Księżniczka z burundi lub szczelinowiec lelupa
Księżniczka z burundi lub szczelinowiec lelupa
Witam mam akwa 90l z kawalkiem i chcialem zrobic tanganike,zastanawiam sie nad parka ksiezniczek lub leupa-mi co lepsze??
I gdzie moge te rybki kupic w lodzi??
I gdzie moge te rybki kupic w lodzi??
Ostatnio zmieniony 2009-09-11, 09:07 przez eramus, łącznie zmieniany 1 raz.
Tylko te 90 litrów to coś mało na rybki które chcesz, jak dla mnie to zdecydowanie za mało.
Moja była Tanganika -
no ja bym nie wpuścił, szkoda rybek, poczytaj tutaj ,
na jedną parę akwarium min 60cm długości.
na jedną parę akwarium min 60cm długości.
Moja była Tanganika -
Trzymanie jednej pary księżniczek mija się z celem... to są ryby haremowe, żyjące w większych grupach rodzinnych. Para w akwarium będzie źle się czuła i nienaturalnie zachowywała. A podczas godów samiec może zamęczyć pojedynczą samice. Do takiego litrażu z Tanganiki to muszlowce, ewentualnie jakieś małe gatunki naskalnika. Jakie są dokładne wymiary tego akwarium?
no zgadza się zawsze należy stwarzać rybą jak najlepsze zbliżone do naturalnego otoczenie życia dlatego też lepiej by było zrobić jakiś haremik muszlowców - Cina hoduje więc może się z nim dogadasz jakoś :]Kubiszon pisze:Trzymanie jednej pary księżniczek mija się z celem... to są ryby haremowe, żyjące w większych grupach rodzinnych. Para w akwarium będzie źle się czuła i nienaturalnie zachowywała. A podczas godów samiec może zamęczyć pojedynczą samice. Do takiego litrażu z Tanganiki to muszlowce, ewentualnie jakieś małe gatunki naskalnika. Jakie są dokładne wymiary tego akwarium?