240 l [Dekoracyjne] - Lukiki

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek »

Pięknie wyglądają te anubiasy :-)

Awatar użytkownika
Bolek1984

Post autor: Bolek1984 »

Super to wszystko się komponuje w całość.
Panele, Podbitki - Solidnie

Pozdrawiam
Romek

Awatar użytkownika
krzych0062

Post autor: krzych0062 »

Hm...chciałem coś napisać, jednak się powstrzymałem...Bo po co mam później czytać, że nie lubię właściciela akwa lub zazdroszczę mu tego zbiornika ? :-|

jacek7110

Post autor: jacek7110 »

krzych0062 pisze:Hm...chciałem coś napisać, jednak się powstrzymałem...Bo po co mam później czytać, że nie lubię właściciela akwa lub zazdroszczę mu tego zbiornika ? :-|
kiedy ja do tego dojdę... :cry:

Lukiki

Post autor: Lukiki »

krzych0062 pisze:Hm...chciałem coś napisać, jednak się powstrzymałem...Bo po co mam później czytać, że nie lubię właściciela akwa lub zazdroszczę mu tego zbiornika ? :-|
To się nie powstrzymuj nikt nie zabrania wyrażania swoich opinii.
Nie posądziłem Cie Krzychu o antypatię do mnie,aczkolwiek mogłem mieć jedynie takie wrażenie w pewnym wątku.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
krzych0062

jacek7110 pisze:krzych0062 napisał/a:
Hm...chciałem coś napisać, jednak się powstrzymałem...Bo po co mam później czytać, że nie lubię właściciela akwa lub zazdroszczę mu tego zbiornika ? :-|

kiedy ja do tego dojdę... :cry:
Jeśli chodzi Ci o powstrzymanie się to... już do tego doszedłeś ;-)

jacek7110

Post autor: jacek7110 »

chodziło mi o stan akwarium
Ostatnio zmieniony 2010-12-03, 19:50 przez jacek7110, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

Świetnie to wygląda. Co tam pływa teraz, zrobił byś opis bo ciężko się zorientować co pozostało po tych zmianach.

Awatar użytkownika
krzych0062

jacek7110 pisze:chodziło mi o stan akwarium
Wiem, wiem... ;-)
A jak do tego dojść? Nic trudnego...tylko mieć trochę kasy lub znajomego akwarystę co ma furę roślin i już... :-) ;-)

Lukiki

krzych0062 pisze:Nic trudnego...tylko mieć trochę kasy
Z tą kasą,to nie przesadzaj,bo nie ma tu OW,Giesesmana z HQI i choćby filtracji Eheima za 600-700zł ,bo szkło jest zwykłe,oświetlenie skośnookich gości,a filtruje Tetra 700,a i nie ma tu 7 paczek substratu.
Oczywiście,że większość roślin mam od akwarysty,co ma furę roślin,ale ja za pytam,no i co z tego,przecież,to nie gwarantuje sukcesu.
Filmy

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Awatar użytkownika
Alchemik
Moderator
Kontakt:

Post autor: Alchemik »

krzych0062 pisze:Nic trudnego...tylko mieć trochę kasy lub znajomego akwarystę co ma furę roślin i już... :-) ;-)

Hehe ;) Wiele osób tak myśli i co z tego wychodzi ? Bohomazy za 5000 zł. Kasa to nie wszystko... choć bez kasy to... jak mawiali w jednym filmie. Na innych forach widuję się roślinne akwaria z OW niesamowitą najnowszą filtracją Eheima, HQI T5, tony Amazonii i szklany wyloty z ADA za 1000 zł każdy. A aranżacja ? Słabiutko , słabiutko. Takie życie do wszystkiego trzeba dość samemu.

Co do roślin się zgadzam. Trzeba mieć ich dość dużo na start, choć z czasem i doświadczeniem można zacząć od kilkunastu sadzonek i je namnażać ale to trwa wieki.

Co do akwarium. Lukiki całkiem przyjemny rośliniak z tego wyszedł. Ilość Anubiasów imponująca.
Pozdrawiam
Piotr

Awatar użytkownika
krzych0062

Lukiki pisze:Z tą kasą,to nie przesadzaj,bo nie ma tu...
Źle zinterpretowałeś moje słowa... Nie chodziło mi o kasę na sprzęt a li tylko na rośliny...
krzych0062 pisze:mieć trochę kasy lub znajomego akwarystę co ma furę roślin
:!:

Choć wiadomym jest, że bez odpowiedniego oświetlenia i całej otoczki z tym związanym rośliny "nie pociągną" zbyt długo :-) Czyli i tu potrzeba trochę kasy.
Lukiki pisze:Oczywiście,że większość roślin mam od akwarysty,co ma furę roślin,
I tu udzieliłeś odpowiedzi na pytanie kolegi jacek7110, "jak do tego dojść" by mieć takie akwarium ;-)
Lukiki pisze:,ale ja za pytam,no i co z tego,przecież,to nie gwarantuje sukcesu.
Dobre pytanie i odpowiedź w jednym...Oczywiście, że same rośliny to połowa sukcesu. Aby je utrzymać w dobrej kondycji i żeby chciały dalej tak wyglądać trzeba włożyć trochę serca i wiedzy. Mam nadzieję, że umożliwisz nam śledzenie dalszych losów tego akwa? ;-)
Alchemik pisze:Wiele osób tak myśli i co z tego wychodzi ?... Kasa to nie wszystko... A aranżacja ? Słabiutko , słabiutko. Takie życie do wszystkiego trzeba dość samemu.
Dokładnie Alchemik...tu się zgadzam w 100%. Do wszystkiego trzeba dojść samemu, choć można korzystać z rad bardziej doświadczonych na tym polu akwarystów :-)
Ja osobiście preferuję tę drugą opcję...zaczynam od kilkunastu sadzonek i czekam aż to wszystko pięknie się rozrośnie. A że to trwa "wieki"...hm..Przecież o to chodzi w tym naszym hobby...widzieć i doceniać efekt włożonego swego wysiłku a nie szczycić się darowanymi roślinkami, między innymi dotyczy to:
Alchemik pisze:Ilość Anubiasów imponująca.
Nie jest wielką sztuką-choć też trzeba "coś" w tym temacie wiedzieć-zrobić praktycznie "gotowca"... I to tyle z mej strony :-)
Jednak muszę coś dopisać... żeby nie było, że zazdroszczę tego akwa , bo tak wcale nie jest ;-)
Ostatnio zmieniony 2010-12-04, 15:14 przez krzych0062, łącznie zmieniany 3 razy.

Lukiki

krzych0062 pisze:Lukiki napisał/a:
Oczywiście,że większość roślin mam od akwarysty,co ma furę roślin,

I tu udzieliłeś odpowiedzi na pytanie kolegi jacek7110, "jak do tego dojść" by mieć takie akwarium ;-)
Bzdury Krzysiek wypisujesz,tylko nie wiem jaki masz w tym cel.
krzych0062 pisze:Alchemik napisał/a:
Ilość Anubiasów imponująca.

Nie jest wielką sztuką-choć też trzeba "coś" w tym temacie wiedzieć-zrobić praktycznie "gotowca"... I to tyle z mej strony :-)
Jednak muszę coś dopisać... żeby nie było, że zazdroszczę tego akwa , bo tak wcale nie jest ;-)
Zdjęcie specjalne dla Krzyśka,co by nie polemizował już więcej na temat mojego ''gotowca'' względem anubiasa czy też całej aranżacji.

Obrazek
Filmy

Awatar użytkownika
krzych0062

Lukiki pisze:To się nie powstrzymuj nikt nie zabrania wyrażania swoich opinii.
Lukiki pisze:dla Krzyśka,co by nie polemizował już więcej na temat mojego ''gotowca''
No to teraz już nie wiem...pisać, nie pisać? Przyjmę jednak za obowiązującą pierwszą wersję.
Lukiki pisze:Bzdury Krzysiek wypisujesz,tylko nie wiem jaki masz w tym cel.
Nie rozumiem, czym...czy też co Cię tak poirytowało? Przecież to jest jedna z metod osiągnięcia zamierzonego celu, czyli ładnego akwa. A że ja stosuję tą drugą metodę, czyli rozsadzam to co urośnie u mnie, w moim akwa to jest inna z metod. Ty obrałeś taką a nie inna i to Twoje prawo przecież... ;-)
Lukiki pisze:Zdjęcie specjalne dla Krzyśka,
Dzięki za fotkę...tylko znów nie wiem co chcesz mi nią powiedzieć, w jakim celu ją umieściłeś? Może przybliż historię tego akwa, łatwiej będzie zrozumieć mnie i innym zaciekawionym tym tematem :-)
Ostatnio zmieniony 2010-12-04, 17:08 przez krzych0062, łącznie zmieniany 1 raz.

Lukiki

krzych0062 pisze:No to teraz już nie wiem...pisać, nie pisać? Przyjmę jednak za obowiązującą pierwszą wersję.
Tak jest,pisać,pisać i jeszcze raz pisać.
krzych0062 pisze:Lukiki napisał/a:
Bzdury Krzysiek wypisujesz,tylko nie wiem jaki masz w tym cel.

Nie rozumiem, czym...czy też co Cię tak poirytowało? Przecież to jest jedna z metod osiągnięcia zamierzonego celu, czyli ładnego akwa. A że ja stosuję tą drugą metodę, czyli rozsadzam to co urośnie u mnie, w moim akwa to jest inna z metod. Ty obrałeś taką a nie inna i to Twoje prawo przecież... ;-)
Krzyś poirytowało to,że sugerujesz,że stosuję metodę przeniesienia wyrośniętych roślin ze zbiornika akwarysty i tu trzeba konkretnie powiedzieć,że chodzi o rośliny Zafiry i ulokowania ich u mnie
Tylko ja specjalnie umieściłem,to zdjęcie byś zrozumiał,że nie ma zaszczepionej tej metody u mnie w zbiorniku.

Krzysiek tak na marginesie,czemu tak nie naturalnie czepliwy się mnie zrobiłeś? ;-)
Filmy

ODPOWIEDZ

Wróć do „200 - 299 litrów”