nożyczki za 540 zł i inne takie.
widzisz, bo ty opowiadasz takie brednie nie mając najmniejszej wiedzy na ten temat... Jeśli uważasz, że ADA wciska ci podłoże za 150 zł myśląc, że to jest to samo co zwykły żwirek za 1zł to nie mamy tutaj w ogóle o czym gadać... Do tego wracając do szklanych rurek, to w ogóle nie widziałeś różnicy miedzy rurka zwykła np eheima, szklaną rurką no name i szklanej rurki ADA... nie wnikając w cenę, jak byś miał za każdy rodzaj zapłacić 100zł i miał je podzielone bez nazw tylko w ciemno to na 100% założę się że byś za każdym razem trafił na rurki ADA!!!
Ceny są takie jakie są, nic z tym niestety nie zrobisz...
Ceny są takie jakie są, nic z tym niestety nie zrobisz...
przejzalem watek i mnie zainteresowal; widzialem kiedys tam stronke NA, przejrzalem i tyle. jakos specjalnie na awkarystyce sie nie znam wiec ciezko mi o merytoryczna wypowiedz w kwestii skutecznosci. natomiast wiem ze, ogolnie na rynku jest kilka kategorii produktow. najnizsze, przewaznie z chin itp, srednie itd az do mega wypasow. no i niestety prawda jest taka ze za te "wypasy" oprocz przewaznie naprawde super jakosci, doklada sie za logo, marke, swoista nutke snobizmu (a czasem to i wielka nute) itp. i bardzo czesto te dodatki moga kilkukrotnie przewyzszyc faktyczna rynkowa cene danego produktu o identycznej jakosci. paradoksem jest np to ze bardzo czesto placi sie tylko za te cechy, bo na rynku jest tylko 2-3 dostawcow polproduktow do gotowych dobr (vel matryce lcd, elektronika itd)
droga jest wolna, kazdy wybiera to co chce i na co go stac. nie bede sciemnial, ze sam w jakchs tam dziedzinach nie lubie polechtac ego i kupic jakas rzecz o mocno snobistycznym wydzwieku.
nozyczki, no coz. fryzjerskie potrafia i 2.5 tysia kosztowac, co nie zmienia faktu ze takimi za 30 zlotych dobry fryzjer zrobi swietne ciecia...
droga jest wolna, kazdy wybiera to co chce i na co go stac. nie bede sciemnial, ze sam w jakchs tam dziedzinach nie lubie polechtac ego i kupic jakas rzecz o mocno snobistycznym wydzwieku.
nozyczki, no coz. fryzjerskie potrafia i 2.5 tysia kosztowac, co nie zmienia faktu ze takimi za 30 zlotych dobry fryzjer zrobi swietne ciecia...
Akurat co do ceny rurek to jest ta cena w pełni uzasadniona jakością, precyzja wykonania, z tego co mi wiadomo te szklane bajery są robione ręcznie.
Co do ceny nożyczek ne jesteś w stanie jej podważyć i uzasadnić jaka powinna być i ile na tym zarabiają pośrednicy ( a napewno jest ich paru) więc moim zdaniem powinieneś przyjac ją do wiadomości i nie robić o to tyle hałasu.
http://shophair.pl/finesse-flex-champio ... p-104.html
prosze bardzo w linku masz nożyczki za 1200zł jak te za 540 cię tak zdziwiły to jestem ciekawa co o tych powiesz.
Co do ceny nożyczek ne jesteś w stanie jej podważyć i uzasadnić jaka powinna być i ile na tym zarabiają pośrednicy ( a napewno jest ich paru) więc moim zdaniem powinieneś przyjac ją do wiadomości i nie robić o to tyle hałasu.
http://shophair.pl/finesse-flex-champio ... p-104.html
prosze bardzo w linku masz nożyczki za 1200zł jak te za 540 cię tak zdziwiły to jestem ciekawa co o tych powiesz.
jeżeli firma sprzedaje coś z 10 krotną marżą to będzie żyła nawet jeżeli będzie sprzedawała tego mało. co oczywiście nie oznacza że warto to kupować.Najwidoczniej ludzie kupują bo firma cały czas "żyje" :)
a ty matrixowo jak nie masz ochoty ze mną gadać to nie gadaj. obiecuję z tego powodu nie płakać.
(\ /)
(O.o)
(> <) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
(O.o)
(> <) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination!
Witam.
Ja tam Cię na siłę nie będę ciągnął do sklepu i przekonywał że jakiś produkt jest lepszy od drugiego.
Proszę jednak nie stawiać znaku równości między ADA i NAShop.
W naszej ofercie są produkty Seachem, Microbe-Lift, Mosura, Shirakura, Brightwell Aquatics, Eheim, Tetra itd., więc takie porównania są IMHO nie trafione a skrót NAShop bierze się od słów Nature Aquarium Shop.
Ja tam Cię na siłę nie będę ciągnął do sklepu i przekonywał że jakiś produkt jest lepszy od drugiego.
Proszę jednak nie stawiać znaku równości między ADA i NAShop.
W naszej ofercie są produkty Seachem, Microbe-Lift, Mosura, Shirakura, Brightwell Aquatics, Eheim, Tetra itd., więc takie porównania są IMHO nie trafione a skrót NAShop bierze się od słów Nature Aquarium Shop.
Pozdrawiam
Marcin
Marcin
- megalomaniacc
- Moderator
Po raz kolejny stawiam pytanie po co to??
Dla mnie dyskusja jest śmieszna i żenująca, zwłaszcza jeśli chodzi o wypowiedzi spike1975, bo totalnie jadą mi PIS-em (sorry ale taka prawda).
Jeśli mają klientów na sprzęt takiej wartości to, sorry, ale nie Twój biznes, i powtarzanie tego, że nożyczki za 500 zł to "coś dziwnego" robi z Ciebie "dziwnego ludzia"bardziej niż z ADAy "dziwnego" przedsiembiorce.
Dla mnie dyskusja się funta kłaków warta bo jak ktoś chce to kupi taki sprzęt a jak ktoś chce, tak jak Ty szukać spisku biznesu i to znajdzie.
Nie pasuje Ci taka cena to po prostu NIE KUPUJ i nie wszczynaj pseudo-marketingowych dyskusji, które są śmiechu warte.
Dla mnie dyskusja jest śmieszna i żenująca, zwłaszcza jeśli chodzi o wypowiedzi spike1975, bo totalnie jadą mi PIS-em (sorry ale taka prawda).
Jeśli mają klientów na sprzęt takiej wartości to, sorry, ale nie Twój biznes, i powtarzanie tego, że nożyczki za 500 zł to "coś dziwnego" robi z Ciebie "dziwnego ludzia"bardziej niż z ADAy "dziwnego" przedsiembiorce.
Dla mnie dyskusja się funta kłaków warta bo jak ktoś chce to kupi taki sprzęt a jak ktoś chce, tak jak Ty szukać spisku biznesu i to znajdzie.
Nie pasuje Ci taka cena to po prostu NIE KUPUJ i nie wszczynaj pseudo-marketingowych dyskusji, które są śmiechu warte.
Ostatnio zmieniony 2010-08-12, 21:01 przez megalomaniacc, łącznie zmieniany 2 razy.
ProPOnuję zamknąć temat i skończyć grę w kółko i krzyżyk
Są rzeczy za które zapłacę jak mam kasę ... dziś miałem do oddania sporo kasy na giełdzie przy Równej... ale szczerze ...dziś wybór mizerny i skończyło się tylko na jednym korzeniu.
Normalnie szkoda czasu... już lepiej kupić takiego "badyla" u Chłopaków z NA płacąc nawet 2-3x tyle i zaoszczędzić czas.

Są rzeczy za które zapłacę jak mam kasę ... dziś miałem do oddania sporo kasy na giełdzie przy Równej... ale szczerze ...dziś wybór mizerny i skończyło się tylko na jednym korzeniu.

Ostatnio zmieniony 2010-08-12, 21:13 przez Prospero, łącznie zmieniany 1 raz.
- megalomaniacc
- Moderator
akurat za żadną za opcji (PIS vs. PO) nie jestem, ale słowa świadczą o (nie tyle poglądach) sposobie myślenia wskazanej frakcji.
W Chinach mają komunizm, tam można się sprawdzić w jednym nurcie myślenia i myślę tam można krytykować i niszczyć wolny rynek,...sorry ale na tą chwilę piszę to co myślę i nic na to nie poradzę :)
W Chinach mają komunizm, tam można się sprawdzić w jednym nurcie myślenia i myślę tam można krytykować i niszczyć wolny rynek,...sorry ale na tą chwilę piszę to co myślę i nic na to nie poradzę :)
Ostatnio zmieniony 2010-08-12, 21:18 przez megalomaniacc, łącznie zmieniany 2 razy.
może by kolega megalomaniac liczył się trochę ze słowami? a i słowniczek ortograficzny by nie zaszkodził. jak dla kolegi ta dyskusja jest śmieszna to mam taką samą propozycję jak do kolegi matrixowo - nie ma obowiązku uczestniczenia w niej.
już nie wspominając że o wolnym rynku to kolega nie ma pojęcia. szczególnie biorąc pod uwagę stwierdzenie kolegi że "krytykować to można w chinach". no właśnie tam nie można :)
już nie wspominając że o wolnym rynku to kolega nie ma pojęcia. szczególnie biorąc pod uwagę stwierdzenie kolegi że "krytykować to można w chinach". no właśnie tam nie można :)
Ostatnio zmieniony 2010-08-12, 23:17 przez spike1975, łącznie zmieniany 2 razy.
- megalomaniacc
- Moderator
Lubię takie dyskusje, ponieważ zawierają 1% meritum i 99% emocji ;)Matrixowo pisze:Spike, będę uczestniczył w tej dyskusji do momentu aż przestaniesz gadać głupot o marce ADA jak i o całym sklepie Nashop!!!. Jak ci się nie podoba to nie musisz brać udziału w tej dyskusji...
Mój dziadek wpoił mi, że prawdziwy gentleman powinien być o jeden krok w tył za obowiązującą modą. Dlatego cenię pozornie siermiężne produkty Eheim, nie noszę najnowszych fasonów dżinsów, tylko zwykłe levisy 501, palę papierosy i słucham The Alan Parsons Project, a nie Lady Gaga.
Zauważcie, że w skrócie ADA zawiera się słowo "design" - za design płaci się sporo, nie tylko np. w architekturze krajobrazu - ostatnio za "opracowanie koncepcji zielonej architektury wokół posesji" artysta chciał ode mnie taki szmal, że chyba sam posadzę te iglaki, zbuduję pergolę i wkopię solarne lampiony ;).