Korzenie !!!

ODPOWIEDZ
pirania

Korzenie !!!

Post autor: pirania »

witajcie
mieszkam w pobliżu Parku Zdrowie teraz coś urząd miasta wymodził wokół parku i coś budują , więc w wyniku penetracji po koparkowej jest z czego wybrać , większość korzeni drobnych ale zdażaja sie także takie 10 cm średnicy i fajnych kształtach :)

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

wiem wiem ja dziś miałem w ręku jeden :P już chciałem go ze sobą tachać rowerem ale stwierdziłem iz jest jakiś lekki i pewnie ciężko by było go zatopić :P

Vendredi
Moderator

Post autor: Vendredi »

fajna sprawa ja często rozglądał sie za takimi miejscówkami ale łagiewniki to za daleko dla mnie ale na olechowie robią podobne rzeczy i tam też jest w czym przebierać :)

imrasil
Moderator

Post autor: imrasil »

Staaary - gdzie łagiewniki a gdzie park na zdrowiu ....
[center]Obrazek[/center]
[center]Obrazek[/center]

Awatar użytkownika
cmepro
Kontakt:

Post autor: cmepro »

pirania pisze:w pobliżu Parku Zdrowie
ali g pisze:ale łagiewniki to za daleko dla mnie
Jeśli się nie mylę to park zdrowie to nie łagiewniki z tego ja wiem to PZ jest przy konstatynowskiej na przeciwko ZOO, jak się mylę niech mnie ktoś poprawi ;-)
[9L] Korytko: ?
[12L] Corner: White Pearl | Clithon Corona
[20L] Green Tank: Babaulti | Red Cherry | Clithon Corona
http://www.akwarysci.com/forum/viewtopic.php?t=98

tutusik

Post autor: tutusik »

Zdrowie jest koło ZOO :) dobrze myslisz cmepro.

Jutro jak bedzie sloneczko to chyba sie tam wybiore po pare korzonkow :D mam z 2km :D
gg 2755526

pirania

MrHotSousage pisze: stwierdziłem iz jest jakiś lekki i pewnie ciężko by było go zatopić :P
no te co ja pozbierałem są "żywcem" ścięte z korzeni drzew więc są "żywiczne" czeka je teraz suszenie i później moczenie

Awatar użytkownika
Incognito
Moderator

Post autor: Incognito »

no te co ja pozbierałem są "żywcem" ścięte z korzeni drzew więc są "żywiczne" czeka je teraz suszenie i później moczenie
no właśnie ja nie chciałem się babrać tzn nie byłem po prostu an to przygotowany, przejeżdżałem coś ciekawego leży,a myślę podniosę xD teraz pozostaje Ci wypreparowanie i będzie git :)
Ostatnio zmieniony 2009-06-12, 11:35 przez Incognito, łącznie zmieniany 1 raz.

użytkownik zablokowany.

Post autor: użytkownik zablokowany. »

pirania jak chcesz korzeni to mam cała piwnice wymoczone i wysterylizowane wygotować w soli i do akwa mam też z olchy czarnej wielki korzeń do czarnych wód
Caridina cf. propinqua "Orange"
Caridina sp. "Crystal Red"
Caridina sp. "Rocket"
Caridina cf. babaulti
Caridina sp. "Biene"
Caridina japonica
Neocaridina denticulata sinensis "Fire Red"
Neocaridina "blue crystal"

pirania

korzenie mam ale to takie zboczenie co zobaczę to znoszę , idzie to nie tylko do akwari :) ludzie robią z tego jakieś fantazyjne żyrandole i lampki oraz świeczniki , na szyszki bym reflektował a to z racji tego ze moja część parku w zeszłym roku jakimś paskudztwem popryskali i nie chciałem ryzykować zbierania liści i szyszek (musiałem czekać aż znajomi mi nazwożą :) po części z mojego wrodzonego leniwca:)) w Grotnikach mam braci ciotecznych i oni też są zapędzeni do typowo akwariowych korzeni z torfowisk i stawów bagiennych maja swoje miejscówki z czasów gdy oni potrzebowali :)

ostatnio podjołem walkę z oświetleniem i innymi duperelami akwarystycznymi , zobacze czy coś z tego będzie się nadawać na publikacje (oczywiscie po wycięciu wielu wyrazów "bliskoznacznych" )

imrasil
Moderator

Post autor: imrasil »

A to tak apropo tego co tam budują: http://lodz.naszemiasto.pl/gospodarka/1010087.html
[center]Obrazek[/center]
[center]Obrazek[/center]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Forum Ogólne - panel dyskusyjny”