5 mieczyków 5 neonek itp to nie ma sensu bo po co komu w akwa cała paczka z 50 czy 100 rybek jednego gatunku ? bez sensu . I dlatego ja chcąc kupić kilka rybek jadę na teresy i nie płace za wstęp i kupuję ile chcę i co chcę a nawet jeśli chcę kupić na przykład 10 mieczyków to na teresy mogę kupić po 2 od każdego sprzedawcy celem wymieszania aby nie było tak jak na równej gdzie kupujemy jeden gatunek w jednej paczce od jednej samicy na przykład , czyli równa ma swoje plusy i minusy plus że kupisz taniej jak kupujesz więcej rybek na raz no i jeśli ktoś planuje zakup akwa to śmiało może tam pofatygować się gdyż wybór mają naprawdę wielki , sory że może troszkę pogmatwałem

Lukiki

ANDRZEJ1977ŁÓDŹ pisze:bez sensu
...Ty napisałeś
ANDRZEJ1977ŁÓDŹ pisze:rybki kupuje się w paczkach po 30,50,100
Nie zamieszczaj tak nie dokładnych danych,bo przeczyta,to osoba nie obeznana w giełdzie na Równej i automatycznie ją zniechęcasz.
ANDRZEJ1977ŁÓDŹ pisze: po co komu w akwa cała paczka z 50 czy 100 rybek jednego gatunku ?
Po to,że ryby ławicowe tak trzymane być powinny.
ANDRZEJ1977ŁÓDŹ pisze:opyla się tam jechać jak ktoś zakłada nową obsadę to może sobie kupić rybki i akwarium oraz osprzęt z tym że trzeba się nad tym zastanowić bo trzeba do całości doliczyć tą dychę za wjazd
Tak,tak bardzo przytłaczająca dycha,ech...

Widzę kolego,że nie panimajesz logiki giełdy na Równej.
Filmy

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

Równa jest na zakupy hurtowe, Start dla detalistów i hobbystów, tylko trzeba pamiętać, że robiąc zakupy na równej musisz liczyć się z dwiema wizytami jedna po zbiornik, sprzęt, podłoże i rośliny, a po jakichś 3-4 tygodnia dojrzewania zbiornika po rybki, wtedy na pewno woreczek neonków lub rasbor bardziej się opłaca niż zakup na STARCIE, więc podsumowując mamy wielkie szczęście posiadając dwie giełdy akwarystyczne w takiej bliskiej okolicy, gdzie każdy znajdzie coś dla siebie :)
Co by tu napisać... :-P

Awatar użytkownika
ANDRZEJ1977ŁÓDŹ

Post autor: ANDRZEJ1977ŁÓDŹ »

Ano tą dychę trzeba doliczyć do kosztów , przecież napisałem że jeśli ktoś chce po kilka rybek różnych to nie ma sensu tam kupować runer ma rację ze urządzając akwa od podstaw się opyla tyle że no tam kupuje się rybcie hurtem i rozmawiałem ze znajomym że rybki kupowane tam na równej są sprowadzane z zagranicy i często gdy takowe rybki wpuszczamy do innych swoich rybek to mogą pozdychać albo jedne albo drugie

osobiście wolałbym start gdyż palcem mogę sobie wybrać którą rybkę chcę czego nie ma na równej tam kupuje się paczkę całą jednego gatunku

Logika giełdy przy ulicy Równej polega na sprzedaży hurtowej lecz zaobserwowałem że niektóre ceny ryb zbliżone są do cen z giełdy na T eresy jednak trzeba dobrze się rozejrzeć nie mniej dobrze że choć giełdy mamy bo sklepy za dobrze zaopatrzone nie są
Ostatnio zmieniony 2011-11-19, 16:39 przez ANDRZEJ1977ŁÓDŹ, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
3runer
Kontakt:

Post autor: 3runer »

kolego edytuj posty zamiast pisać jednego pod drugim
Co by tu napisać... :-P

Lukiki

ANDRZEJ1977ŁÓDŹ pisze:przecież napisałem że jeśli ktoś chce po kilka rybek różnych to nie ma sensu tam kupować
Andrzeju,ale ameryki nie odkryłeś,to wszyscy wiedzą ;-)
ANDRZEJ1977ŁÓDŹ pisze:tyle że no tam kupuje się rybcie hurtem
Jeśli już piszemy o zakupach w hurcie,to trzeba wyrazić się jaśniej,że hurt ryb stanowi jakieś 75%,a nie 100%
ANDRZEJ1977ŁÓDŹ pisze:rozmawiałem ze znajomym że rybki kupowane tam na równej są sprowadzane z zagranicy
Dokładnie nie wiem,ale może 50%
Po za tym jeśli uważasz,że import jest gorszy,to jesteś w błędzie.
ANDRZEJ1977ŁÓDŹ pisze: gdy takowe rybki wpuszczamy do innych swoich rybek to mogą pozdychać albo jedne albo drugie
A wiesz co,to kwarantanna i jakie jej jest zastosowanie?
ANDRZEJ1977ŁÓDŹ pisze:tam kupuje się paczkę całą jednego gatunku
Każdy kto łyka akwarystykę z rozwagą i na poważnie wybierze ten właśnie wariant,bo woli mieć harmonijne akwarium niż totalny mega mix rybny w akwarium,gdzie pływa po parę sztuk z każdego gatunku,bo właścicielowi tak się podoba i często rybki są z innych zakątków świata,biotopów,to żenada.
ANDRZEJ1977ŁÓDŹ pisze:nie mniej dobrze że choć giełdy mamy bo sklepy za dobrze zaopatrzone nie są
A myślisz,że sklepy,to gdzie się zaopatrują...w rybnym?
Filmy

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”