Kirysek Panda martwica płetw?

ODPOWIEDZ
michallodz

Kirysek Panda martwica płetw?

Post autor: michallodz »

witam
Zaczne od poczatku dwa tygodnie temu kupiłem na starcie 5 kiryskow panda wpuscilem je do akwa ale zobaczylem ze inne ryby sa jakies agresywne dla nich wiec odlowilem je do innego zbiornika. W miedzyczasie zobaczylem ze moje kiryski traca pletwy ogonowe w krotkim czasie mimo czystej swierzej wody zdechly 3 a pozniej wszystkie. Tydzien temu kupilem 10szt jeszcze 3 dalem koledze 7 zapobiegawczo od razu wrzucilem do osobnego zbiornika niby bylo ok wiec wpuscialem je do ogolnego obserwowalem i nie widzialem zeby jakas ryba byla w stosunku do nich agresywna. Co prawda samiec ramirezy je troszke ganial ale on wszytsko przegania tylko ze nie robi krzywdy. Wydawalo sie ze jest juz ok ale teraz rano zobaczylem ze znowu cos jest z ich pletwami niektore jzu prawei wcale ich niemaja :( nie przypuszczam zeby to byla martwica bo tylko one by to odczuly? wszystkei inne ryby maja super pletwy bez zadnej skazy a moze jednak w nocy jak nie patrze cos je atakuje?
pomocy!!!
pozdr

aha dodam ze mam tam gupiki molinezie i parke ramirez
Ostatnio zmieniony 2009-09-12, 07:35 przez michallodz, łącznie zmieniany 1 raz.

michallodz

kolejne sztuki zdychaja co im jest :( lacznie mialem ich u siebie juz 12 a zostalo na razie 4 ;/

Awatar użytkownika
maniek

Post autor: maniek »

Opisz trochę bardziej szczegółowo swój zbiornik bo jak na razie to nic nie wiadomo .

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

kupowałeś od tego samego sprzedawcy ?? ;>

michallodz

Nie wiemraz kupielm na starcie a raz na rownej alew ten ze startu skad mial swoje? pewnie z rownej :) akwarium jest poki co male takei rpzejsciowe nie wiem nawet dokladnie ile 40 moze 50l ale tak bez zadnego pomiaru mozemy sobie dumac jutro jade kupic testy ph i twardosci bo te 5w1 to chyba nie warto?
pozdr

michallodz

Zrobiłem male pomiary :P
Ph okolo 7,8 twardosc ogolna 12st. a weglowa 8st. na razie zyje ostatni ale widocznie czuje sie lepiej ale nadal zastanawia mnie co to moglo byc

ODPOWIEDZ

Wróć do „Choroby, Leczenie i Zapobieganie”