Redki vs Endelerki

ODPOWIEDZ
Krzysiek

Redki vs Endelerki

Post autor: Krzysiek »

mozna polaczyc redki z endlerkami ? macie juz jakies doswiadczenie w tym polaczeniu ?

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

Ja od jakiś 4 miesięcy mam takie połączenie i dają sobie rade. Nie widziałem aby endlerki zjadły jakąś krewetkę, ale nie wykluczam możliwości, że się żywią tymi młodymi skorupikami.

Awatar użytkownika
Maran

Post autor: Maran »

Witam.
Jest pewne że duże samice "endlerków" mogą zjeść krewetki, sprawdzone i zaobserwowane.
Zbiornik powinien być z dużą ilością mchów wśród których młode będą mogły się schować.
Pozdrawiam
Marcin

chwialek

Post autor: chwialek »

Połączyć redki z endlerkami napewno można - tylko to wszystko trzeba obserwować bo charakter ryby decyduje.
Np. w NAShop mają połączone krewetki z neonami i krewetki dają sobie radę - u mnie neon okazał się nałogowym mordercą krewetek wychodził z założenia "duża też smaczna", natomiast danio, czy gupik są narazie idealnym towarzyszem.

Awatar użytkownika
maxim198

Post autor: maxim198 »

Czesc.od 2 tygodni mam krewetki amano{szt.2 ) i 6 endlerek(3 samce i 3 samice),dokupiłem jeszcze ślimaka (zebra na to chyba mówia).zero agresji ze strony endlerek do krewetek.jestem bardzo zadowolony

zami84

Post autor: zami84 »

Amano są równej wielkości co gupiki, wiec nawet nie podpłyną. Głownie chodzi o to, ze ryby mogą skubać młode krewety (zaraz po wykluciu i w pierwszych tygodniach życia).
Ty nie masz czym się przejmować, bo raczej nie rozmnożysz Amano :) Pełne przeobrażenie w słonej wodzie.
Pozdrawiam ZAMI84
<><><><><><><>
GG: 3883330 (często niewidoczny)
Powolna reaktywacja

ODPOWIEDZ

Wróć do „Krewetki”