Nairams pisze:Planuję zbiornik 100x40x40 lub 100x40x50 po długiej przerwie, stąd moje pytanie
Nairams pisze:Strasznie podobają mi się krewety ale muszę mieć pewność jakie ryby je tolerują i nawzajem.
Temat był już na tym forum omawiany wiele razy

. W sumie niewiele ryb strefy środkowej pogardzi maleńką krewetką. Otosek krewetkami nie będzie zainteresowany, natomiast już kosiarka-jak najbardziej, naje się nimi na potęgę (zwłaszcza te duże kosiarki uwielbiają młode krewetki).
Jeśli zależy Ci na maksymalnej przeżywalności młodych krewetek, to zdecyduj się na maleńkie rybki typu: karlik, maculata, inne maleńkie razborki..na forum już były wymieniane te rybki, które najlepiej się nadają do trzymania z krewetkami. Przy dużej ilości roślin w zbiorniku, zwiększa się dodatkowo przeżywalność kreweciątek, jeśli mowa o RC? (tych popularnych i stosunkowo mało wymagających)

.
Jeśli po długiej przerwie wracasz do akwarystyki, to myślę, że to nie będą jedyne Twoje pytania, pooglądaj sobie zbiorniki w galerii i zastanów się jakie akwarium byś widział u siebie

.