Węgiel a mętna woda
Węgiel a mętna woda
Witam-mam problem-uzywałem węgla aktywnego prze 3 dni pózniej go wyjąłem woda była super -dzisiaj karmiłem ryby i wyłaczyłem filtry i zapomniałem ich właczyc przez 30 min i woda zrobiła sie mleko-prosze powiedzcie co było przyczyna takiego zachowania?
wiesz co od roku nie miałem problemów,kumpel mi doradził ten wegiel zeby miec wode bardziej krstaliczna,ale powiem jeszcze jedno-dodałem do filtra wate zeby zebrała wszystkie drobinki-może to jest przyczyna.
Zbiornik 160 l filtr jbl e900 i eheim 2012 parametrów nie mierze obsada ok 60 ryb nie przekraczajacych 3 cm
Zbiornik 160 l filtr jbl e900 i eheim 2012 parametrów nie mierze obsada ok 60 ryb nie przekraczajacych 3 cm
Ostatnio zmieniony 2011-04-14, 19:55 przez Rohanbar, łącznie zmieniany 1 raz.
- Witek Miszczak
Węgiel nie ma tu nic do rzeczy, ale zamordowanie bakterii nw filtrze tak. Wyłączenie filtra na 15 minut redukuje ich ilość o 90%. Wybiłeś florę w filtrze, nastąpił rozkład beztlenowy, czyli produkcja różnych trujących syfów, a później pusciłeś to do zbiornika. Cud, że ci nic nie padło.
Działalność węgla w filtrze kończy się mniej więcej po godzinie...
Działalność węgla w filtrze kończy się mniej więcej po godzinie...
Zamykam temat i na przyszłość proszę o nie tworzenie duplikatów. Jeśli wybrałeś zły dział to poproś o przeniesienie. Temat kontynuowany tutaj