czerwona lista klientów/sprzedających

rozmowy na dowolne tematy
Kaledon

Post autor: Kaledon »

Ja myślę, że tu powinien wkroczyć administrator i zablokować post kinga do edycji.

Widzisz tym się różnimy. Dla mnie akwarystyka to hobby a nie zarobek. Ja nie będę oszczędzał na podmianach bo nie będzie zysku, na karmach czy na zakupie zwierząt. I zacytuj mi gdzie obrażam kogokolwiek. Za to w Twoich postach znajdzie się sporo obrażania innych.
Nie dorabiaj ideologi gdzie jej nie mam. Z rybami podpadłeś ale jeśli zrozumiesz co napisałem w poprzednim poście to będziesz wiedział o co mi chodzi. To , że ktoś kogo wpisałeś na listę nieuczciwych odpisał , że byłeś chamski i opryskliwy na PW nie dawało Ci prawa skasować tego posta choć masz takie możliwości
king pisze:Podniecając się gupikami z importu obrażasz hodowców z całej europy, Rosji, Australii, i USA...
Czyli jak kupuje pielęgniczki z odłowu to obrażam wszystkich którzy je rozmnażają. Ciekawa interpretacja.
king pisze:Z gówna bata nie ukręcisz kolego, czasem 20gr drożej znaczy kilkadziesiąt złotych taniej, a Pan A. Ziarko to nie wszystkie ryby z Łodzi
Może wyjaśnijmy sobie to raz na zawsze. Nie mam nawet jednej ryby od A. Ziarki. A druga sprawa to ja kupuje właśnie drożej. Z tym, że od pewnych osób. Ty do nich nie należysz.

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

Kaledon pisze:A mi coś się widzi że źle się dzieje. King zakłada listę jak to sam określa nieuczciwych i do tego sam kasuje niewygodne wpisy w tym temacie. Takie strzelanie do jednej bramki jest nieuczciwe a jeśli ma poparcie administracji forum to jest to co najmniej dziwne.
Wyjaśniam coby nie było nieporozumienia: King jest u siebie moderatorem więc ma prawo moderować (w tym usuwać posty) na co administracja nie ma wpływu. Oczywiście źle, że tak się dzieje, no ale wiadomo że tak będzie skoro King stosuje takie metody i praktyki wobec klientów.
Kaledon pisze:Moim skromnym zdaniem jak ma potrzebę prowadzenia takiej listy to niech sobie na kartce spisuje albo druga strona niech ma możliwość wypowiedzenia się.
Takie jest też zdanie administracji, po co king upublicznia listę, chyba tylko żeby zrobić sobie antyreklamę i dodatkową robotę. No ale ma na to przyzwolenie, to jego dział, zarządza nim tak jak lubi. Dopóki nie łamie regulaminu to nic nam do tego. Ale...
king pisze:Na Podkarpacie to ty się wybierz może nauczysz się trochę nowych rzeczy i kultury bo jak widzę to co mi się niby zdawało po pijaku jest prawdą...
Dla mnie rozmowy nie ma, PW wyjaśniło wszystko...
A obrona ściemami i dennymi tekstami przemyślanymi jak chodzenie po lodzie boso mnie nie rusza...
Kaledon, jak jesteś taki kozak to otwórz hurtownię na prawdę, dasz rade, "skończysz jak Rudy"- nie tacy kozacy wymiękali. Akwarystyka to nie zabawa dla cieniasów. Nie mówię że ty nim musisz być ale 4 akwaria to nie to to samo co zarobkowa sprzedaż.
Otwórz biznes i pokaż, że nie skończysz jak zooekspert i inni...
Bo jak na razie sławny jesteś z gadania tylko i to nie do końca przemyślanego...
Bo potem trafiają do mnie klienci z drugiej ręki na zakupy i mówią - od pana zyją od innych nie bardzo. Danio choprae od Pana Miszczaka, 100 000 innych ryb od iqitosa i innych. Zakupy też trzeba umieć robić. Z gówna bata nie ukręcisz kolego, czasem 20gr drożej znaczy kilkadziesiąt złotych taniej, a Pan A. Ziarko to nie wszystkie ryby z Łodzi. Ja od niego nie biorę nic i żyję... Podniecając się gupikami z importu obrażasz hodowców z całej europy, Rosji, Australii, i USA... Bo hodowla to nie to samo co produkcja w laboratorium... WSTYD!!!!!!!! Wstydzę się ilekroć jakiś znajomy wchodzi na forum i czyta posty tutejszych mentorów, a wystarczy pomyśleć zanim wciśniesz "Wyślij".
King, ja Ciebie błagam, to Ty pomyśl zanim klikniesz wyślij...

Awatar użytkownika
shamanldz

Post autor: shamanldz »

king pisze:"skończysz jak Rudy"- nie tacy kozacy wymiękali.
King - Ojciec Chrzestny Łódzkiej Sceny Akwarystycznej :lol:
Ostatnio zmieniony 2011-06-15, 20:39 przez shamanldz, łącznie zmieniany 1 raz.
"Margines? Perły zawsze leżą na dnie, parias klałnie, czuję się wyjątkowo elitarnie."

Awatar użytkownika
martinezsanchez

Post autor: martinezsanchez »

lukaszLDZ pisze:nemrod - racja w 100% taka lista to jak BIK, przefikane :-P tutaj może sie znależc na niej ktoś czasami przez przypadek lub nie do końca z jego winy i co wtedy publiczny lincz:P
a co Ty wiesz o BIKu? ze porownujesz do niego wg mnie sluszny pomysl kinga...ja tez wiele razy mialem kupcow,ktorzy przyjechali zobaczyli, napalili sie a ja jak ten baran czekalem tydzien, miesiac na niego i nic

i teraz bede moze przesadnie szczery, ale mamy na forum bardzo duza ilosc niepowaznych ludzi, ktorzy nie szanuja pracy innych (tak najladniej moglem to napisac)
[center]-------------->>> KREWETLANDIA - ZDJĘCIA KREWETEK <<<--------------
krewetki:
crystal red/black,
taiwan bee,
tiger black/blue[/center]

king
Kontakt:

Post autor: king »

A kto pisał ze platki, i gupiki takie cudowne ma ziarko?
-moze to mi się tez przewidziało
na forum jest ponad 50 osób których moralność słabo rokuje...
I tego nie da się ukryć...
Co do antyreklamy to daj boziu co by juz nigdy nic nie zamawiali...
będę bardzo wdzięczny interesy się robi z dorosłymi, a nie dziećmi....
Dla mnie to koniec tematu, a osobę która mnie oszukała, potem jeszcze zezwała. Na kontrę napisała ze nie miły byłem... brak mi słów... i nie zamierzam jej słuchać ani czytać...
Kasować mozecie wszystko byle to co zostało powiedziane poprawiło wasze zwyczaje...
Ostatnio zmieniony 2011-06-15, 22:16 przez king, łącznie zmieniany 1 raz.

Kaledon

king pisze:A kto pisał ze platki, i gupiki takie cudowne ma ziarko?
-moze to mi się tez przewidziało
Zaskocz mnie cytatem. A jak nie znajdziesz to znaczy, że pora odstawić to co łykasz :mrgreen:

king
Kontakt:

ShoutBox nie pamięta ale ja tak:)

Phantom

Post autor: Phantom »

@king
Od jakiegoś czasu czytam jak non stop zarzucasz niektórym niekompetencje lub robisz antyreklamę.
Swoją drogą wydaje mi się, że są to zwykle osoby o sprzecznych poglądach lub inni sprzedawcy.

Zakładając swoją "czerwoną listę" powinieneś dać możliwość odpowiedzi na wydane oświadczenie dotyczące danej osoby.
Tłumaczenie w stylu "wszystko zostało wyjaśnione na PW" nie jest do końca obiektywne.

Myślę, że musisz oduczyć się traktować wszystkich z góry.
A o swoich problemach emocjonalno-handlowych powinieneś porozmawiać z jakimś psychoanalitykiem, a nie od razu jak małe dziecko wypłakiwać się na forum ;)

Drugą opcją jest możliwość przedpłaty czy zaliczki na poczet zamawianego towaru.
Ale chyba ktoś Ci już o tym mówił.

PS. Poćwicz gramatykę i styl pisania. Strasznie ciężko się czyta Twoje posty.

--
Myślałem również, że po moim poprzednim poście temat ucichnie.
Dla mnie wniosek jest jeden: dajmy sobie spokój z kingiem, on i tak zrobi wszystko po swojemu.

king
Kontakt:

shamanldz'a poczytaj to dowiesz dlaczego nie chciałem przedpłat, wiedziałem ze znajdzie się kilka nisko uorganizowanych jednostek które będą mi wytykać jakieś dziwne rzeczy ale w sumie po to tez jest forum co by ludzie mogli pisać pierdoły których normalnie by się wstydzili/ bali powiedzieć...
nikogo nie obrażam, a jeśli ktoś obraza się o prawdę to trudno to on powinien się jej wstydzić...
PS. ponawiam dla mnie to koniec tematu konkluzja jest taka ze to forum nie jest miejscem do handlu...

Kaledon

king pisze:ShoutBox nie pamięta ale ja tak:)
Jak byś pamiętał to wiedziałbyś, że to był post i w takim dziwnym dziale jak "hodowla Angelfish" I post został skasowany :roll: I stwierdzałem w nim, że gupiki od A. Ziarki niczym nie odbiegają od tego co Ty sprzedawałeś. I taka jest prawda. Azjaci wypracowali pewne standardy i jedynie czym będą różnic się gupiki od nich to przeżywalnością (czytaj jakością przeprowadzonej kwarantanny). I wbrew temu co piszesz gupiki od Ziarki nie padały jak muchy a wręcz przeciwnie- prawie strat nie było. Generalnie wszyscy w około mają gówno za to Ty masz świetny towar. Próbkę tego świetnego towaru miałem 3 razy u siebie. I wystarczy.

Phantom pisze:Dla mnie wniosek jest jeden: dajmy sobie spokój z kingiem, on i tak zrobi wszystko po swojemu.
True, true

kra

Post autor: kra »

:shock: wow
nie jestem jakims tam specem akwamaniakiem ale lubie to i mnie to relaksuje i odpreza.
zadziwiajace, jak z pozoru tak spokojne hobby moze ludzi z nim zwiazanych tak zagrzewc.
co do kolegi kinga, to znalazlem go przez forum, pare razy cos kupowalem i bylem zadowolony. ceny niby nie najnizsze, ale wszystko bylo ok. natomiast podejscie do klienta ma chlopak srednie, ale mysle ze to kwestia mlodego wieku, starym handlowcem jeszcze nie jest. mam tu na mysli nie do konca jasny i precyzyjny kontakt. inna kwestia ze jak chce cos kupic to mi na tym zalezy, wiec jak sie umawialem to jestem i mam pieniadze. a jak cos wypadlo to sie dzwoni uprzedzic.
tego typu relacje dzialaja w obie strony, trzeba byc fair jako klient i sprzedawca i mowic co i jak. niestety w przypadku dzialalnosci zarobkowej trzeba sie liczyc z mozliwoscia wpadki, wtopy i rzesza debili ktorzy sami nie wiedza czego chca. rozumiem poniekad frustracje ale wylewanie zalow i obelg na forum, klienteli nie bedzie przysparzac i to jest normalne.
proponuje kingowi przemyslenie systemu ze sprzedaza jak ulatwic sobie prace, ale musisz sie liczyc z tym ze obrazanie sie na potencjalnych kupcow, czesto mimo ich bezapelacyjnej winy, niestety nie jest sensowna droga w zadnej brazny zwiazanej z handlem.

Awatar użytkownika
shamanldz

Post autor: shamanldz »

Główna zasada handlu "Klient ma zawsze rację" :-D
"Margines? Perły zawsze leżą na dnie, parias klałnie, czuję się wyjątkowo elitarnie."

king
Kontakt:

dlatego zakładam osoby sklep z rybami. Na zasadach sklepu masz kasę kupujesz, nie masz oglądasz i tyle w tym temacie... karitas na czole nie mam wytatuowane, gupiki z singapuru
róznią się i to znacznie nie kwarantanna, a pakowaniem. Im większa pazerność tym gorsze ryby im mniej wody wypada na rybę tym dla niej gorzej:P
Ogólnie to szajs zaprogramowany na 5-7 miesięcy zycia w akwarium, nie rozmnozą się, a nawet jeśli juz to dadza c..... młode i mało...
kicha straszna :->

Kaledon

king pisze:gupiki z singapuru
róznią się i to znacznie nie kwarantanna, a pakowaniem. Im większa pazerność tym gorsze ryby im mniej wody wypada na rybę tym dla niej gorzej:P
Szczerze mnie jako kupującego to wali czy w worku jest 300 czy 500 sztuk. To importer ma straty jak jest pazerny. Ryby nie dolecą lub padną na kwarantannie. Gorzej jak importer prowadzi kwarantannę słownie 3 dni. Na szczęście rynek dość skutecznie eliminuje takich oszustów. Nie kupuje się drugi raz od kogoś od kogo ryby padają jak muchy.

king
Kontakt:

właśnie w Polsce się kupuje bo cena jest 0,5 tego co inni mają ryby jednodniówki do szybkiej sprzedazy tak to się nazywa... znam w samej łodzi kilkunastu hodowców gupoli którzy mogli by zaspokoić rynek ale... ich ryby sa po 3-4pln, a nie po 1,2pln jak singapur jednodniowy.
Oczy z orbit by ci wyszły jak ładne są krajowe gupiki tylko ich nie zobaczysz bo ich nie kupisz ;-) to niszowy rynek opanowany przez osoby w wieku 55-70lat które nie maja internetu, a na giełdę wożą glonojady bo tylko to im się to opłaca gupole hodują dla siebie...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Porozmawiajmy”