karmnik
karmnik
Witam,
jakich używacie karmników (o ile w ogóle) podczas wyjazdu na dłużej albo po prostu, żeby pokarm był podawany o tej samej porze?
Zacząłem się orientować w temacie, ale widzę, że to całkiem droga impreza. Proszę o podpowiedź, czy jest na rynku jakiś porządny w rozsądnej cenie?
Dzięki
Wojtek
jakich używacie karmników (o ile w ogóle) podczas wyjazdu na dłużej albo po prostu, żeby pokarm był podawany o tej samej porze?
Zacząłem się orientować w temacie, ale widzę, że to całkiem droga impreza. Proszę o podpowiedź, czy jest na rynku jakiś porządny w rozsądnej cenie?
Dzięki
Wojtek
http://www.allegro.pl/item1047075787_au ... _lodz.html
Takie coś dzisiaj znalazłem szperając na allegro, nie wiem ile to jest warte ale cena niższa od karmnika SERY. Żeby nie było - nie mam nic wspólnego z tą aukcją :)
Takie coś dzisiaj znalazłem szperając na allegro, nie wiem ile to jest warte ale cena niższa od karmnika SERY. Żeby nie było - nie mam nic wspólnego z tą aukcją :)
1)karmnik sery ma jedna wazn zalete-ma wejsc na nadmuch z brzeczyka co pozwala pokarmowi zachowac "suchosc"wojtekr pisze:właśnie się noszę z tym zamiarem. Ten karmnik Sery np. w Rybarium kosztuje 94 zł. Właśnie napisałem tego posta z nadzieją, że ktoś doświadczony poleci coś przyzwoitego w tańszej cenie. A może znaleźć tańsze źródło?
sprzedalismy troche tych karmnikow i poki co zero reklamacji
2)karmniki eheima sa drogie ale maja zabiezpieczenia antywilgociowe
3)apropos Resuna o ktorym wspomina Marcin....- to chinol. w kazdym razie napewno trzeba zmienic baterie na lepsze niz te z aukcji :)
Serafeed A- produkt firmy sera i jego opis:
Automatyczny karmnik do precyzyjnego dostarczania pokarmu. Idealne urządzenie do karmienia gdy nie ma nas w domu przez kilka dni. Mamy pewność, że ryby nie będą głodować. Pojemność karmnika: 80ml. Karnik dozuje odpowiednio odmierzoną dawkę pokarmu 1 do 6 razy dziennie.
Karmnik SERY można zamontować wewnątrz pokrywy (wycinając otwór), a dzięki zaślepkom estetycznie się komponuje.
Karmnik można również zainstalować na akwarium i łatwo go demontować.
Nie używam, nie prowadzę sklepu, opis zaczerpnięty po krótkim czasie z google.
Automatyczny karmnik do precyzyjnego dostarczania pokarmu. Idealne urządzenie do karmienia gdy nie ma nas w domu przez kilka dni. Mamy pewność, że ryby nie będą głodować. Pojemność karmnika: 80ml. Karnik dozuje odpowiednio odmierzoną dawkę pokarmu 1 do 6 razy dziennie.
Karmnik SERY można zamontować wewnątrz pokrywy (wycinając otwór), a dzięki zaślepkom estetycznie się komponuje.
Karmnik można również zainstalować na akwarium i łatwo go demontować.
Nie używam, nie prowadzę sklepu, opis zaczerpnięty po krótkim czasie z google.
Ostatnio zmieniony 2010-05-20, 10:02 przez chwialek, łącznie zmieniany 1 raz.
Siema ja nie używam karmnika bo szkoda mi kasy na niego i też nie jestem przekonany co do jego pracy dla tego za każdym razem przed wyjazdem w wakacje kupuję tetra holiday albo sera holiday tetra wystarczy na dwa tyg a sera na jeden tyg. Wg mnie jest to dobry pomysł a wydanie raz w roku(w przypadku mnie bo tylko taki duży mam wyjazd na 2 tyg. reszta 2albo3 dni) 20 zł na sera/tetra holiday to jest mało i przynajmniej problem z głowy, że ktoś da za dużo pokarmu albo coś się stanie z karmnikiem tylko spada na opiekuna problem sprawdzania czy filtr działa i czy najwyżej jak nie było prądu to żeby przestawił ten włącznik czasowy na odpowiednią godzinę(oświetlenie).