Księżniczka z burundi lub szczelinowiec lelupa

ODPOWIEDZ
eramus

Księżniczka z burundi lub szczelinowiec lelupa

Post autor: eramus »

Witam mam akwa 90l z kawalkiem i chcialem zrobic tanganike,zastanawiam sie nad parka ksiezniczek lub leupa-mi co lepsze??
I gdzie moge te rybki kupic w lodzi??
Ostatnio zmieniony 2009-09-11, 09:07 przez eramus, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

księżniczki to są bardzo popularne, w wielu sklepach je wdziałem choćby w kakadu, zoonatura nawet w "osiedlowym" koło mnie są ;) na niedzielnej giełdzie na Starcie pewnie tez będą :)

eramus

gdzie sa te sklepy???mi powiedzieli ze rybki sa bardzo delikatne i nie przenosza ich

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

co ;o no nie wiem czy takie delikatne, że nie można ich przenosić-szczerze w to wątpię... pierwszy sklep jest na rynku manufaktury, drugi w realu - pasaż łódzki, a trzecie na Przybyszewskiego-Cykada

eramus

gdzie dokladnie jest na rynku manu??wiem ze tam jest "akwarium" obok wloskiej restauracji ale to raczej jest do zwiedzania

eramus

aaaa juz wiem wolno stojacy budyneczek loozzz podjade tam ktoregos dnia
thx

Awatar użytkownika
cina

Post autor: cina »

Tylko te 90 litrów to coś mało na rybki które chcesz, jak dla mnie to zdecydowanie za mało.

eramus

chce parke ksiezniczek wydaje mi si eze 90 litrow an 2 rybki to spokojnie

Awatar użytkownika
cina

Post autor: cina »

no ja bym nie wpuścił, szkoda rybek, poczytaj tutaj ,
na jedną parę akwarium min 60cm długości.

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

no właśnie ja mam akwa 60 litrów i ma 60 cm więc jego spokojnie będzie miało :) fakt faktem że im wiecj miejsca tym lepiej ale 90 litrów to ani mało ani dużo jak na JEDNĄ (nie więcej) parę :)

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

Trzymanie jednej pary księżniczek mija się z celem... to są ryby haremowe, żyjące w większych grupach rodzinnych. Para w akwarium będzie źle się czuła i nienaturalnie zachowywała. A podczas godów samiec może zamęczyć pojedynczą samice. Do takiego litrażu z Tanganiki to muszlowce, ewentualnie jakieś małe gatunki naskalnika. Jakie są dokładne wymiary tego akwarium?

eramus

76x41x31

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Kubiszon pisze:Trzymanie jednej pary księżniczek mija się z celem... to są ryby haremowe, żyjące w większych grupach rodzinnych. Para w akwarium będzie źle się czuła i nienaturalnie zachowywała. A podczas godów samiec może zamęczyć pojedynczą samice. Do takiego litrażu z Tanganiki to muszlowce, ewentualnie jakieś małe gatunki naskalnika. Jakie są dokładne wymiary tego akwarium?
no zgadza się zawsze należy stwarzać rybą jak najlepsze zbliżone do naturalnego otoczenie życia dlatego też lepiej by było zrobić jakiś haremik muszlowców - Cina hoduje więc może się z nim dogadasz jakoś :]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”