tak to wyglada;)

Dziękuję wszystkim za pomoc

Kubiszon pisze:Jaką pokrywę z aktualnie dostępnych na rynku polecacie?
Moim zdaniem co do drugiego cytatu to moim zdaniem najlepsze są Juwela. Niestety, ale nie znam aktualnych cen, ale raczej do tanich nie należą. Są one lekkie i całkowicie rozbieralne(cała góra łatwo się zdejmuje). Jest zatem dostęp do całej powierzchni akwarium. Nie wiem jak Diversy, ale aluminiowe Aquaela są "skręcane" na śruby i jest problem właśnie ze zdjęciem świetlówek. Ja osobiście mam od kilku lat Juwela i jestem bardzo zadowolony. Co prawda fabryczna belka to 2x38W9zapłon elektroniczny), ale jak ktoś ma chęć dołożenia światła to może uczynić w sposób jaki opisałem na frixie...a co uczynił Raku...Także polecam Ci JuwelaKubiszon pisze:umożliwiającego łatwiejsze grzebanie w akwarium.
Chyba warto uzbroić się w cierpliwość, odłożyć trochę kasy i kupić tę firmową. Jak kiedyś wspomniałem (na innym forum) ww pokrywa Juwela jest moją pierwszą fabryczną pokrywą do akwa. Do tej pory zawsze budowałem moje pokrywy. Były dość funkcjonalne, w stosunku do tych tłoczonych, ale miały mankament...były ciężkie! a ta jest leciutka i wygląda estetycznie. Dlatego zaciśnij zęby i czekaj...Kubiszon pisze:najwyżej trochę poczekam. Dzięki.
Pocieszę Cię, że świetlówki o tej mocy produkuje również Hagen i Sera. Polecam zwłaszcza z Sery-Brilliant Daylight...to moja ulubiona świetlówkagrafipl pisze:Ma świetlówki 2*45W a takie można kupić tylko firmy... juwel.
No niby majsterkowanie mi wychodzi ale na razie jestem w tym początkujący, mało mam czasu a i wymagania są takie, że to musi być ładne, a nawet piękneRaku pisze:Kubiszon a nie mozesz sam zrobic?
Ja teraz juz na wlasnym przykladzie sie przekonalem,ze najtanszych takich jak ja mam nie ma sensu kupowac, bo sa niefunkcjonalne, juwela sa bardzo dobre, ale drogie (przewartosciowane), wiec najlepszym wyjsciem jest zrobienie samemu...