Szklarz na popiełuszki - warto?
Szklarz na popiełuszki - warto?
Witam
Czy warto robić akwaria u szklarza na popiełuszki? Planuje mały zbiornik 80x35x40 prosty. Ile by mnie to wyniosło tzn. czy taniej niż w rybarium? No i transport. Orientuje się ktoś czy dowożą taki baniak do miejsca zamieszkania? Daleko nie jest bo tylko na przełajową.(retkinia)
P.S.
Napisałem maila do tego szklarza a mam sytuacje podbramkową a on jeszcze nie odpisał.
Czy warto robić akwaria u szklarza na popiełuszki? Planuje mały zbiornik 80x35x40 prosty. Ile by mnie to wyniosło tzn. czy taniej niż w rybarium? No i transport. Orientuje się ktoś czy dowożą taki baniak do miejsca zamieszkania? Daleko nie jest bo tylko na przełajową.(retkinia)
P.S.
Napisałem maila do tego szklarza a mam sytuacje podbramkową a on jeszcze nie odpisał.
Pozdrawiam
duch
duch
Co do szklarza to nie pomogę bo nie jestem z Łodzi ale jeśli mogę coś doradzić to weź już zbiornik o wymiarach 80x40x40. Głębsze akwa lepiej wygląda (woda optycznie spłyca akwarium) i zawsze to wiksza powierzchnia dna. ;)
Było m.in. ~60l
Jest - 128l - ogólne

''Rybom woda, ludziom zgoda'' - Aleksander Fredro
www.akwaczest.pl
Jest - 128l - ogólne
''Rybom woda, ludziom zgoda'' - Aleksander Fredro
www.akwaczest.pl
Cześć
80x40x40 to moje marzenie ale mam taką szafeczke że na szerokość jest tylko na 35 cm. Szerzej się nie da. Pozatym to szafeczka na 112 litrów. Przy 80x40x40 to już będzie 140 litrów.
----
OK już się dowiedziałem. Kosztuje 91 zł + 20 zł za przywiezienie.
80x40x40 to moje marzenie ale mam taką szafeczke że na szerokość jest tylko na 35 cm. Szerzej się nie da. Pozatym to szafeczka na 112 litrów. Przy 80x40x40 to już będzie 140 litrów.
----
OK już się dowiedziałem. Kosztuje 91 zł + 20 zł za przywiezienie.
Ostatnio zmieniony 2014-08-25, 16:05 przez loiusfe, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
duch
duch
Jeszcze nie zamówiłem ale zamierzam. 91 zł za proste 112 litrów. Oczywiście że szkło. Chociaż słyszałem też o akwariach z szyb z jakiegoś plastiku(zapomniałem jak się to nazywa, chyba pleksi). Ale tutaj chodzi o szkło.
Ostatnio zmieniony 2014-08-25, 19:18 przez loiusfe, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam
duch
duch
No to, że szło to ja się domyśliłam :P
Chodziło mi o to z jakiego szkła i jakiej grubości.
Za jakiś czas chciałam zmienić baniak, ale sądziłam, że to nie moja półka cenowa, żeby na zamówienie robić.
Chodziło mi o to z jakiego szkła i jakiej grubości.
Za jakiś czas chciałam zmienić baniak, ale sądziłam, że to nie moja półka cenowa, żeby na zamówienie robić.
Ostatnio zmieniony 2014-08-25, 20:59 przez Khada, łącznie zmieniany 1 raz.