Ranking sklepów z ofertą dla akwarystów Łódż i województwo !

ODPOWIEDZ
radoslaw6363

Ranking sklepów z ofertą dla akwarystów Łódż i województwo !

Post autor: radoslaw6363 »

Proponuję dyskusję na temat sklepów .Gdzie warto się udać a gdzie lepiej czasu nie marnować .Gdzie ceny są ok. a gdzie drogo .!Czy sprzedawcy są kompetentni czy nie mają pojęcia o tym co robią !Czy można liczyć na zakup zdrowych ryb? Mam nadzieję że pomoże to akwarystą w zakupach i dobrym a niekoniecznie dużym sklepom w zyskaniu rynku!Temat dotyczy Łodzi ale też i województwa !
Proponuję dyskusję pozytywną po prostu polecajcie dobre sklepy .A o ,,złych'' jak najmniej !
a jeżeli już to piszcie dlaczego macie taką nie inną opinię!
Jako przykład zachowań sprzedawców podaję przykład chłopiec ok.12lat pyta pana w sklepie ,,Proszę pana ile kosztuje ta rybka "sprzedawca na to a ile masz pieniędzy ? 5 zł. odpowiada chłopiec .No to kosztuje 5zł.
Ostatnio zmieniony 2010-03-07, 11:24 przez radoslaw6363, łącznie zmieniany 3 razy.

zami84

Post autor: zami84 »

A nie ma przypadkiem juz takiego tematu (lub bardzo zblizonego)?
Pozdrawiam ZAMI84
<><><><><><><>
GG: 3883330 (często niewidoczny)
Powolna reaktywacja

maksior

Post autor: maksior »

No to ja zacznę sklep w TESCO na widzewie AQUAEL ZOO . Rybki mega drogie , pływające w zielonych akwariach , Skalarki mają zapadniente boki . Dać im jeść !!!!!!!!! Obsługa wie że ma przyjść do pracy i to by bylo na tyle.
Zato w Natura ZOO w REALU jeszcze lepiej Palety pływają w zbiorniku z 100 Litra wiem że są na sprzedarz ale szybciej zdechną niż ktoś je kupi po dwie stówki za sztukę . Jest tam chlopak z długą brodą i to jemu należy sie + wie co i jak i się na tym zna . DIODON był ok jak był w TESCO ceny były spore ale w akwach było chociaż czysto, jak sie przeniusł na Rokicińska nie bylo już tak exstra ale cenki były ok .
Arek

Awatar użytkownika
Kubek

Post autor: Kubek »

DIODON'u z tego co wiem już nie ma na Rokicińskiej.

maksior

Niema byłem jak była wyprzedarz .Ale handluja na allegroo.
Arek

Awatar użytkownika
Irek

Post autor: Irek »

Zoo Natura kirysy albinosy (nie wiem dokładnie jakie) pływały w około 20l.... :-(

Vendredi
Moderator

Post autor: Vendredi »

moim zdaniem najlepsze
NaShop potem rybarium a gdzieś tam dalej zoo natura ale to tylko za asortyment bo w tych sklepach nie można liczyć na fachową poradę a i jeszcze warto wspomnieć o tej "hurtowni" na piłsudskiego obok reala. W innych sklepach raczej nie bywam.

Awatar użytkownika
mat114

Post autor: mat114 »

Jakiś czas temu byłem w tej hurtowni na piłsudkiego i tam jest bida z nędza :-? Kilka rybek nawet fajnych mieli ale np. niektóre bez ogona :evil: A akwariach glon na glonie W sprzęcie dużego wyboru to oni nie mają, więc jak dla mnie nic specjalnego
Posiadanie zwierząt NIE JEST obowiązkiem, natomiast ich posiadanie RODZI OBOWIĄZKI.

Awatar użytkownika
maniek

Post autor: maniek »

mat114 pisze:Jakiś czas temu byłem w tej hurtowni na piłsudkiego i tam jest bida z nędza :-? Kilka rybek nawet fajnych mieli ale np. niektóre bez ogona :evil: A akwariach glon na glonie W sprzęcie dużego wyboru to oni nie mają, więc jak dla mnie nic specjalnego
Zupełnie się zgadzam z przedmówcą ,byłem tam kilka naście razy i powiem jedno o tym sklepie NĘDZA NĘDZA

radoslaw6363

Post autor: radoslaw6363 »

Niestety brudne akwaria ,ledwie żywe ryby ,niekompetentny personel i marny wybór towaru to standard !Od którego odstają nieliczni !
Mogę to zrozumieć w przypadku dużych sieciowych sklepów ,płacą kiepsko więc mają ludzi z przypadkowego naboru i zbyt mało jak na panujący ruch !
Ale małe sklepiki w których znudzony właściciel umieszcza pyszczaki i skalary razem !(Tomaszów Mazowiecki)albo proponuje klientom Kąsacze Dwuplame do akwarium towarzyskiego(Aleksandrów) ciężko to zrozumieć ?
Pomimo takiego podejścia do sprawy takie sklepy i sklepiki funkcjonują latami !

maksior

radoslaw6363 pisze: Pomimo takiego podejścia do sprawy takie sklepy i sklepiki funkcjonują latami !
Funkcjonują i będą , przebitka w takich sklepach jest ogromna , jak ktoś jeżdzi na równą to wie jakie są cenki a jakie są w sklepach . Po co martwić się o rybki skoro taki właściciel za 5 sprzedanych ma 30 kupionych . I taka jest kwadratura koła .
Arek

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

maksior pisze:DIODON był ok jak był w TESCO ceny były spore ale w akwach było chociaż czysto, jak sie przeniusł na Rokicińska nie bylo już tak exstra ale cenki były ok .
Diodon był ok, jak był na Tuwima a potem na Zachodniej. Jak się przeniósł do Tesco to dopiero była lipa... kiedyś zwróciłem im uwagę, że bojownik w kubku wody nie ma :/ I był to chyba jeden z gorszych sklepów jaki widziałem. Aquaelzoo spoko zaczął, teraz jest gorzej, mam nadzieję że to chwilowe.

maksior

Kubiszon pisze:
maksior pisze:Aquaelzoo spoko zaczął, teraz jest gorzej, mam nadzieję że to chwilowe.
A z czym tak aquael spoko zaczął bo ja nie kumam , co ci sie tak podobało . Faktem jest że każdy ma prawo do własnego zdania . :-P
Arek

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

No zaczął dobrze bo miał ciekawe i rzadkie ryby, w dobrym stanie i nawet jednego faceta który się na nich znał. Kupiłem u nich barwniaki thomasa, czerwonobrzuche i szmaragdowe a także szczupieńczyki liniowe. Wszystko przeżyło i ma się dobrze.
Ale odkąd zaczęły się pierwsze podmiany to wszystko zaczęło się psuć. Gadałem z facetem stamtąd i mają ponoć ogólnie problemy z wodą tam.
Dlatego uważam, że zaczęli spoko, bo ciekawie i dość fachowo, a pewnie skończy się jak zwykle. Tak jak i w Diodonie było i się skończyło...

king
Kontakt:

Post autor: king »

co do glonów to zielona woda jest najlepsza do hodowli ryb i o nią nie mogę mieć pretensji. Pretensje pojawiają się jeśli chodzi o zdrowie i adekwatną cenę do zdrowia i kondycji ryb. Jak na razie jedyny sklep który spełnia tą ocenę w okolicy łodzi to NaShop i na tym by była kropka. Rybarium w internecie dobre ceny w sklepie nie rzadko kicha ryby mało żywotne nie najtańsze jak za takie pieniądze, rośliny zawsze jak u nich byłem też widać że po przejściach po uszkadzane ze zmianami chlorotycznymi i innymi niedomaganiami nie wiem jak jest dzisiaj ostatni raz byłem tam jakoś na jesień przelotem tylko i jedyne co można im było przypisać to właśnie porządek ;-) Za Pan brat z miotłą, ścierką i czyścikiem są :-D zoo natura dno w akwariach, a za żółwie ślepe w sto lat nie zmienianej wodzie to im się kryminał należy. Kakadu w manufaktura + ciekawe gatunki duży minus przeważnie chore brak sterylizacji akwariów po wyłapaniu ryb i wpuszczaniu nowych błędy w ich prowadzeniu i ciekawe pomysły kierownictwa sklepu składają się na porażkę
(z ciekawych spostrzeżeń mają jarzeniówki T5 o pokaźnej mocy, przy braku roślin co sprawia że oodinoza jest u nich tak rozpowszechniona jak w akwarium w manufakturze :-P ) rada jak coś kupujecie od nich to kąpcie w siarczanie lub chlorku miedzi, może by mycopur. Rośliny mają lipne. Ryby w miarę zdrowe mają zaraz po dostawach środa i czwartek jak chcecie bojownika lub jakąś inną wrażliwą rybcie typu rodostomus to czwartek rano lub piątek rano jest dobrym momentem na zakupy :-P
Podsumowywując w łodzi poza giełdą czwartkową nie ma nic ciekawego :-P W okolicy NaShop mały asortyment roślinny i rybny z racji braku miejsca ale ciekawe i ładne żyjątka można u nich naprawdę kupić w dobrej cenie właściwie poza lokalizacją kraniec świata :mrgreen: , i małą przestrzenią wystawową nie ma się do czego doczepić ryby zdrowe ciekawe gatunki, rośliny też w niezłej cenie i kondycji krewetki taniocha te magiczne ADA-oskie specyfiki też tanio jak ktoś lubi akwarystykę na skróty to dobre miejsce na zakupy. Jak na razie bardzo dobrze zobaczymy jak się rozwinie sytuacja :-P
Ostatnio zmieniony 2010-03-09, 14:04 przez king, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”