Warzywa i Owoce
Ja swoim (brzanki, zbrojniki, kosiarki, kiryski) daje gotowaną marchew, brokuły, kalafiora, surowego ogórka zielonego. Można też surową cukinię dawać, ale tego nie sprawdzałem. Za gotowanymi brokułami czy kalafiorem to wprost przepadają wszystkie rybki, za ogórkiem zbrojniki bardzo.
Czasem parzona sałata, ale to jakoś słabo smakuje rybom.
Czasem dawałem banana, brzanki poskubały zawsze sobie :) Tylko trzeba go zaraz wyjąć z akwa jak się ryby przestaną interesować, zakleja filtr i cały wkład jest do bardzo dokładnego mycia.
Czasem parzona sałata, ale to jakoś słabo smakuje rybom.
Czasem dawałem banana, brzanki poskubały zawsze sobie :) Tylko trzeba go zaraz wyjąć z akwa jak się ryby przestaną interesować, zakleja filtr i cały wkład jest do bardzo dokładnego mycia.
Ostatnio zmieniony 2008-05-23, 18:17 przez cina, łącznie zmieniany 1 raz.
Hehe ja wczoraj wrzuciłem swoim rybką (gupiki,molinezje,labeo bicolor,neonki inessa,zbrojniki) trochę gotowanego kalafiora (bo akurat miałem na kolacje xD) i wszystkie "zabijały" się o niego :) aż miło było popatrzeć, że im smakowało. Nie było po nim śladu już po 30 minutach. Polecam :) 

Ostatnio zmieniony 2008-05-24, 10:37 przez Incognito, łącznie zmieniany 1 raz.
Aaa no w sumie nie pomyślałem o tym ... ;/
Powiedz mi jeszcze czy te warzywa gotowane mają być ostygnięte czy ciepłe, bo
właśnie wczoraj dałem już takie zimne i nie wiem czy w sumie nie były za twarde, choć i tak
całe poszło :)
Powiedz mi jeszcze czy te warzywa gotowane mają być ostygnięte czy ciepłe, bo
właśnie wczoraj dałem już takie zimne i nie wiem czy w sumie nie były za twarde, choć i tak
całe poszło :)
Ostatnio zmieniony 2008-05-25, 19:17 przez Incognito, łącznie zmieniany 2 razy.
No generalnie nie takie prosto z wrzątku :), lepiej jak ostygną.
Ostatnio zmieniony 2008-05-25, 19:18 przez cina, łącznie zmieniany 1 raz.
Moja była Tanganika -
Masz tu link do książki kucharskiej dla rybek, jest tam wiele ciekawych przepisów
, często z nich korzystałem.

Moja była Tanganika -
Proszę bardzo 

Ostatnio zmieniony 2008-05-25, 19:20 przez cina, łącznie zmieniany 1 raz.
Moja była Tanganika -
A masz taką książkę kucharską dla krewetek? :D Czytałem ostatnio, że dobrze jest podawać krewetkom pokarm roślinny rosnący w ziemi ponoć lepszy jest.
[9L] Korytko: ?
[12L] Corner: White Pearl | Clithon Corona
[20L] Green Tank: Babaulti | Red Cherry | Clithon Corona
http://www.akwarysci.com/forum/viewtopic.php?t=98
[12L] Corner: White Pearl | Clithon Corona
[20L] Green Tank: Babaulti | Red Cherry | Clithon Corona
http://www.akwarysci.com/forum/viewtopic.php?t=98
Krewetki chyba jak ryby, jedzą wszystko. Nie miałem krewetek więc nie wiem, ale sądzę że jak gotowanego kalafiora wrzucisz to się nie obrażą :). Z rosnących w ziemi to marchewka ale musisz gotować i tak, bo pewnie za twarda będzie surowa.
Moja była Tanganika -
Zalezy ktore krewetki niektore sa bardzo wybredne. U mnie wszystkie krewety wsuwaja sałate jag glupie wrzucisz kawalek 10 na 10 zm i wpierdziela bardzo szybko. Banana im dalem nie jadly , ogorka zjadly ale z niechcecia slimaki sie pozniej dosiadly do niego do banan tez. Teraz sprobuje z kalafiorem i brokulami. Jeszcze dawalem papryke zjadly i to z ogromna checia .
ale sałatę i paprykę gotowałeś czy podałeś surową ?;>adamozw pisze:Zalezy ktore krewetki niektore sa bardzo wybredne. U mnie wszystkie krewety wsuwaja sałate jag glupie wrzucisz kawalek 10 na 10 zm i wpierdziela bardzo szybko. Banana im dalem nie jadly , ogorka zjadly ale z niechcecia slimaki sie pozniej dosiadly do niego do banan tez. Teraz sprobuje z kalafiorem i brokulami. Jeszcze dawalem papryke zjadly i to z ogromna checia .
kto jeszcze karmi czymś "specjalnym" krewecie ? :)) nie chce przedobrzyć....