W jakich warunkach powinno się trzymać krewetki
W jakich warunkach powinno się trzymać krewetki
Witam,
chce sobie jakieś małe akwa (mam wolne 15l) przysposobić na krewetki z myślą że będą żywym pokarmem dla pielęgnicowatych. Interesują mnie parametry wody dla najbardziej popularnych krewetek, czy wystarczy kranówka łódzka czy trzeba RO ? Śledząc posty użytkowników widzę że redki się bardzo szybko mnożą więc może coś z tego by było.
chce sobie jakieś małe akwa (mam wolne 15l) przysposobić na krewetki z myślą że będą żywym pokarmem dla pielęgnicowatych. Interesują mnie parametry wody dla najbardziej popularnych krewetek, czy wystarczy kranówka łódzka czy trzeba RO ? Śledząc posty użytkowników widzę że redki się bardzo szybko mnożą więc może coś z tego by było.
Moja była Tanganika -
ok, a jak to jest z pozostałymi wymaganiami, może być samo gołe szkło, trochę żwiru na dnie, jakiś mech ? Czy wymagana jest filtracja i grzałka. Akwa będzie stało na biurku temperaturę miało by pokojową, wieczorem dogrzewane lampką jak będę siedział i pracował 

Moja była Tanganika -
no ale jak będę same to dużo mogą tego NO3 naprodukować ? Zastanawiam się jak często bym musiał podmianę robić w 15 lirach żeby było OK.
Nie chce mi się kupować filtra, mam brzęczyk więc powietrze by było

Nie chce mi się kupować filtra, mam brzęczyk więc powietrze by było

czyli dużo jakiegoś zielska trzeba wrzucić co przy małym świetle rośniepszemoo pisze:najważniejsze są wrażliwe na nadmiar związków azotowych.

Ostatnio zmieniony 2009-10-03, 21:09 przez cina, łącznie zmieniany 1 raz.
Moja była Tanganika -
to co byś polecił do akwa 15l jako filtrację ?! Bo nie mam doświadczenia z tak małymi zbiornikami 

Moja była Tanganika -
Przecież takie maleństwo to nawet wody pewnie zbytnio nie poruszy :) muszę pomyśleć, przecież nie zainstaluje tam kubełka 

Moja była Tanganika -
no raczej wolałbym coś wewnętrznego, chodzi mi o możliwość całego przykrycia akwa szybą żeby przypadkiem synek mi tam czegoś nie wrzucił
Moja była Tanganika -