450l [Ogólne] czasza
Nie jest źle, 11 naleśników potrzebuje sporo przestrzeni,jak podrosną lotosy zrobi się ciekawiej.Pomyśl o nurzańcu by zasłonić sprzęt,da to też trochę cienia dla ryb no i dosyp liści na dno.
Aha nie zły ten skalar tylko szkoda że jeden i czemu tylko jeden?
Aha nie zły ten skalar tylko szkoda że jeden i czemu tylko jeden?
Ostatnio zmieniony 2009-09-24, 16:53 przez Jerd, łącznie zmieniany 1 raz.
Mała aktualizacja, doszedł nurzaniec, próbuje też z trawnikiem, ale przy bocjach to raczej się nie uda.
Widok ogólny:

Prawa strona:

Lewa strona:

Widok ogólny:

Prawa strona:

Lewa strona:

Proszę wrzucać zdjęcia bez znaczników [URL] tylko z samym [img]
Ostatnio zmieniony 2009-11-06, 09:09 przez czasza, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Sam kiedyś chciałem kupić Paletki, ale niestety minusem jest wygląd akwarium. One lubią przestrzeń, ryby śliczne ale sam baniak taki sobie. Jeśli ktoś lubi bardzie ryby niż roślinki to ok.
Za to wielki plus za system podmiany wody. Kiedyś latałem z wiaderkami ( 300l ) i wymiękłem teraz trochę to uprościłem i podłączam podczas wymiany wąż ogrodowy, ale też zachodu troche przy tym jest. A tu RO i automatyczna podmiana poprostu miodzik...
Za to wielki plus za system podmiany wody. Kiedyś latałem z wiaderkami ( 300l ) i wymiękłem teraz trochę to uprościłem i podłączam podczas wymiany wąż ogrodowy, ale też zachodu troche przy tym jest. A tu RO i automatyczna podmiana poprostu miodzik...
Damian
-
-
Deszczówka w mieście ma w sobie cały syf jaki jest w powietrzu, zwłaszcza teraz, gdy do spalin samochodowych dojdzie syf z pieców. RO mozna już kupić w rozsądnej cenie i na dłuższą mete to rozwiązanie najbardziej ekonomiczne i wygodne. Można też spróbować z szyszkami olchy.
A teraz mała aktualizacja zbiornika:

A teraz mała aktualizacja zbiornika:

Ostatnio zmieniony 2009-11-08, 17:27 przez czasza, łącznie zmieniany 1 raz.
Eh...ja ma ciągle problem z wodą i wprawdzie jeszcze z deszczówki nie skorzystałem ale pare dni temu do rynien założyłem klape odpływową żeby deszczówka mogła byc kierowana do beczki. A tu taki post :(
Mam RO i jak dlamnie jest troche problematyczne bo:
1) Kupiłem takie tańsze w rybarium.pl za całośc jakies 200zł i zeby poczekac na wiaderko tej wody trzeba poczekac pare minut. (189l/dobe)
2) Zeby miec 1l RO trzeba zmarnowac 5 l wody...:( czyli żeby napełnic moj zbiorniczek 300l to 1500l oddaje do kanalizacji
Chyba ze wasze filtry dzialaja inaczej....
Plus dla Ciebie że zribiłeś to w automatyce
A akwa całkiem całki..duzo ruchu w nim :)
Mam RO i jak dlamnie jest troche problematyczne bo:
1) Kupiłem takie tańsze w rybarium.pl za całośc jakies 200zł i zeby poczekac na wiaderko tej wody trzeba poczekac pare minut. (189l/dobe)
2) Zeby miec 1l RO trzeba zmarnowac 5 l wody...:( czyli żeby napełnic moj zbiorniczek 300l to 1500l oddaje do kanalizacji
Chyba ze wasze filtry dzialaja inaczej....
Plus dla Ciebie że zribiłeś to w automatyce
A akwa całkiem całki..duzo ruchu w nim :)
Ostatnio zmieniony 2009-11-06, 17:41 przez Furst, łącznie zmieniany 2 razy.
Damian
-
-