Opinie sklep Rybarium

rozmowy na dowolne tematy
ODPOWIEDZ
jabol

Post autor: jabol »

spike1975 pisze:jak widzę mentalna komuna
blagam...nie powoluj sie na komune bo jesli nick nie klamie to za komuny skakakles z dywanu na podloge. ja ledwo co pamietam te czasy (a stalem od 4 rano po maslo z matka w kolejce) - no chyba ze nick jest tylko przykrywka, a Ty jestes jak ten dziadek co czestuje wnuczka cukierkami - wtedy zwracam honor
spike1975 pisze:
proponowałem wam już wczoraj: dajcie napis żeby wpuszczać tylko w krawatach, klient w krawacie jest mniej awanturujący się.
dzieki Bogu przychodza i krawaciarze i nie. i baby i chlopy i policjanci i milicjanci i komunisci i antykomunisci. wiec milo ze sie martwisz ale nie musisz

apropos pytania dotyczacego Twoich wizyt u nas .. :) :) wszystko jasne

spike1975

Post autor: spike1975 »

no właśnie panie kolego mój wiek jest idealny żebym mógł zobaczyć różnicę między sposobem traktowania klienta w firmie takiej jak wasza, PKP czy inny komunistyczny relikt a firmą która rozumie że NAJWAŻNIEJSZY JEST KLIENT.

a opowiadanie jak to do was klienci walą drzwiami i oknami gdy na drzwiach wisi kartka z numerem telefonu w razie "jakby ktoś przyszedł" jest przekomiczne. :lol:
(\ /)
(O.o)
(> <) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!

jabol

spike1975 pisze:no właśnie panie kolego mój wiek jest idealny żebym mógł zobaczyć różnicę między sposobem traktowania klienta w firmie takiej jak wasza, PKP czy inny komunistyczny relikt a firmą która rozumie że NAJWAŻNIEJSZY JEST KLIENT.

nie pozostaje mi nic innego - jak wierzyc na slowo :) choc szczerze mowiac ..watpie (internet jest skarbnica wiedzy :) ).
spike1975 pisze:a opowiadanie jak to do was klienci walą drzwiami i oknami gdy na drzwiach wisi kartka z numerem telefonu w razie "jakby ktoś przyszedł" jest przekomiczne. :lol:
strzeliles kula w plot:

1) kartka wisiala bo bylismy w trakcie przeprowadzki - czasami trudno pogodzic "bycie" w 2 lokalach naraz

2)teraz kartki nie ma - nie trzeba dzwonic, a twoja wypowiedz poniekad wyjasnia ILOSC WIZYT w naszym sklepie. jest takie powiedzenie: NIEOBECNI NIE MAJA RACJI - wez sobie to do serca

spike1975

jesteś coraz komiczniejszy sięgając powiedzenia których znaczenia nie rozumiesz :)
bez sensu w ogóle ta rozmowa.
dziekuję, do widzenia.
Ostatnio zmieniony 2010-10-08, 09:55 przez spike1975, łącznie zmieniany 1 raz.

jabol

spike1975 pisze: bez sensu w ogóle ta rozmowa.
dziekuję, do widzenia.
faktycznie - bez sensu. ale nie ma tego zlego .... bo .......w koncu jestesmy w czyms zgodni :)

serdecznie Cie pozdrawiam

spike1975

jeszcze się jednak nie mogę oprzeć.
napisałeś tak:
caly czas mowimy o niekompetencji KLIENTA. chyba ze z jakichs powodow nie dociera co Ciebie ze "klient NIE zawsze ma racje"
cały czas TY mówisz o niekompetencji klienta i cały czas TY mówisz że to TY masz zawsze rację a klient ma rację tylko wtedy gdy jest zdania takiego jak TY.
czy ty naprawdę nie widzisz jak archaiczny i właśnie "komunistyczny" jest twój sposób myślenia o relacji firma - klient?
to jest aż niewiarygodne!!!! przynajmniej dla mnie.

już kuriozum jest sam termin "niekompetentny klient". od kiedy to sprzedawca jest uprawniony do oceniania "kompetencji" klienta????
Ostatnio zmieniony 2010-10-08, 10:10 przez spike1975, łącznie zmieniany 1 raz.

jabol

spike1975 pisze:jeszcze się jednak nie mogę oprzeć.
na 99% bylem pewny ze nie odpuscisz, i ze siedzisz po przeczytaniu moich pozdrowien i kombinujesz jakby tu sie odgryzc. i patrz (znowu :) ) mam racje

spike1975 pisze: cały czas TY mówisz o niekompetencji klienta
tak-w tym jednym przypadku. wiec albo naucz sie czytac ze zrozumieniem albo pomysle ze masz problemy z ogarnieciem calosci watku i posadze Cie o ..niepelnosprytnosc... :)

spike1975 pisze:i cały czas TY mówisz że to TY masz zawsze rację a klient ma rację tylko wtedy gdy jest zdania takiego jak TY.

niegdzie tego nie powiedzialem. wiec coraz to powazniej zaczynam sie zastanwiac nad tym co napisalem nieco wyzej :) :)... ale brnij dalej..bedzie ciekawiej . w sumie koniec tygodnia sie zbliza to i sie posmiac i rozluznic nieco mozna :)
spike1975 pisze:czy ty naprawdę nie widzisz jak archaiczny i właśnie "komunistyczny"

znasz jakies inne synonimy? bo powolywanie sie na komunizm zaczyna byc wlasnie nieco archaiczne i traci myszka

ponownie serdecznie Cie pozdrawiam - jak i cala ekipa naszego Rybarium

PS

dzieki za DARMOWA reklame :) (no chyba ze sentencja Eli Taylor jest ci obca...ale mozesz przeciez juz z racji wieku nie znac..lub nie pamietac tej aktorki :) :) :) )

spike1975

to nie jest kwestia mojego "odgryzania się". ja tu nie toczę jakiejś wojny. mi się po prostu nie mieści w głowie że we współczesnym biznesie może funkcjonować ktoś kto ma myślenie tak bardzo zakorzenione w poprzednim systemie. nie wiem z czego to wynika ale twoje "obrażanie się na klientów" jest tak niesłychane i śmieszne że wręcz czasami nie wierzę w to co czytam.
pisze te posty po to żeby upewnić się że ty w ogóle rozumiesz to co wygadujesz. na razie to widzę że nie bardzo rozumiesz cokolwiek i zamiast tego usiłujesz tu gwiazdorzyć. niech ci będzie.
(\ /)
(O.o)
(> <) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!

jabol

spike1975 pisze: widzę że nie bardzo rozumiesz cokolwiek i zamiast tego usiłujesz tu gwiazdorzyć. niech ci będzie.
ja tez cie serdecznie pozdrawiam (poraz 3 zreszta...niedlugo utoniesz w moich usciskach)

Awatar użytkownika
wwwampir

Post autor: wwwampir »

Spike widzę że się nie zrozumieliśmy więc nie będę ciągnął dyskusji. Po Twojej wymianie zdań z Jabolem widzę że zupełnie nie ma sensu.

Czekam zatem na rychły upadek Rybarium, jeśli to nie nastąpi - pozostanę przy swoim zdaniu.

Nadal też pozostaję przy swojej zasadzie - krytykuj dopiero wtedy gdy zrobisz coś lepiej.

pozdrowienia

Awatar użytkownika
s050197

Post autor: s050197 »

spike1975 pisze: bez sensu w ogóle ta rozmowa.
dziekuję, do widzenia.
nie rozumiem w ogóle po co ta dyskusja. powiedziałeś swoje zdanie - ok. nie pasuje ci ten sklep to go omijaj szerokim łukiem. myślę, że jednak większości pasuje...

Awatar użytkownika
asusa7

Post autor: asusa7 »

Według mnie sklep jest ok. Chłopaki znają się na rzeczy :)

nemrod

Post autor: nemrod »

wwwampir pisze:... pozostaję przy swojej zasadzie - krytykuj dopiero wtedy gdy zrobisz coś lepiej.
Alternatywa wykluczająca: albo zmienisz zasadę, albo przewrócisz świat. Stawiam na to pierwsze.

kareks

Post autor: kareks »

Dla mnie ten sklep tez jest OK zamawiam umawiam sie odbieram. Niestety tak sie juz zrobilo ze jak jest sklep normalny i internetowy to jest on dla inteligentnego i swiadomego klienta. Dzis wszyscy tak robia ze sa inne ceny dla stacjonarki i intenretu wezmy sieci komorkowe (irange w necie telefon 250 taniej), euro-agd (w necie plazma 1200 taniej niz ta sama w realu, tak samo apteki, ostatnio nawet resteuracje rozdaja talony na znizke 30% ale trzeba go druknac ze strony w necie. Przykłady mozna mnozyc. Stad potrzebna jest swiadomosc klienta co jak i gdzie kupic. A inteligencja po to by kupic dobrze i tanio. Naleze do tych co w realu ogladaja a w necie zamawiaja.
Pozdrawiam
Arek K

Awatar użytkownika
wwwampir

Post autor: wwwampir »

nemrod pisze:Alternatywa wykluczająca: albo zmienisz zasadę, albo przewrócisz świat. Stawiam na to pierwsze.
Możliwe - ale mniej nerwów i gdybania. Dlaczego mam zmienia świat? Wystarczy że będę omijał to co mi nie pasuje szerokim łukiem nie rozwodząc się nad tym zbytnio.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Porozmawiajmy”