Zbrojnik niebieski
samica nic im nie zrobi u mnie samiec siedzi a wraz z nim 2 samice samice nie zagrazaja mlodym jak podrosna a szybko rosna na pcozatku jak beda juz ladne kolorki beda mialy 1,5 cm spokojnie mozna zaczac wpuszczac w ogolny lub potrzymac jeszcze sa szybkie wiec nic im nie bedzie :) juz sie dochowalem 4 razy mlodych zbrojnikow :)
Ja niestety narazie nic nie widzę. Może dlatego że nie miałem żadnej siatki czy firanki i założyłem kawałek pończochy, jest troche gęstsza i do tej pory to tylko powietrze mi się pod nią zbiera. A samiec cały czas siedzi w rurze i wachluje, więc może jeszcze nic z ikry się nie wylęgło...
Jutro będę robił porządek w akwa to postarfam się podpatrzeć co i jak.
Jutro będę robił porządek w akwa to postarfam się podpatrzeć co i jak.
Ostatnio zmieniony 2010-01-15, 22:34 przez siwyy81, łącznie zmieniany 1 raz.
http://www.inco.wroc.pl/~ar43/index.html
Ten link był podany kilka postów wczesniej.
Jeśli chcesz dowiedzieć sie czegoś na temat zbrojników niebieskich to tu jest kompedium wiedzy na ten temat.
Ten link był podany kilka postów wczesniej.
Jeśli chcesz dowiedzieć sie czegoś na temat zbrojników niebieskich to tu jest kompedium wiedzy na ten temat.
Pozdrawiam ZAMI84
<><><><><><><>
GG: 3883330 (często niewidoczny)
Powolna reaktywacja
<><><><><><><>
GG: 3883330 (często niewidoczny)
Powolna reaktywacja
U mnie przed kilkoma dniami zauważyłem młode glonki. naliczyłem ich około 10. Część jest inna bardzo jasna, jakby odmiana albinos, ale rodzice mieli standardowe ubarwienie. Ikra była złożona w połówce łupiny orzecha kokosowego, a wartę przy niej trzymał samiec, który prawie wcale przez około 10 dni nie opuszczał tej kryjówki. Cały czas leżał, a najczęściej wisiał u wejścia i walchował płetwami, wydaje mi się aby zapewnić wymianę wody w kokosie.
Temperatura w akwa (zbiornik ogólny) około 24st.
Temperatura w akwa (zbiornik ogólny) około 24st.
Ostatnio zmieniony 2011-01-23, 15:30 przez pchor_1, łącznie zmieniany 1 raz.