Październikowy numer "Nasze Akwarium"

ODPOWIEDZ
mateusz

Październikowy numer "Nasze Akwarium"

Post autor: mateusz »

Witam wszystkich mam do Was taką prośbe a mianowicie czy ktoś z Was ma może październikowy numer magazynu "Nasze akwarium", w nim jest artykuł o luminescencji u krewetek wyołanej przez bakterie i tu moja prośba czy ktoś mógłby mi zeskanować ten artykuł. Za późno dowiedziałem się o tym artykule i nie udało mi się już kupić gazety.

Mod:
Zmieniłem temat postu. Poprzedni był niezgodny z regulaminem.
Ostatnio zmieniony 2009-09-08, 10:23 przez mateusz, łącznie zmieniany 4 razy.

mateusz

A nie napisałem po co mi to a więc po pierwsze z ciekawości (zajmuje się troche mikrobiologią) a po drugie być może kiedyś się to komuś przyda. A że mam zajęcia z mikrobiologi i rozmawiałem wstępnie z swoim wykładowcą może udało by się coś ciekawego dowiedzieć.

adamozw
Kontakt:

Post autor: adamozw »

Tez chetnie sie przylacze do prosby Mateusza.

Awatar użytkownika
cmepro
Kontakt:

Post autor: cmepro »

adamozw, mateusz piszcie do admina/moda, który na co dzień bywa w ŁSAiT może klub prenumeruje magazyn albo mają w bibliotece.
Ostatnio zmieniony 2008-12-05, 21:37 przez cmepro, łącznie zmieniany 1 raz.
[9L] Korytko: ?
[12L] Corner: White Pearl | Clithon Corona
[20L] Green Tank: Babaulti | Red Cherry | Clithon Corona
http://www.akwarysci.com/forum/viewtopic.php?t=98

Awatar użytkownika
cina

Post autor: cina »

Tylko wiecie że to jest nielegalne. Też kiedyś chciałem skany. Piszcie tylko PW a ten temat pewnie zostanie usunięty.

mateusz

w sumie racja wiec może nie skany a informacje takie jak :
1. co z gatunek bakterii wywołuje tą luminescencje
2. jakiw gat krewetek są zagrożone
3. co jest rezerwuarem i wektorem dla bakterii (tzn skąd się bierze i co przenosi tą bakterie)
4. czy były próby leczenia ewentualnie jak i czym
Musze wybrać się do biblioteki może prenumerują też "Nasze akwarium" może tam coś znajde ale mimo wszystko jak ma ktoś możliwość to będe wdzięczny za informacje ;-)

Awatar użytkownika
Alchemik
Moderator
Kontakt:

Post autor: Alchemik »

Z tego co wiem mamy wszystkie numery "Naszego akwarium". Chętnych do zapoznania się z lekturą poszczególnych artykułów zapraszam we wtorek po 17. Można poczytać sobie interesujące fragmenty na miejscu.

O skanie raczej nie ma mowy ze względu na wymienione już wcześniej prawa autorskie.
Pozdrawiam
Piotr

mateusz

Dzięki narazie postaram się znaleść gdzieś u siebie w bibliotece gdyż we wtorek mam zajęcia od 8 do 20, jeśli mi się nie uda to wtedy postarałbym się jakoś wpaść we wtorek. A i jeszcze przeprosiny za niezgodność tematu z regulaminem :oops:

Awatar użytkownika
Kubiszon
Administrator

Post autor: Kubiszon »

Hej, chłopaki! Nie przesadzacie z tym prawem? Przecież jak kupię sobie gazetę to mam prawo dać ją komuś do poczytania. Nawet kilku osobom mogę ją pokazać, żeby sobie poczytali. Tak jak mam prawo pożyczyć ją komuś na dłużej a nawet mogę ją komuś podarować.
Durga sprawa to taka, że kupując gazetę mam prawo wykonać sobie jej skan/kopię w celu zabezpieczenia np przez zniszczeniem. Tak jak każdy z nas ma prawo skopiować oryginalny dysk z grą w celu używania kopii, bo wiadomo, że nośnik się zużywa. Możemy to robić, póki nie sprzedajemy takich kopii, nie rozdajemy ich masowo itd. Chodzi mi tu o własny użytek.
Sumując te 2 fakty myślę, że możemy zeskanować jeden artykuł i podesłać go koledze. Chociaż może lepiej nie wysyłać, a może przyjdzie jednak do nas specjalnie po niego i przy okazji się zapisze...

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

mateusz ja proponuje Ci się wybrać pod central tam w środku jest taki sklep ze starymi gazetami za ok. połowę ceny. może ta znajdziesz tego czego szukasz :] pzdr
PS: co do tych praw autorskich to zgadzam się z Kubiszon'em -> mocno przesadzacie ! ;]

Awatar użytkownika
Alchemik
Moderator
Kontakt:

Post autor: Alchemik »

Co do praw autorskich. Może i jest to przesadzone takie takie jest prawo.
Faktycznie wolno ci zeskanować taki artykuł ale nie wolno ci go rozpowszechniać.

Co by nie było paranoją forum nie zgadza się na takie rozpowszechnianie i nie wolno nam tego zrobić. Co będzie sie działo na PW to już nie od nas zależy.
Myślę, że każdy wie co teraz zrobić.
Pozdrawiam
Piotr

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

sprzedać na komendzie 8-) hahaha !

mateusz

dzięki za informacje o sklepie w Centralu tam nie wiedziałem że jest, sprawdzałem na dw. fabrycznym ale nie mieli Naszego akwarium. A co do wypowiedzi kolegi Kubiszon to może i się zapisze ;-) jak mi jeszcze ktoś napisze na pw co jest potrzebne by się zapisać, ewentualnie poda czy i jakie są opłaty to myśle że chętnie się dołącze :-)

zabapinkfloyd
Kontakt:

Post autor: zabapinkfloyd »

http://www.garnelenkrankheiten.de - choroby krewetek i nie tylko.
Może coś pomoże.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”