Wycieraczki samochodowe co wybrać?

rozmowy na dowolne tematy
ODPOWIEDZ
lotek

Post autor: lotek »

Cześć,
ostatnio zauważyłem, że moje wycieraczki na przedniej szybie zostawiają smugi i hałasują przy wycieraniu. Czy ktoś może doradzić, na co zwrócić uwagę przy wyborze nowych wycieraczek – rodzaj piór, długość, kompatybilność? Zależy mi, żeby dobrze zbierały wodę i nie piszczały.

apidam

Post autor: apidam »

Jeśli masz problem z smugami i hałasem, to często kwestia piór – warto postawić na dobrej jakości pióra płaskie (tzw. silikonowe) albo hybrydowe, które dobrze przylegają do szyby, nie wyginają się i mniej hałasują. Ważna jest też odpowiednia długość – lepiej zmierzyć, bo zbyt krótkie lub długie nie będą skuteczne. Warto też upewnić się, że mechanizm mocowania odpowiada temu w Twoim aucie ( mają raczej standardy, ale zdarza się dziwactwo aut wcześniejszych roczników).

Jeśli chcesz zobaczyć konkretne modele, to tutaj jest szeroka oferta piór do wielu typów aut: https://autoswiatla.pl/pl/navigation/wy ... e-155.html – masz tam różne długości, rodzaje mocowań i technologie (płaskie, hybrydowe). Na stronie da się łatwo sprawdzić, które pasują do Twojego samochodu. Warto też poczytać opinie innych użytkowników – często dzielą się informacjami, które dobrze przylegają, a które mają tendencję do piszczenia.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Porozmawiajmy”