Ranking sklepów z ofertą dla akwarystów Łódż i województwo !
-
Ranking sklepów z ofertą dla akwarystów Łódż i województwo !
Proponuję dyskusję na temat sklepów .Gdzie warto się udać a gdzie lepiej czasu nie marnować .Gdzie ceny są ok. a gdzie drogo .!Czy sprzedawcy są kompetentni czy nie mają pojęcia o tym co robią !Czy można liczyć na zakup zdrowych ryb? Mam nadzieję że pomoże to akwarystą w zakupach i dobrym a niekoniecznie dużym sklepom w zyskaniu rynku!Temat dotyczy Łodzi ale też i województwa !
Proponuję dyskusję pozytywną po prostu polecajcie dobre sklepy .A o ,,złych'' jak najmniej !
a jeżeli już to piszcie dlaczego macie taką nie inną opinię!
Jako przykład zachowań sprzedawców podaję przykład chłopiec ok.12lat pyta pana w sklepie ,,Proszę pana ile kosztuje ta rybka "sprzedawca na to a ile masz pieniędzy ? 5 zł. odpowiada chłopiec .No to kosztuje 5zł.
Proponuję dyskusję pozytywną po prostu polecajcie dobre sklepy .A o ,,złych'' jak najmniej !
a jeżeli już to piszcie dlaczego macie taką nie inną opinię!
Jako przykład zachowań sprzedawców podaję przykład chłopiec ok.12lat pyta pana w sklepie ,,Proszę pana ile kosztuje ta rybka "sprzedawca na to a ile masz pieniędzy ? 5 zł. odpowiada chłopiec .No to kosztuje 5zł.
Ostatnio zmieniony 2010-03-07, 11:24 przez radoslaw6363, łącznie zmieniany 3 razy.
No to ja zacznę sklep w TESCO na widzewie AQUAEL ZOO . Rybki mega drogie , pływające w zielonych akwariach , Skalarki mają zapadniente boki . Dać im jeść !!!!!!!!! Obsługa wie że ma przyjść do pracy i to by bylo na tyle.
Zato w Natura ZOO w REALU jeszcze lepiej Palety pływają w zbiorniku z 100 Litra wiem że są na sprzedarz ale szybciej zdechną niż ktoś je kupi po dwie stówki za sztukę . Jest tam chlopak z długą brodą i to jemu należy sie + wie co i jak i się na tym zna . DIODON był ok jak był w TESCO ceny były spore ale w akwach było chociaż czysto, jak sie przeniusł na Rokicińska nie bylo już tak exstra ale cenki były ok .
Zato w Natura ZOO w REALU jeszcze lepiej Palety pływają w zbiorniku z 100 Litra wiem że są na sprzedarz ale szybciej zdechną niż ktoś je kupi po dwie stówki za sztukę . Jest tam chlopak z długą brodą i to jemu należy sie + wie co i jak i się na tym zna . DIODON był ok jak był w TESCO ceny były spore ale w akwach było chociaż czysto, jak sie przeniusł na Rokicińska nie bylo już tak exstra ale cenki były ok .
Arek
Jakiś czas temu byłem w tej hurtowni na piłsudkiego i tam jest bida z nędza
Kilka rybek nawet fajnych mieli ale np. niektóre bez ogona
A akwariach glon na glonie W sprzęcie dużego wyboru to oni nie mają, więc jak dla mnie nic specjalnego

Posiadanie zwierząt NIE JEST obowiązkiem, natomiast ich posiadanie RODZI OBOWIĄZKI.
Zupełnie się zgadzam z przedmówcą ,byłem tam kilka naście razy i powiem jedno o tym sklepie NĘDZA NĘDZAmat114 pisze:Jakiś czas temu byłem w tej hurtowni na piłsudkiego i tam jest bida z nędzaKilka rybek nawet fajnych mieli ale np. niektóre bez ogona
A akwariach glon na glonie W sprzęcie dużego wyboru to oni nie mają, więc jak dla mnie nic specjalnego
Moje szkiełko
http://akwarysci.com/forum/viewtopic.php?p=83723#83723
http://akwarysci.com/forum/viewtopic.php?p=83723#83723
-
Niestety brudne akwaria ,ledwie żywe ryby ,niekompetentny personel i marny wybór towaru to standard !Od którego odstają nieliczni !
Mogę to zrozumieć w przypadku dużych sieciowych sklepów ,płacą kiepsko więc mają ludzi z przypadkowego naboru i zbyt mało jak na panujący ruch !
Ale małe sklepiki w których znudzony właściciel umieszcza pyszczaki i skalary razem !(Tomaszów Mazowiecki)albo proponuje klientom Kąsacze Dwuplame do akwarium towarzyskiego(Aleksandrów) ciężko to zrozumieć ?
Pomimo takiego podejścia do sprawy takie sklepy i sklepiki funkcjonują latami !
Mogę to zrozumieć w przypadku dużych sieciowych sklepów ,płacą kiepsko więc mają ludzi z przypadkowego naboru i zbyt mało jak na panujący ruch !
Ale małe sklepiki w których znudzony właściciel umieszcza pyszczaki i skalary razem !(Tomaszów Mazowiecki)albo proponuje klientom Kąsacze Dwuplame do akwarium towarzyskiego(Aleksandrów) ciężko to zrozumieć ?
Pomimo takiego podejścia do sprawy takie sklepy i sklepiki funkcjonują latami !
Funkcjonują i będą , przebitka w takich sklepach jest ogromna , jak ktoś jeżdzi na równą to wie jakie są cenki a jakie są w sklepach . Po co martwić się o rybki skoro taki właściciel za 5 sprzedanych ma 30 kupionych . I taka jest kwadratura koła .radoslaw6363 pisze: Pomimo takiego podejścia do sprawy takie sklepy i sklepiki funkcjonują latami !
Arek
Diodon był ok, jak był na Tuwima a potem na Zachodniej. Jak się przeniósł do Tesco to dopiero była lipa... kiedyś zwróciłem im uwagę, że bojownik w kubku wody nie ma :/ I był to chyba jeden z gorszych sklepów jaki widziałem. Aquaelzoo spoko zaczął, teraz jest gorzej, mam nadzieję że to chwilowe.maksior pisze:DIODON był ok jak był w TESCO ceny były spore ale w akwach było chociaż czysto, jak sie przeniusł na Rokicińska nie bylo już tak exstra ale cenki były ok .
No zaczął dobrze bo miał ciekawe i rzadkie ryby, w dobrym stanie i nawet jednego faceta który się na nich znał. Kupiłem u nich barwniaki thomasa, czerwonobrzuche i szmaragdowe a także szczupieńczyki liniowe. Wszystko przeżyło i ma się dobrze.
Ale odkąd zaczęły się pierwsze podmiany to wszystko zaczęło się psuć. Gadałem z facetem stamtąd i mają ponoć ogólnie problemy z wodą tam.
Dlatego uważam, że zaczęli spoko, bo ciekawie i dość fachowo, a pewnie skończy się jak zwykle. Tak jak i w Diodonie było i się skończyło...
Ale odkąd zaczęły się pierwsze podmiany to wszystko zaczęło się psuć. Gadałem z facetem stamtąd i mają ponoć ogólnie problemy z wodą tam.
Dlatego uważam, że zaczęli spoko, bo ciekawie i dość fachowo, a pewnie skończy się jak zwykle. Tak jak i w Diodonie było i się skończyło...
co do glonów to zielona woda jest najlepsza do hodowli ryb i o nią nie mogę mieć pretensji. Pretensje pojawiają się jeśli chodzi o zdrowie i adekwatną cenę do zdrowia i kondycji ryb. Jak na razie jedyny sklep który spełnia tą ocenę w okolicy łodzi to NaShop i na tym by była kropka. Rybarium w internecie dobre ceny w sklepie nie rzadko kicha ryby mało żywotne nie najtańsze jak za takie pieniądze, rośliny zawsze jak u nich byłem też widać że po przejściach po uszkadzane ze zmianami chlorotycznymi i innymi niedomaganiami nie wiem jak jest dzisiaj ostatni raz byłem tam jakoś na jesień przelotem tylko i jedyne co można im było przypisać to właśnie porządek
Za Pan brat z miotłą, ścierką i czyścikiem są
zoo natura dno w akwariach, a za żółwie ślepe w sto lat nie zmienianej wodzie to im się kryminał należy. Kakadu w manufaktura + ciekawe gatunki duży minus przeważnie chore brak sterylizacji akwariów po wyłapaniu ryb i wpuszczaniu nowych błędy w ich prowadzeniu i ciekawe pomysły kierownictwa sklepu składają się na porażkę
(z ciekawych spostrzeżeń mają jarzeniówki T5 o pokaźnej mocy, przy braku roślin co sprawia że oodinoza jest u nich tak rozpowszechniona jak w akwarium w manufakturze
) rada jak coś kupujecie od nich to kąpcie w siarczanie lub chlorku miedzi, może by mycopur. Rośliny mają lipne. Ryby w miarę zdrowe mają zaraz po dostawach środa i czwartek jak chcecie bojownika lub jakąś inną wrażliwą rybcie typu rodostomus to czwartek rano lub piątek rano jest dobrym momentem na zakupy
Podsumowywując w łodzi poza giełdą czwartkową nie ma nic ciekawego
W okolicy NaShop mały asortyment roślinny i rybny z racji braku miejsca ale ciekawe i ładne żyjątka można u nich naprawdę kupić w dobrej cenie właściwie poza lokalizacją kraniec świata
, i małą przestrzenią wystawową nie ma się do czego doczepić ryby zdrowe ciekawe gatunki, rośliny też w niezłej cenie i kondycji krewetki taniocha te magiczne ADA-oskie specyfiki też tanio jak ktoś lubi akwarystykę na skróty to dobre miejsce na zakupy. Jak na razie bardzo dobrze zobaczymy jak się rozwinie sytuacja 

(z ciekawych spostrzeżeń mają jarzeniówki T5 o pokaźnej mocy, przy braku roślin co sprawia że oodinoza jest u nich tak rozpowszechniona jak w akwarium w manufakturze

Podsumowywując w łodzi poza giełdą czwartkową nie ma nic ciekawego

Ostatnio zmieniony 2010-03-09, 14:04 przez king, łącznie zmieniany 1 raz.