Pseudomugil Gertrudae a młode krewetki
Pseudomugil Gertrudae a młode krewetki
witam
Posiadam akwa 112l. Planowałam aby było to krewetkarium, jednak po pewnym czasie zdecydowałam, że przydało by się kilka rybek. Więc zakupiłam kilka Tęczanek Filigranowych i Gertud (Pseudomugil Gertrudae). Rybki narazie zgodnie żyją z krewetkami. Jednak obawiam się, czy jak pojawią się młode krewecie, czy nie nie zostaną one zjedzone przez Gertrudy?
Pozdrawiam
Posiadam akwa 112l. Planowałam aby było to krewetkarium, jednak po pewnym czasie zdecydowałam, że przydało by się kilka rybek. Więc zakupiłam kilka Tęczanek Filigranowych i Gertud (Pseudomugil Gertrudae). Rybki narazie zgodnie żyją z krewetkami. Jednak obawiam się, czy jak pojawią się młode krewecie, czy nie nie zostaną one zjedzone przez Gertrudy?
Pozdrawiam
- krzych0062
Chyba jednak nieee! Co do galaxy krążą różne opinie, jednak one wcinają i to z wielkim apetytem krewetki...I to nie tylko te najmniejszetigraa pisze:Może lepiej byłoby je zamienić na Microrasbory Galaxy?

Mnie również obsada się podoba, rybcie są prześliczne. Jednak moje Gertrudy pływają po całym akwa, również przy dnie. Mało tego - kradną pokarm krewetkom:P. Są bardzo energiczne i w pewnych momentach mam wrażenie, że na coś polują. Stąd obawy, że młodzież jest w niebezpieczeństwie, bo dorosłymi kreweciami nie są zainteresowane :).
Łatwo powiedzieć, że zobaczę, jak będą znikać krewecie - trudniej wykonać. W gąszczu roślin mam trudności aby odliczyć dorosłe krewetki a co dopiero młode, które widzę raz na kilka dni :P. Nawet nie wiem ile ich jest :P
Łatwo powiedzieć, że zobaczę, jak będą znikać krewecie - trudniej wykonać. W gąszczu roślin mam trudności aby odliczyć dorosłe krewetki a co dopiero młode, które widzę raz na kilka dni :P. Nawet nie wiem ile ich jest :P