Caridina sp. "Crystal Red" warunki hodowli, woda p
nikt mi nie może pomóc? a wiem że nie jedna osoba robi ten pokarm.
Mam do was pytanie o przyrządzenie tego pokarmu dla krewetek.
Mam takie składniki:
groszek - 200g
gammarus suszony - 200ml
tropical Spirulina Super forte 36%- micro granulat - 22g
Tropical Pleco's Tabin 36% spirulina
TetraMin Crips
Dafina
TetraMin
Bio-Vit
Supervit
Oraz mrożonki:
Katrinex Quintet - ochotka,daphina,cyclop,szpinak,ikra
Oczlik - intensywna czerwień
Cyclop
Które z tych produktów użyć i w jakich ilościach aby zrobić w miarę dobry pokarm własnej roboty?
Niby grosze spirulina i gammarus to normal, ale nie mam gdzie kupić Cyclop-eze jako takiego pokarmu. Czy może go zastąpić mrożonką? Tylko podajcie mi jakieś konkretne ilości jakie użyć do tego.
Dzięki. Pozdro
Mam do was pytanie o przyrządzenie tego pokarmu dla krewetek.
Mam takie składniki:
groszek - 200g
gammarus suszony - 200ml
tropical Spirulina Super forte 36%- micro granulat - 22g
Tropical Pleco's Tabin 36% spirulina
TetraMin Crips
Dafina
TetraMin
Bio-Vit
Supervit
Oraz mrożonki:
Katrinex Quintet - ochotka,daphina,cyclop,szpinak,ikra
Oczlik - intensywna czerwień
Cyclop
Które z tych produktów użyć i w jakich ilościach aby zrobić w miarę dobry pokarm własnej roboty?
Niby grosze spirulina i gammarus to normal, ale nie mam gdzie kupić Cyclop-eze jako takiego pokarmu. Czy może go zastąpić mrożonką? Tylko podajcie mi jakieś konkretne ilości jakie użyć do tego.
Dzięki. Pozdro
-
- Kontakt:
Sam nie smakowałem, ale również polecam. Dobrze sprawdzają się też zwykłe shrimp sticksy - ja niczym innym jak shrimp sticks (1 pałeczka na 25l w ciagu miesiaca) nie karmie.zabapinkfloyd pisze:Ja nie robię :)
Jeśli bym miał polecić coś dobrego to polecam hikari tropica shrimp cuisine.
Wszystko zależy raczej od wody. Wszystko mam na myśli rozwój krewetek.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ja też Cyklop niie miałam - znalazłam w necie, ale cena mnie powaliła. Za to miałam różne rybie płatki ( znaczy pokarm dla ryb) dodałam do tego groszku, suszoną artemię, bo mi została po poprzedniej osadzie. Zmiksowałam to razem i towarzystwo generalnie daje się pokroić za kostkę, zlatują się stadami do żarcia
. Choćprzyznaję, że w ogóle są wszystko lubne :)
Używam oczywiście tego specyfiku jako jednego z urozmaiceń

Używam oczywiście tego specyfiku jako jednego z urozmaiceń
KuMaK pisze:1 pałeczka na 25l w ciagu miesiaca

Czy mówisz o Shrimp Sticks firmy Tropical?
Jeśli tak, to jakoś nie mogę wyobrazić sobie podanej przez Ciebie proporcji. Jedna mała pałeczka na 25l. wody i to w ciągu miesiąca ???
Ja też sam nie robię pokarmu. Moje krewetki jedzą wspomniane sticksy, TetraCrusta Menu i ostatnio Premium Garnelenmix (Naturefood).
54l. - Blue Pearl, CRS, CBS
20l. - Yellow, Tiger
20l. - Yellow, Tiger
Super. Moje krewetkarium właśnie zostało ukończone, jeszcze tylko czas na zarośnięci i małe prace wykończeniowe.
Czas kupić eSki i zacząć się z nimi bawić.
Dzięki podłożu RBS uzyskuję parametry wody takie:
PH-6,6
KH 0-1
GH 3-4
Woda lana 1/1 - RO/kran - 50% podmiana tygodniowa, ale chyba zacznę to zmniejszać do 30%.
Pokarmów mam kilka rodzai na próbę, ale jakoś moja jedna CRka nie chce tego ruszać. widocznie w samym akwarium ma więcej naturalnych pokarmów :)
Pozdro
Czas kupić eSki i zacząć się z nimi bawić.
Dzięki podłożu RBS uzyskuję parametry wody takie:
PH-6,6
KH 0-1
GH 3-4
Woda lana 1/1 - RO/kran - 50% podmiana tygodniowa, ale chyba zacznę to zmniejszać do 30%.
Pokarmów mam kilka rodzai na próbę, ale jakoś moja jedna CRka nie chce tego ruszać. widocznie w samym akwarium ma więcej naturalnych pokarmów :)
Pozdro
Hodowcy w Niemczech przy Red Bee Shirakurze stosuja podmiany raz na 2 tygodnie okolo 25%, ale czym czestsze podmiany tym lepiej.
Ostatnio zmieniony 2010-01-12, 15:55 przez adamozw, łącznie zmieniany 1 raz.
to się uśmiałemMatrixowo pisze:wiesz przy hodowli to wcale się nie dziwię że raz na dwa tygodnie, też by mi brakowało czasu przy tylu akwariach, do tego koszty za wodę:D

uwierz mi że poświęcają krewetkom większość czasu swego życia no i te koszty to nic w porównaniu do ich dochodów ze sprzedaży krewetek:)
gg 2755526