Azoo Carbon Plus

ODPOWIEDZ
Slaweka

Azoo Carbon Plus

Post autor: Slaweka »

Czy ktoś z Was stosował ten preparat?
Zachwalają że jest bardziej wydajny niż np Easy Carbo, ciekaw jestem czy to jest to samo czy jednak to inny skład?
Ostatnio zmieniony 2012-07-23, 16:22 przez Slaweka, łącznie zmieniany 1 raz.

Prospero
Administrator

Post autor: Prospero »

Ma mieć to samo ale to jest chińskie... a puki ktoś tego nie przetestuje to ciężko powiedzieć. W sumie to firma wywodzi się z tych "lepszych" Chin więc może to nie jest takie złe!? Firma istnieje od lat 70 XX w.
Ostatnio zmieniony 2012-07-23, 20:30 przez Prospero, łącznie zmieniany 1 raz.

lukaszLDZ

Post autor: lukaszLDZ »

jesli jest to na bazie aldehydu to , to samo co inne carbo, myslę mozna brac. Z azoo stosowałem tylko preparaty dla krewetek, osobiscie polecam, cena przystepna i delikatne i dobre środki, ( stosowałem mineral plus i vita plus , zadne z nich nie podnosi gh )
Łukasz

michal.l

Post autor: michal.l »

lukaszLDZ pisze:delikatne i dobre środki,
po czym to stwierdzasz :?: bo jak dla mnie ta firma to kit

michal.l

Post autor: michal.l »

Prospero
Administrator

Post autor: Prospero »

Chyba jednak wolałbym EASYCARBO bo cena jednak podobna dopiero przy dużych ilościach widać znaczną różnicę ale ciekawe jak z wydajnością tego? Akurat mi się kończy Carbo z AA i muszę coś kupić...

lukaszLDZ

Post autor: lukaszLDZ »

michal.l pisze:
Po czym to stwierdzasz, dla mnie oki ;-) stwierdziłem to na podstawie tych dwóch produktów, nie oceniam innych bo nie stosowałem ;-) jesli miałes do czynienia z innymi produktami tej firmy, podziel sie spostrzeżeniami, ja wypowiadam sie na temat tego co stosowałem i mysle, ze za mało aby stwierdzic czy firma to kit czy tez nie. Ale tak na marginesie, myslę, że wiekszosc z tych produktów czy to Mosura czy Azoo ( mowa o minerałach itp) to troche myk marketingowców, od jakiegos czasu nie uzywam nic jedynie zróznicowane pokarmy i tak samo krewetki sie mnożą i wygladaja ładnie. Trzebaby moze bardziej sie w to zagłebić.
Łukasz

Pabian

Post autor: Pabian »

Właśnie Michał , jeżeli uważasz ,że to kit ,to podeprzyj to jakimś przykładem tak jak proponuje Łukasz. Ja osobiście uważam ,że firma ta ma i lepsze i gorsze produkty ,tak jak każda....generalnie ludzie jakoś nie narzekają na ich produkty.

Slaweka

Post autor: Slaweka »

Jako ciekawostkę dodam, że otrzymałem jako reklamę tego środka ulotkę z opisem produktu. Na ulotce jest ilustracja fotograficzna z przeprowadzonego testu preparatu - dwa akwaria, w jednym stosuje się Azo carbon a drugi bez stosowania tego środka. Na jednym ze zdjęć jest porównanie testów na zawartość CO2, w akwarium w którym nie stosowano środka kolor niebieski (niedobór CO2), w akwarium w którym był stosowany poziom CO2 w normie (kolor zielony).

Wydawało mi się, że tego typu środki nie wpływają na parametry wody.

Edit
Jeszcze ciekawy wzór z ulotki
Azoo Carbon Plus+O2 -> CO2+H2O
Ostatnio zmieniony 2012-07-24, 10:31 przez Slaweka, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Witek Miszczak

Post autor: Witek Miszczak »

Zgadza się - to już jest totalny "myk" dla leszczy. Albo podajesz CO2 i test pokazuje ci zmianę pH, albo aldehyd i ten sam test nic nie wykaże mimo potrójnej dawki. Reklama w stylu "nie dla idiotów".

ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny, Nawożenie i Pielęgnacja, CO2, Podłoża”