Blacha aluminiowa w Łodzi

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
cina

Blacha aluminiowa w Łodzi

Post autor: cina »

Gdzie w Łodzi można kupić kawałek blachy aluminiowej o wymiarze jaki potrzebuje ? Najlepiej żeby jeszcze wygięli jak potrzeba. Potrzebuje elementy na oprawę oświetleniową.

imrasil
Moderator

Post autor: imrasil »

Na Strzelców Kaniowskich jest taki zakład gdzie robią bramy - w połowie ulicy pomiędzy Struga a 6 Sierpnia, numer około 40 ( nie pamiętam ). Na pewno mogą wygiąć a i blachę pewnie będą mieli.
[center]Obrazek[/center]
[center]Obrazek[/center]

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

również na brukowej jest firma "Blachy Pruszczyński" tam mają duży wybór i zaginają na miejscu lub robisz to samemu. Wiem bo kiedyś giąłem tam blachy i ogniomur dokładnego adresu nie pamiętam,a el zawsze można się podpytać na miejscu "przepraszam gdzie tu jest jakiś sklep blacharski " :]

Awatar użytkownika
GLONCIO

Post autor: GLONCIO »

Cześć

Róg Łęczyckiej/przybyszewskiego (po jednej stronie narzędziowy po drugiej metalurgia ).Uważam ten sklep za najlepszy - mają niemalże wszystko w dobrych cenach.Nie wiem czy wygną Ci blachę (chyba tak bo robią usługi na swoich materiałach - mają prasę przecinarkę wiercenie ,tokarnie itp ).Jak ktoś potrzebuje profil alu. to pisać pomogę kupić o połowę taniej niż na łęczyckiej - warunek min sztanga 4 m (extra sprawa na regał :-D
NIGDY NIE POLEMIZUJ Z IDIOTĄ - NAJPIERW SPROWADZI CIĘ DO SWOJEGO POZIOMU A POTEM POBIJE DOŚWIADCZENIEM

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

opcji jest wiele. Najlepiej iść tam gdzie najtaniej i najbliżej 8-)

Awatar użytkownika
cina

Post autor: cina »

znalazłem
www.sambud2.com.pl - nie mają co prawda aluminium ale stalową - /1000mmx2000mm/ - 65,29 zł brutto , cięcie + gięcie to koszt 9,00 zł /mb elementu netto

Inna firma to http://semiconductors.com.pl/index.asp?HScreen=800 wytną, wygną aluminium, nie wiem jeszcze jak cenowo.

Zastanawiam się tylko nad samą blachą: aluminium czy stal ? Czy grubość 1,5mm jest wystarczająca żeby oprawa zachowała sztywność.

Oprawa ma mieć 155cm długości, 15 wysokości i 15 szerokości.

imrasil
Moderator

Post autor: imrasil »

Nie wiem jak będzie ze sztywnością ale nawet jeśli okaże się że środek będzie się zapadał zawsze możesz wstawić po długości aluminiowy kątownik.
[center]Obrazek[/center]
[center]Obrazek[/center]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”