Zbrojnik niebieski

zami84

Post autor: zami84 »

Samica raczej ma mlode gdzieś.. NIe wiem jak te wieksze sztuki bo nigdy nie mialem... Ale planujesz przeniesc do kotnika wiec ubarwione powinny dac sobie juz rade w ogolniaku.
Pozdrawiam ZAMI84
<><><><><><><>
GG: 3883330 (często niewidoczny)
Powolna reaktywacja

Krzysiek

Post autor: Krzysiek »

samica nic im nie zrobi u mnie samiec siedzi a wraz z nim 2 samice samice nie zagrazaja mlodym jak podrosna a szybko rosna na pcozatku jak beda juz ladne kolorki beda mialy 1,5 cm spokojnie mozna zaczac wpuszczac w ogolny lub potrzymac jeszcze sa szybkie wiec nic im nie bedzie :) juz sie dochowalem 4 razy mlodych zbrojnikow :)

Krzysiek

i jak u ciebie glonki widzisz juz male zolte glonki z ogonkami w kupie siedzace ? u mnie jest kilka malych hehe siatka na wierzchu i podrastaja

siwyy81

Post autor: siwyy81 »

Ja niestety narazie nic nie widzę. Może dlatego że nie miałem żadnej siatki czy firanki i założyłem kawałek pończochy, jest troche gęstsza i do tej pory to tylko powietrze mi się pod nią zbiera. A samiec cały czas siedzi w rurze i wachluje, więc może jeszcze nic z ikry się nie wylęgło...
Jutro będę robił porządek w akwa to postarfam się podpatrzeć co i jak.
Ostatnio zmieniony 2010-01-15, 22:34 przez siwyy81, łącznie zmieniany 1 raz.
[126L] - ogólne
http://www.akwarysci.com/forum/viewtopic.php?t=1384
[30L] - Helenko-krewetkarium

Krzysiek

nom to wtedy napisz co i jak :) tam widzisz hehe ja wzielem jedna z siatek do wylawiania ryb wsadzilem cala i lezy na rurce.... a zbyt gesta moze dawac za malo powietrza pomysl o polozeniu siatki do wylowiania ryb

siwyy81

niestety małych glonków się nie dochowałem ;( W pcv nic nie było. Może innym raqzem się uda. teraz pcv`kę przelożyłem w takie miejsce żeby był lepszy dostęp do niej. Dziwi mnie tylko to, że nigdzie w akwarium nie widzę ikry, przecież nawet jak się coś wykluło to powinna zostać pusta.
[126L] - ogólne

Krzysiek

moze za malo powietrza i sie zepsula a wtdu samiec zjada zepsuta ikre... wiec moglo byc za malo tlenu int.... a rurke stawiaj pod katem zawsze jak cos :)

zami84

Post autor: zami84 »

http://www.inco.wroc.pl/~ar43/index.html

Ten link był podany kilka postów wczesniej.
Jeśli chcesz dowiedzieć sie czegoś na temat zbrojników niebieskich to tu jest kompedium wiedzy na ten temat.
Pozdrawiam ZAMI84
<><><><><><><>
GG: 3883330 (często niewidoczny)
Powolna reaktywacja

siwyy81

powietrze to chyba ostatnia rzecz jakiej moglo brakowac w akwa.
Teraz nie pozostaje mi nic innego jak czekać na drugą ikrę, i tą to już chyba przeniosę do kotnika :)

Dzięki za link`a, ale odkąd pojawiła się u mnie w akwa ikra mam go nawet w ulubionych :)
[126L] - ogólne

Krzysiek

a jezeli chcesz miec wieksze szanse przygotuj dla glonkow osobne akwa za jakis 1 miesiac poltora.... czeste podmianki wody niech siedza w temp 22-23 a pozniej zjedz do 19 po podmianie wody swiezej... i tzrymaj temp 19-20 jak bedzie ikra to wystarczy

pchor_1

Post autor: pchor_1 »

U mnie przed kilkoma dniami zauważyłem młode glonki. naliczyłem ich około 10. Część jest inna bardzo jasna, jakby odmiana albinos, ale rodzice mieli standardowe ubarwienie. Ikra była złożona w połówce łupiny orzecha kokosowego, a wartę przy niej trzymał samiec, który prawie wcale przez około 10 dni nie opuszczał tej kryjówki. Cały czas leżał, a najczęściej wisiał u wejścia i walchował płetwami, wydaje mi się aby zapewnić wymianę wody w kokosie.
Temperatura w akwa (zbiornik ogólny) około 24st.
Ostatnio zmieniony 2011-01-23, 15:30 przez pchor_1, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Rozmnażanie i Wychów Narybku”