Ale neta masz,a do Łodzi chyba nie masz daleko,a w Łodzi masz 2 giełdy i mnóstwo akwarystów, którzy mają piękne roślinki.mandy29 pisze:Właśnie w tym miesiącu postanowiłam w to zainwestować. Co prawda już wcześniej chodziłam i szukałam, ale w moim "Dupakowie" nie ma.
Dobrze,że nie kupiłaś, szkoda kasy na tomandy29 pisze:Chciałam na początek kupić paskowe 5 w 1

To już masz, wystarczy spojrzeć na roślinki i z nich "czytać",a one w tym momencie cierpią na anoreksjęmandy29 pisze:żeby mieć poglądowy obraz warunków w akwarium,

Poproś kogoś, żeby Ci takie wymiary wykonał.mandy29 pisze:(żeby kupić wszystkie na raz funduszy nie mam)
A zdrowie roślin, to same korzyści dla faunymandy29 pisze:Byłam za bardzo skupiona na zwierzątkach, tak że zapomniałam zadbać o roślinki (przyznaje - mój błąd) Ale teraz uzupełnię wiedzę i zajmę się nimi.

mandy29 pisze:Aż mnie czasem szlak bierze...
Nie denerwuj się, wiadomo, że na początku jest ciężko, ja zanim założyłam swojego holendra, czytałam fora roślinne przez kilka miesięcy i chwilami była to dla mnie czarna magia

mandy29 pisze:Człowiek czyta, pyta i stara się jakoś głębiej wgryźć w tą akwarystykę i ciągle coś nie tak
To pytaj jeszcze raz, do skutku i do bólu, tylko tak można się czegoś nauczyć w tej dość trudnej dziedzinie, jaką jest akwarystyka roślinna

To jeszcze o niczym nie świadczy, zależy też jakie ma gatunki roślin..temat rzekamandy29 pisze:A moja chrzestnica ma też 112-stke i też założoną w tym samym czasie, a w niej 3xgurami, 3xskalari jeszcze drobnicy dużo: danio, neony, labeo, kirysy i inne, dwie roślinki na krzyż, światło standardowe pali ze 4 godz. dziennie i ani glona nie ma ani nic jej nie padło...