chemia na slimaki
chemia na slimaki
Jestem juz zmeczony wybieraniem slimakó z baniaka. czy istnieje jakas chemia na slimaki tylko taka która nie niszczy roslin????
Nie ma, ale bedzie ;)
Tak trochę OT, ale moze kogoś zaciekawi.
http://usenet.gazeta.pl/usenet/0,47943. ... zeta.pl%3E
Pzd
P.
http://usenet.gazeta.pl/usenet/0,47943. ... zeta.pl%3E
Pzd
P.
-
Wiem , ze chęć zaistnienia na forum jest nie do przemożenia, ale nie zwalnia od myślenia. Chyba zdajesz sobie sprawę, że do zwalczenia w sumie błahego problemu zalecasz zakup bardzo delikatnych, dużych stadnych ryb (bo przypuszczam, ze mówisz o bocjach wspaniałych). Potem dzieciaki kupują do 25l 1 "parkę" tych wspaniałych ryb, zresztą w większości z odłowu, które zaraz padają na ospę. Może trochę myślenia, a nie powtarzania w kółko bzdur.
Na spotkaniu krewetkomaniaków, przy rozmowie o wypławkach wskazano, że w zasadzie wszystkie środki na wypławki szkodzą ślimakom.
Szczególnie skuteczny jest Flubenol i prawdopodobnie NO-Planaria. Obydwa nie szkodzą krewetkom ani roślinom. Przy pladze świderków w podłożu to jednak może być dość ryzykowne. Tysiące trupów rozkładających się w żwirze...
Pzd
P.
Na spotkaniu krewetkomaniaków, przy rozmowie o wypławkach wskazano, że w zasadzie wszystkie środki na wypławki szkodzą ślimakom.
Szczególnie skuteczny jest Flubenol i prawdopodobnie NO-Planaria. Obydwa nie szkodzą krewetkom ani roślinom. Przy pladze świderków w podłożu to jednak może być dość ryzykowne. Tysiące trupów rozkładających się w żwirze...
Pzd
P.
-
Chęć zaistnienia objawia się chyba też tekstami w stylu "Może trochę myślenia, a nie powtarzania w kółko bzdur", ale ja nie wiem, Ty tu dłużej istniejesz.
Nikt chyba o 25l. akwa nie pisał. Jeśli z góry zakładasz "niemyślenie" ludzi to bierz pod uwagę, że chemię polecaną przez Ciebie można przedawkować, a to też raczej nie pomoże... Bo skoro ktoś może kupić bocje do zbyt małego baniaka to równie dobrze może przedawkować lekarstwo. Taki tok myślenia..
PS. dzięki mimo wszystko, zacząłem myśleć
Nikt chyba o 25l. akwa nie pisał. Jeśli z góry zakładasz "niemyślenie" ludzi to bierz pod uwagę, że chemię polecaną przez Ciebie można przedawkować, a to też raczej nie pomoże... Bo skoro ktoś może kupić bocje do zbyt małego baniaka to równie dobrze może przedawkować lekarstwo. Taki tok myślenia..
PS. dzięki mimo wszystko, zacząłem myśleć

bla bla bla...
ludzie co wam te biedne ślimaki zrobiły?? Był u mnie kiedyś klient który soli do akwarium nasypał zabił wszystkie ryby i rośliny I był dumny bo ślimaki też kupował u mnie po tym incydencie cała obsadę rośliny, ryby i pewnie znów zawlókł ślimaki
No cóż ale głupich nie sieją sami się rodzą dajcie spokój tym ślimakom. Jak juz naprawdę wam się naprzykrzyły wpuście gupiki skutecznie zabijają ślimaki jak są głodne podgryzając je na koło Macieju. Bocji nie polecam nikomu są przereklamowane chętniej jedzą rośliny i ryby niż ślimaki helenki mają mały apetyt ni nie dają rady, a brzankach nic nie wiem. Ale jak miałem krewetki szkliste to polowały na ślimaki i zjadały ich jajka.

No cóż ale głupich nie sieją sami się rodzą dajcie spokój tym ślimakom. Jak juz naprawdę wam się naprzykrzyły wpuście gupiki skutecznie zabijają ślimaki jak są głodne podgryzając je na koło Macieju. Bocji nie polecam nikomu są przereklamowane chętniej jedzą rośliny i ryby niż ślimaki helenki mają mały apetyt ni nie dają rady, a brzankach nic nie wiem. Ale jak miałem krewetki szkliste to polowały na ślimaki i zjadały ich jajka.
Ostatnio zmieniony 2010-09-10, 06:58 przez king, łącznie zmieniany 1 raz.
- krzych0062
Faktycznie tak było-jeśli mowa o prelekcji Tadeusza z KSAPigul71 pisze:Na spotkaniu krewetkomaniaków, przy rozmowie o wypławkach wskazano, że w zasadzie wszystkie środki na wypławki szkodzą ślimakom.