Widzieliście już flądry w akwarium????
Podczas mojego pobytu na praktykach w Akwarium Gdyńskim.
Załatwiłem flądry, a konkretnie stornie, są super siedzą w tajemniczym akwarium wśród trawy morskiej zagrzebane w piasku. Po ich prawicy rosną morszczyny.
Ponadto w akwarium czają się o wiele mniejsze dziwadła z Rodziny igliczniowatych
Polecam
Zdjęcia na górze były robione jeszcze w poprzednim Budynku Manufaktury gdzie mieściło się Akwarium, Obecnie jest pod Restauracjami i z obsady Morskiego co nieco poznikało Motylki rafowe ogólnie ciekawa Ekspozycja
na zdjęciach, które tu wrzuciliście akwaria wyglądają naprawdę super. niestety na dzień dzisiejszy akwaria sa niemalże obrazem nędzy i rozpaczy ... w życiu nie widziałem tylu glonów ... niektóre akwaria są tak zarośnięte że nawet przez szyby niewiele widać :/ a szkoda bo potencjał jest wielki ... ja rozumiem że im mniejsza ingerencja w akwa tym lepiej, ale do jasnej ciasnej to jest rzecz, która między innymi ma zarabiać pieniądze, a jeśli będzie to wyglądało tak jak teraz to ... marnie wróżę :/
No to niestety prawda, byłem tam ponad rok temu i było bardzo fajnie, potem drugi raz ze dwa miesiące temu i widać było różnicę. Troszkę ten fakt tłumaczyłem tym, że już wiedziałem co tam jest i czego sie spodziewać, ale faktycznie, jakby troszkę mniej o to dbano. Możliwe że po prostu zysków nie przynosi, może ze względu na cenę biletów...
po blisko trzech latach wreszcie za moja namową jest szansa że staną akwaria na kwarantannę
Chyba flamastrem na akwariach napiszę: "ku pamięci dziesiątek tysięcy ryb poległych w walce o pomyślunek doktorów i magistrów pracujących w tym oto przybytku zwanym rybim gettem"
Nie krzyczymy
Ostatnio zmieniony przez Kubiszon 2010-07-14, 08:21, w całości zmieniany 1 raz
w sumie nie bylem tam jeszcze a jesli by bylo jakies miejsce wolne do pracy to chetnie bym pomogl kingowi ogarniac temat zbiornikow i aranzacji, jakie w nich powinny sie znajdowac;p
_________________ mcharium 160l - otocinclus, amano & red cherry
krewetkarium 25l - white pearl
krewetkarium 27l - red bee ss i sss
krewetkarium 27l - blue tiger i deep blue tiger
faktycznie, byłem tam raz i byłem w wielkim szoku, że nie wiem czy znalazłbym jedno akwarium, gdzie nie byłoby glonów i w ogóle jakieś dziwne rzeczy... Faktycznie brakuje tam konkretnego działania z tymi zbiornikami...
Wysłany: 2010-07-15, 11:00
Cytat:
Chyba flamastrem na akwariach napiszę: "ku pamięci dziesiątek tysięcy ryb poległych w walce o pomyślunek doktorów i magistrów pracujących w tym oto przybytku zwanym rybim gettem"
Przykro czytać jak publicznie opluwasz firmę w której pracowałeś. Łatwo jest krytykować, ale warto przyjąć zasadę że masz do tego prawo dopiero wtedy jeśli stworzysz i poprowadzisz podobny projekt lepiej. Dodatkowo dziwię Ci się bo w końcu łódzki światek akwarystyczny jest mały, nie wspominając o akademickim.