Konkurs Na Logo ŁFA - Rozmowy

tematy odnośnie funkcjonowania forum
ODPOWIEDZ
zabapinkfloyd
Kontakt:

Post autor: zabapinkfloyd »

Odnośnie pkt. 3 to w sumie można tak będzie zrobić.
Co do ankiety to nie ma sensu żeby była decydująca, aktywność użytkowników forum jest śladowa.
Wybrane logo może być przypadkowym a co za tym idzie słabym, a chyba o to nie chodzi.

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

Oj Żaba, no ale to po co robić ankietę skoro nie będziesz chciał na nią patrzeć. Od razu napisz, że opinię innych masz gdzieś i sam wybierzesz logo. Ja jestem za zrobieniem ankiety. Jak zagłosuje 5 osób to wiadomo, że nie ma co tego brać pod uwagę. Ale jak zagłosuje już tych osób 30 czy 40 i np większość będzie skierowana na jedną pracę to raczej warto się tym kierować, prawda? Bo po co wybierać logo, z którego zadowolony będziesz tylko Ty?
Chodzi mi o to, że ankietę zrobić nie zaszkodzi, a może to pomóc. Po co z góry zakładać, że wybrane zostanie akurat najgorsze logo?
Ostatnio zmieniony 2009-10-26, 14:48 przez Kubiszon, łącznie zmieniany 1 raz.

zabapinkfloyd
Kontakt:

Dokładnie też tak myślę, ankieta nie zaszkodzi a może pomóc.
Ale jej wynik nie będzie zobowiązujący.

Matrixowo

Post autor: Matrixowo »

zawsze ankietę, można zrobić na dwie tury jak wybory prezydenckie. pierwsza tura wszystkie, a druga tura te które zdobyły najwięcej głosów, ilość już zależy od was lub od różnicy jednej od drugiej. dwa trzy loga w drugiej turze.

Tak byłoby najrozsądniej :) A co do wyborów poprzez ankietę, to oczywiście jestem za ankietą, i tak jak Kubiszon napisał, jak mało głosów to olać ankietę, a jak dość sporo to wybór zostawić ankiecie.

Takie moje zdanie.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
pikaska

Post autor: pikaska »

To konkurs dla forumowiczów, niech każdy ma prawo głosu. Na wielu forach ankieta jest bardzo rozsądnym sposobem na kulturalne i szybkie oddanie głosu, jeśli frekwencja będzie za mała to wynik rozstrzygnie się inaczej, poza tym i tak widzę, że jak na tak duże forum niewiele osób chyba śledzi czynnie temat logo.
Proponuję też (po zamieszczeniu ankiety) wysłanie do wszystkich uzytkowników forum prośby o przyczynienie się do wyboru logo poprzez oddanie głosu, ja na swoim forum jak mam ważną rzecz to zawsze wysyłam wszystkim powiadomienia :) Raz na jakiś czas nie zaszkodzi.
Ostatnio zmieniony 2009-10-26, 17:10 przez pikaska, łącznie zmieniany 2 razy.
Wiecznie niezrozumiałe w przyrodzie jest to, że można ją zrozumieć.
www.katarzynki.info
www.pikaska.pl

Awatar użytkownika
pikaska

Aha - tylko ankietę trzeba zrobić jawną tak aby można było oddać tylko jeden głos, w dodatku z zastrzeżeniem, żeby nie głosować na swoje logo, to normalne :D
To teraz trzeba ładnie uśmiechnąć się do adminów :D
www.katarzynki.info
www.pikaska.pl

Awatar użytkownika
Administrator
Administrator

Post autor: Administrator »

Autor - umbrella123
Obrazek

zabapinkfloyd
Kontakt:

To miałem na myśli, jeśli dane logo będzie miało duże poparcie to je zostawimy, ale jak ankieta będzie miała mały odzew, to wybór będzie odgórny.

zabapinkfloyd
Kontakt:

Także każdy kto nie wysłał projektu na pocztę a je tylko wstawił, to niech je teraz wyśle.

Awatar użytkownika
pikaska

Ja już wysłałam wszystkie, jakie zrobiłam na maila.
Nie wiem czemu, ale nie wyświetla mi się logo umbrella 123... Wam też?
www.katarzynki.info
www.pikaska.pl

Matrixowo

Post autor: Matrixowo »

mi się wyświetla, ale jak dla mnie mało się podoba.

Awatar użytkownika
pikaska

No to ja go nie widzę i pewnie nie zobaczę, bo i z linku nie da rady wyświetlić... Szkoda.
www.katarzynki.info
www.pikaska.pl

Awatar użytkownika
Umb123

Post autor: Umb123 »

Moja skromna praca jest też dostępna pod tym linkiem: http://yfrog.com/0nlogolfa2j

Starałam się wpisać inicjały forum w paski ryby, jak wyszło widać (mam nadzieję) na obrazku. Ogółem jest to moja pierwsza praca wektorowa, więc proszę o wyrozumiałość ;)

Awatar użytkownika
Alchemik
Moderator
Kontakt:

Post autor: Alchemik »

Nie było mnie dawno i widzę, że doszło bardzo wielu aktywnych użytkowników forum.

Co do logo. Jest bardzo wiele propozycji i to mnie bardzo ale to bardzo cieszy. Osobiście podoba mi się kilka z nich. Uważam jednak, że skoro forum jest dla ludzi to niech ludzie zdecydują o tym jak będzie logo wyglądało.

Ze swojej strony mogę dodać, iż logo powinno być bardzo proste. Musi zawierać element akwarystyki (ryba, roślina, krab, ect.) nazwę forum oraz adres www. Wiele z nich spełnia te warunki.

Najlepsze wg mnie to Obrazek
Pozdrawiam
Piotr

zabapinkfloyd
Kontakt:

Kilka projektów jest naprawdę dobrych, ale ja nie widzę w śród nich jakiegoś które bym wybrał bez namysłu.

Odnośnie tej piranii w kółkach, to nie jesteśmy z Kalisza :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprawy Forum”