pomoc w doborze rybek
-
- Kontakt:
Bo generalnie w handlu jest więcej samców, właśnie dla tego. W sklepie samicy nie kupisz praktycznie, wiem bo szukałem swego czasu. Na STARCIE udało mi się kupić harem. Jeśli chcesz prętniki to szukaj tam, na pewno będzie taniej niż w sklepie.katrina pisze:chciałabym miec wiecej samców prętników ponieważ są ładniej ubarwione :)
Moja była Tanganika -
ja zamierzam się wybrać na giełdę zoologiczną która odbywa się w czwartki
co do prętników... widziałam w handlu (moim osiedlowym sklepiku zoo) i samice prętnika :)
póki co czekam na kase żeby kupić zbiornik i osprzęt i wkońcu go zarybić :)
jeśli ktoś ma jakies rybki do odsprzedaży to możemy się dogadać co do kupna :)
co do prętników... widziałam w handlu (moim osiedlowym sklepiku zoo) i samice prętnika :)
póki co czekam na kase żeby kupić zbiornik i osprzęt i wkońcu go zarybić :)
jeśli ktoś ma jakies rybki do odsprzedaży to możemy się dogadać co do kupna :)
-
- Kontakt:
Nie warto.katrina pisze:czy warto kupić taki filtr do 95l zbiornika
http://www.allegro.pl/item535665483_fil ... ownia.html
Jest za mały, ma bardzo mało miejsca na media filtracyjne, a to podstawa.
Po drugie, jest to jakaś firma 'krzak' przynajmniej na polski rynku, więc jesli się popsuje idzie do kosza.
Kup sobie cos dobrego, bo filtr to podstawa i kupujesz go raz na długi czas, więc zainwestuj w dużą kaskadę lub filtr kubełkowy.
Bez przesady... wszystko zależy od obsady rybnej i roślinnej. W niektórych zbiornikach wystarczy tylko pompa cyrkulacyjna, za media filtracyjne robi cała zawartość akwarium + rośliny wciągające azot równolegle z bakteriami. Ale na pewno polecam bardziej produkt AquaEla albo Aquaszuta. Trwalsze, lepszy serwis i dostęp do części, mediów itd. A przy tym wspieramy lokalny rynek.