Giełda na Równej

ODPOWIEDZ
Moni898

Post autor: Moni898 »

Najprawdopodobniej masz rację, ale innej niż z in-vitro nie było na giełdzie i nigdy się z nią nie spotkałam wcześniej. Spróbuję jeszcze po nowym roku, ale tym razem ze zwykłą utricularią.

Lukiki

Post autor: Lukiki »

To roslina przyjmujaca sie w dojrzalych zbiornikach o nienagannym stanie.
Filmy
http://www.youtube.com/watch?v=z8VaijfV ... er&list=UL

Zdarza siê,¿e piszê z telefonu,tam z polskimi znakami jest na bakier,wiêc proszê o wyrozumia³o¶æ.

Moni898

W kwestii wyjaśnienia: moje akwarium jest dojrzałe i nie zdarzyło mi się, aby jakaś roślinka mi się nie przyjęła - nawet te najbardziej wymagające świetnie się czują w moim akwa, stąd też moje zdziwnie i wpis informujący o tym innych bywalców czwartkowej giełdy i miłośników roślin. Gdyby w moim akwa się nie przyjmowały roślinki to wtedy zapewne nie informowała bym innych o nowej utricularii mini, gdyż obarczyłabym winą moje akwa a nie jakość sprzedanej mi rośliny.

Prospero
Administrator

Post autor: Prospero »

Utricularia nie jest kapryśna ona jest chora psychicznie i tylko z psychiatrą idzie ją ujarzmić :lol: A tak na poważnie to świetna roślina i najlepiej ją sadzić właśnie z sadzonek in-vitro ale z tego co wiem to nie jednemu laboratorium sprawia ona wiele problemów. Ja wkrótce mam zamiar ponownie się z nią zmierzyć. Raz próbowałem w 2 baniakach i w jednym jak posadziłem tak siedziała tam miesiąc i nic ani przyrostu ani gnicia a w drugim po 2 tygodniach nie było po niej śladu.

Awatar użytkownika
Zafira

Post autor: Zafira »

Moni898 pisze:W kwestii wyjaśnienia: moje akwarium jest dojrzałe i nie zdarzyło mi się, aby jakaś roślinka mi się nie przyjęła - nawet te najbardziej wymagające świetnie się czują w moim akwa,
Najwyraźniej masz wyjątkowe szczęście i rękę do roślin lub jesteś dopiero na początku drogi.
Moni898 pisze:Gdyby w moim akwa się nie przyjmowały roślinki to wtedy zapewne nie informowała bym innych o nowej utricularii mini, gdyż obarczyłabym winą moje akwa a nie jakość
To,że większość roślin przyjmuje się w Twoim akwarium, nie oznacza,że również stanie się tak samo z omawianą rośliną :-).
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

Moni898

Bądź dobry - poinformuj - zjadą jak psa...
Nie mam nic do dodania.

Awatar użytkownika
Zafira

Post autor: Zafira »

Moni898 pisze:Bądź dobry - poinformuj - zjadą jak psa...
Nie mam nic do dodania.
Czy Ty oby nie przesadzasz z tym zjechaniem Moni898?, trochę więcej luzu ;-).Utricularia to specyficzna roślina i trudna w przyjmowaniu się.
"Podwodne Ogrody"
Z pasją ku wiedzy..
Strona w budowie

Awatar użytkownika
martinezsanchez

Post autor: martinezsanchez »

mnie się np. udało i to kilka razy :)

Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 2012-12-21, 18:23 przez martinezsanchez, łącznie zmieniany 1 raz.
[center]-------------->>> KREWETLANDIA - ZDJĘCIA KREWETEK <<<--------------
krewetki:
crystal red/black,
taiwan bee,
tiger black/blue[/center]

Moni898

O ile mnie wzrok nie myli to zwykła utricularia, a ja mówiłam o utricularii MINI - jak mnie Pan poinformował, który sprzedawał ową rośłinkę to nowa odmiana dopiero od kilku tyg w sprzedaży. Wyglądała jak malutkie zielone rzepy. Utricularii zwykłej szukłam, ale nie znalazłam.

Prospero
Administrator

Post autor: Prospero »

Gosia ma... za 5 dych :mrgreen:

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

Dzięki zamówiłem już Aqua Nova NF-450 przez allegro z przesyłką kurierska właśnie za 50 zł ;)

Awatar użytkownika
rafikfi

Post autor: rafikfi »

Witam wie może ktoś czy dzisiaj jest giełda zoologiczna potrzebuje kupić akwarium

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

http://www.goz.pl/index.php?gielda=on
Na stronie brak informacji, że nie ma więc idąc tym tokiem rozumowania powinna być :)

Awatar użytkownika
rafikfi

Post autor: rafikfi »

ok dzięki to chyba zaryzykuje i się wybiorę
jak by sie ktoś wybierał to dzwoniłem i jest dzisiaj
Ostatnio zmieniony 2013-01-03, 13:10 przez rafikfi, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
rasmik
Kontakt:

Post autor: rasmik »

Orientuje się ktoś może po ile są krewetki amano na Równej? chodzi mi o zakup około 50 sztuk.
z góry dzięki za info :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”