Tło strukturalne w 54l?

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nefrete1
Kontakt:

Tło strukturalne w 54l?

Post autor: nefrete1 »

Na allegro znalazłam takie tło:
http://www.allegro.pl/item517518360_now ... orest.html
Bardzo mi się podoba, ale zastanawiam się, czy nie ędzie zabierać za dużo miejsca w moim i tak małym (60x30x30) akwarium :-/ Sprzedawca napisał mi co prawda, że grubośc tego tła to od 1,5 do 3,5 cm. Niby nie tak dużo. Ale w instrukcji montażu czytałam, że powinno się takie tło zamontować tak aby woda za nim też przepływała :shock: A ja myślałam, że mam je szczelnie przykleić sylikonem do tylnej szyby.
Co o tym wszystkim myślicie?
Ostatnio zmieniony 2009-09-08, 10:22 przez nefrete1, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
megalomaniacc
Moderator

Post autor: megalomaniacc »

Takie tla sa z tylu prawie tak samo "pofalodowane" jak z przodu, zajmuja za tem sporo miejsca. Sam takie mialem i jest niepraktyczne. Poza tym musisz miec za nim rych wody, ja skupilem specjalnie napowietrzacz do tego.
Zatem nie polecam ladnie to wyglada no ale jest niepraktyczne :/
Obrazek

zimnyx

Post autor: zimnyx »

Tła strukturalne nadają się ale do dużych zbiorników zabierają za dużo miejsca.Ja do swojego akwarium zakupiłem jakiś czas temu czarną plexę i wyglada super

Awatar użytkownika
nefrete1
Kontakt:

Post autor: nefrete1 »

hmmm, no trudno :-/ szkoda.
Ale właśnie o taką odpowiedź mi chodziło - popartą doświadczeniem, najlepiej własnym :-> Dzięki za szybka odpowiedź. Pokombinuję coś w takim razie z tłem zewnętrznym :-)
Ostatnio zmieniony 2009-01-05, 15:34 przez nefrete1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

jeśli Ci się podobają takie korzenie jako tło to się uśmiechnij do TaTaDooR'a gdyż on ma takie tło zew. w swoim akwa i z tego co wiem może dla Ciebie też takie zrobić :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”