Reprezentanci sklepów komercyjnych

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Reprezentanci sklepów komercyjnych

Post autor: Incognito »

Witam,
ostatnio na forum źle się dzieje jeśli chodzi o relacje między "sklepikarzami" a innymi użytkownikami.
Nie wiem kim dla forum jest Jabol, ale jak dla mnie to trochę przegina, że tak się wypowiem - wozi się. W moim odczuciu uważa, że jest najmądrzejszy i na siłę chce wyperswadować swoje nie do końca słuszne postulaty co prowadzi do licznych kłótni. Bardzo nie spodobał mi się jego odzew do Izy (nefrete1), że jest Babą i gdy jakiś użytkownik stanął w jej obronie to tez ładnie pojechał :)

Co do reklamowania się Rybarium czy NaShopu -> jestem za :)

Awatar użytkownika
megalomaniacc
Moderator

Post autor: megalomaniacc »

Incognito pisze:Bardzo nie spodobał mi się jego odzew do Izy (nefrete1), że jest Babą i gdy jakiś użytkownik stanął w jej obronie to tez ładnie pojechał :)
jeśli tak jest należy mu zwrócić uwagę

Za reklamy dostał już ostrzeżenie.
Incognito pisze:Co do reklamowania się Rybarium czy NaShopu -> jestem za :)
W jakim sensie jestes "za"?
Obrazek

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

W takim sensie:

Kupię 10 sztuk krewetek Red cherry proszę o propozycje:

Pan X - mam krewetki po 1,5 szt. z własnego akwarium z nadmiaru. Kotakt taki to a taki.

Rybarium: w naszym sklepie są po 5 zł. Zapraszam

NaShop: w naszym sklepie są po 20 zł Zaprasza.

Osoba zainteresowana wybierze sobie najlepsza opcje, ale i nie będzie odróżnień sklepów od prywatnych "hodowców" i może forum przyczyni się do większej sprzedaży w sklepach.

Zaś zakładanie tematów typu sprzedam 10 szt. Filtrów kubełkowych x700 po 100 zł. Przez nich nie wchodzi w grę. :)

Awatar użytkownika
megalomaniacc
Moderator

To jest jeszcze kwestia do ustalenia ale obawiam się, że nie przejdzie
Obrazek

Vendredi
Moderator

Post autor: Vendredi »

zajrzałem do regulaminów i np na roslinyakwariowe mają napisane że jak ktoś chce komercyjne ogloszenia dawać to odpalają % dla forum na modernizacje i takie tam.

Tylko, że cięko było by to rozliczać bo jakieś rachunki dla wpłacających by sie przydały.

Albo np. niech przysponsorują jakies nagrody na konkursy.

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Raczej ta druga opcja.
Z tego co wiem Rybarium już jest w jakimś stopniu sponsorem, ale można by było obgadać tą kwestie z NaShopem czy nawet Kingiem :)
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Incognito, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

No to ja się wypowiem. Jabol to mój czy Artura (zabypinkfloyd) stary znajomy, ma swoje zalety ale i wady, jak każdy. Z "babą" to to był żart taki lekko grubiański, on taki jest, na pewno nie miał złego nic na myśli. Była to czysto humorystyczna wypowiedź. Tu bym luźniej do tego podszedł, szczególnie że chyba dał tam ";)".
Co do sytuacji z ogłoszeniami to też chyba je dał bo się sam wkurzył na to jak NA się wcina miejscami. Raczej do tej pory rybarium w ogóle się nie promowało na forum więc ich działanie może być jedynie spowodowane tym, że inni się promują. Fakt, sam Jabol mi zwrócił uwagę na multum ogłoszeń Kinga.
Ani rybarium ani NA nie są sponsorami forum i nie mogą się promować bardziej niż inni. Sponsorów forum macie na dole w bannerach. Rozmawialiśmy z nimi o sponsoringu, nie byli zainteresowani.
Jeśli widzicie jakieś przegięcie, dajcie znać lub śmiało reagujcie.

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

No ja swoje zarzuty co do niego już wyraziłem, mam nadzieje, że nie będzie nadal w niektórych kwestiach taki ironiczny, wesoły inaczej (przede wszsytkim mówię o jego specyficznym poczuciu humoru) tudzież zaborczy, bo czasem przez to czuje się zdegustowany i nie wiem czy ja tak to odbieram tylko.

Pożyjemy zobaczymy jak to będzie się rozwijać ;-)

Awatar użytkownika
megalomaniacc
Moderator

N forum pojawił się właściciel diodona i nie wiem jak potraktowac jego post, bo w sumie nie reklamuje się
http://www.akwarysci.com/forum/viewtopi ... c&start=45
Obrazek

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Chodzi o Witka ? ;>
Jak dla mnie nic konkretnego nie reklamuje, tyle, że ma sklep.
To tak jakbyśmy mieli Banować czy Damiana czy Marana bądź Jabola zważywszy na to, że wspominają o swojej działalności.
Ewentualnie można mu zwrócić uwagę za cytat:
"Od tamtej pory Giełda rozwinęła się 20-krotnie, doszedł Start i sklepy korporacyjne oraz Internet. W takich warunkach rynek musi sie podzielić na małe sklepiki osiedlowe i duże markety z szajsem dla frajerów bez obsługi oraz sklepy internetowe. "
Chodzi o słownictwo.

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Nie ma co interweniować, fajnie że u nas napisał:-) szajsem dla frajerów... jak to inaczej ująć? Tu można zwrócić uwagę z racji kilku trzynastolatków na forum.

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Kubiszon pisze:kilku trzynastolatków na forum.
Zapomniałeś dodać Wkur.... wkurzających ;/

Dla mnie to nie problem, że tak napisał tzn. mi to osobiście nie przeszkadza, ale na przyszłość raczej takie sformułowania trzeba ganić tak jak u innych forumowiczów.

EDIT

chyba się zaczął handel...
http://www.akwarysci.com/forum/viewtopic.php?t=3573
Ostatnio zmieniony 2010-03-18, 14:32 przez Incognito, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Heheh no póki co to ma prawo zaproponować sprzedaż jak każdy. Jeśli będzie zbyt dużo to zainterweniujemy albo poprosimy o datek na tacę;)

Vendredi
Moderator

Post autor: Vendredi »

Ja sprzedaje na allegro po 4 zł, a dla Was mogę zrobić po 3.
Mam neretiny w paski, w trójkaty, z kolcami czarne i w paski zółto-czarne, coś co się nazywało red lips i wygląda jak kapelusz krasnoluda, Tylomelania Yellow Rabbit, świderki, helenki, ampularie żółte z białą stopą, żółte z czarna stopą, różowe. W przyszłym tygodniu spodziewam się Clithon corona. Ceny na pw.
Jak widać powoli przybywa ofert od Witka Miszczaka.

Awatar użytkownika
megalomaniacc
Moderator

Zapytałem się jego czy to jego ogłoszenia ze sklepu, dostałem taką odpowiedz
Miło, że pytasz. Na giełdzie odpowiedziałem tylkoi na potrzeby forumowicza. Nie chciałbym pakować sie ze swoimi "towarami" na forum bez zezwolenia, bo rózne mogą byc konsekwencje.
Szczerze powiem tak: funkcjonuję na różnych forach od niedawna i różnie jest postrzegana sprawa komercji. Na ogół tak, że stanowi to rynek zbytu dla adminów, modów i moli forumowych.
Mam sklep internetowy, hodowle krewetek, ryb i ślimaków. Mam 30 lat pasji akwarystycznej w tym 20 lat kontaktów w branży zawodowej.
Pytanie, czy łódzcy akwaryści chcą z tego skorzystać?
Korzystali w sklepach Diodon przez ostatnie 20 lat, ale formuła sklepu tradycyjnego moim zdaniem umiera.
Chetnie pomogę, dam rabat dla forum w związku z... nostalgią, ale wiadomo, że na wszystkim coś tam zarobię, bo z tego żyje moja rodzina. Jestem jednym z najtańszych sprzedawców w kraju, mam ciekawy "towar", a forumowicze dostaną jeszcze rabat extra.
Jeżeli chodzi o rozwój forum chetnię pomogę w ograniczonym zakresie czasu.
Po tym jak ostatnio pisał pisty napisałem mu tak:
Rozumiemy i cieszczymy się, że do nas dołączyłeś. Jendak forum jak i Stowarzyszenie przyjeło, że na forum osoby zalogowane posiadające sklepy, hurtownie nie mogą przedstawiać swojej oferty chyba, że będą sponsorami forum lub stowarzyszenia. Jest to sprawiedliwe wobec obecnych sposnorów. Poza tym chemy unikać nieporozumień z osobami posiadające inne sklepy.

Zatem na tą chwilę musze wykasować Twoje posty dotyczące Twojej ofery, jeśli chcesz przekazywać informację rób to przez PW. Jeśli chcesz nawiązać z nami współprace, np. przez przekazania jakiś nagórd na konkursy zgłoś się do mnie lub Kubiszona, wtedy będziesz mógł mieć swój własny ątek i wystawiać swoje ogłoszenia.

Pozdrawiam
Jego posty skasowałem i czekam na odpowiedź
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Moderatorzy”