Moduł oświetleniowy Aquael

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
krzych0062

Moduł oświetleniowy Aquael

Post autor: krzych0062 »

Jako, że coraz większa grupa akwarystów postanawia "zmierzyć się" z akwariami odkrytymi o małym litrażu napotykają na dylemat-"co wybrać do oświetlenia"? W handlu jest spora ilość różnych modułów...tych tańszych i tych droższych. Jednak nie wszystkich stać na wydanie bez mała dwustu złotych na markową lampkę. Przemilczę cenę takiego światełka z ADA, bo nie wiem w jakiej kondycji są niektóre serca... ;-)
Wykorzystując tą lukę cenową nasz rodzima firma Aquael "wypuściła na rynek" bardzo tani moduł oświetleniowy. Jest dostępny w dwóch mocach, tj. 9W i 11W. W obu przypadkach zastosowana świetlówka ma temperaturę barwową 6500K i Ra=85 (współczynnik oddawania barw) co oznacza dość wierne oddawanie kolorów i światło, które lubią roślinki. Może nie jest to "mistrzostwo świata" pod względem wykonania, ale przecież w tym wypadku chodzi o produkt tani. Cena takiego modułu kształtuje się w okolicach 40PLN, ja płaciłem za swoje 37PLN. A tak wygląda ten produkt
Obrazek
Czy ktoś już używa tego oświetlenia i co o nim sądzi? Zapraszam do dyskusji...

jabol

Re: Moduł oświetleniowy Aquael

Post autor: jabol »

krzych0062 pisze: Czy ktoś już używa tego oświetlenia i co o nim sądzi? Zapraszam do dyskusji...
mysle ze najlepsza dyskusja bedzie haslo z pudelka :) ....

just plug & enjoy ... :)

no bo o czym tu dyskutowac. kawalek plastiku ze swietlowka bagnetowa ktora mozna zmienic na inna.

dobrze ze w koncu ktos z Polski wypuscil takie cudo

GobASS

Post autor: GobASS »

Używam, jestem zadowolony :)

11W+9W chodzi w shrimp secie 20, bardzo ładnie świeci, 9W w shrimp secie 10, opinia taka sama, przebija większość świetlówek kompaktowych. Na alledrogo spotkałem się swego czasu z samymi "wkładami" bez całego czarnego oplastikowania w cenie ok. 30PLN.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie”