Dobór obsady
Dobór obsady
Witam,
W związku z tym że właśnie wróciłem z urlopu i po tym co zastałem w akwa to mi się słabo zrobiło.
Przeżyły 4 kiryski i zbrojników młodych.
Potrzebuje nową obsadę, nie chcę już brzanek, może macie jakes propozycje co moża wpuścić do akwa 144l ?
W związku z tym że właśnie wróciłem z urlopu i po tym co zastałem w akwa to mi się słabo zrobiło.
Przeżyły 4 kiryski i zbrojników młodych.
Potrzebuje nową obsadę, nie chcę już brzanek, może macie jakes propozycje co moża wpuścić do akwa 144l ?
Moja była Tanganika -
Chyba wolę jakieś większe rybki niż neonki.
Ze starej obsady przeżyły mi wszystkie kiryski i sporo zbrojników (chyba z 8). Te rybki chcę zostawić.
Pielegniczniki trzyma się w haremach. Do takiego akwa jeden haremik i już ? Czy można coś jeszcze dorzucić ? Dwa gatunki mogą pływać razem ? I chyba pielegnicznik zajmują dolna warstwę wody, to może na górę robory klinowe ?
Na Starcie kupie pielegniczki czy trzeba na Równą jechać ?
Ze starej obsady przeżyły mi wszystkie kiryski i sporo zbrojników (chyba z 8). Te rybki chcę zostawić.
Pielegniczniki trzyma się w haremach. Do takiego akwa jeden haremik i już ? Czy można coś jeszcze dorzucić ? Dwa gatunki mogą pływać razem ? I chyba pielegnicznik zajmują dolna warstwę wody, to może na górę robory klinowe ?
Na Starcie kupie pielegniczki czy trzeba na Równą jechać ?
Moja była Tanganika -
Nadal nie mogę się zdecydować co do rybek
W chwili obecnej akwarium wygląda tak

Będzie sporo wolnej przestrzeni w górnej części, z przodu również bo są niskie kryptokoryny.
Poczytałem, pooglądałem i mam kilka propozycji:
1) stadko ~15 szt razbory klinowej
2) stadko neonów ~20 szt.
3) kilka pielęgniczek ramireza lub kakadu
4) tęczanki (ale proplem z kupnem)
Hoduje ktoś z was pielęgniczki i może się podzielić uwagami na temat hodowli ?
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie, bo brakuje mi rybek w moim baniaku.
W chwili obecnej akwarium wygląda tak

Będzie sporo wolnej przestrzeni w górnej części, z przodu również bo są niskie kryptokoryny.
Poczytałem, pooglądałem i mam kilka propozycji:
1) stadko ~15 szt razbory klinowej
2) stadko neonów ~20 szt.
3) kilka pielęgniczek ramireza lub kakadu
4) tęczanki (ale proplem z kupnem)
Hoduje ktoś z was pielęgniczki i może się podzielić uwagami na temat hodowli ?
Będę wdzięczny za wszelkie sugestie, bo brakuje mi rybek w moim baniaku.
Moja była Tanganika -
- megalomaniacc
- Moderator
Kakadu z ramirezami moze dac wybychowa mieszanke. Proponuje:
1+1 Pilelegniczka Ramireza
1+2 Pilegniczka Macmasteri
15 Neony czerwone
10 Pstrazenice marmurkowe
z tym ze musial bys zbadac wode bo w/w ryby lubia miekka i kwasna wode
1+1 Pilelegniczka Ramireza
1+2 Pilegniczka Macmasteri
15 Neony czerwone
10 Pstrazenice marmurkowe
z tym ze musial bys zbadac wode bo w/w ryby lubia miekka i kwasna wode
Ostatnio zmieniony 2008-07-01, 21:45 przez megalomaniacc, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie będzie jednak pielęgniczek. Musiałbym zmienić podłoże na drobniejszy żwir.
Nie wiem co będzie, jadę obejrzeć co mają w Kakadu oraz w zoologu w "Realu". Może coś upoluję.
Chętnie bym widział parę prętników i jakieś krewetki. Tylko krewetki większe od fire-ek.
Nie wiem co będzie, jadę obejrzeć co mają w Kakadu oraz w zoologu w "Realu". Może coś upoluję.
Chętnie bym widział parę prętników i jakieś krewetki. Tylko krewetki większe od fire-ek.
Moja była Tanganika -
Nie musisz zmieniać podłoża dla apisto, nie rezygnuj z nich bo warto je mieć.cina pisze:Nie będzie jednak pielęgniczek. Musiałbym zmienić podłoże na drobniejszy żwir.
Jeżeli chcesz prętniki to tylko w haremie, nigdy w parach.
O tym myślałem z źle napisałem.Marcinus pisze:Jeżeli chcesz prętniki to tylko w haremie, nigdy w parach.
hmmm, no nurtują mnie te pielęgniczki. Muszę popatrzeć co można w Łodzi kupić. Czy np. parkę Ramirezek uda się kupić na Starcie ? do tego z 15 nenów i jakieś krewetki jak MrHotSousage pisał.
Moja była Tanganika -
O krewetki to spytam na forum, ty sporo ludzi hoduje, one nie są problemem :).
Moja była Tanganika -
Dobrze że wtedy wziąłeś bo teraz to sam mam deficyt :), ale spokojnie, może się przyjmą te co są. Na razie widzę że mnie nitki zaczynają atakować. To taki OT.MrHotSousage pisze: PS: cz. roślinek porozdawałem, a cz. bujnie rośni u mnie w akwa :P jeszcze raz dziękuje :)
A wracając do tematu. Jeżeli trzymacie pielegniczki z krewetkami to chyba tylko te pokojowo usposobione. Jakie może być zestawienie pielegniczek i krewetek, chodzi mi o konkretne gatunki że jedne nie były pokarmem dla drugich.
Moja była Tanganika -